Η καλύτερη τηλεοπτική σειρά για την ζωή του Bruce Lee βρίσκεται στο Netflix

Το Legend of Bruce Lee έχει 50 επεισόδια για να γεμίσει το καλοκαίρι σου.

Σε περίπτωση που το είχατε πάρει είδηση ή την είχατε δει νωρίτερα μπράβο σας. Όμως εμείς την ανακαλύψαμε τώρα και καταλήξαμε πως είναι μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές που εξιστορούν την ζωή του Bruce Lee, με την κόρη του Shannon να έχει εκτελέσει χρέη παραγωγού.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα δεν έχουμε δει πολλές ταινίες ή σειρές που να εστιάζουν στη ζωή του άλλοτε μεγάλου σταρ των πολεμικών τεχνών. Η πιο πρόσφατη ήταν μία σκηνή με τον Brad Pitt στην ταινία του Quentin Tarantino ‘‘Once Upon A Time in America’’ και νωρίτερα, ο χαρακτήρας του Bruce Lee, είχε κάνει μία εμφάνιση από τις ταινίες Ip Man – και για την ακρίβεια ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Bruce Lee στα Ip Man είναι ο ίδιος που έπαιξε στην εν λόγω σειρά. Το 2008 λοιπόν και με αφορμή τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο, δημιουργήθηκε το Legend of Bruce Lee με τον Danny Chan στον πρωταγωνιστικό ρόλο σε σκηνοθεσία Lee Moon-ki.

Διάβασε επίσης: Bruce Lee - Το χρονικό του θανάτου ενός θρύλου.

Εδώ όμως δεν έχουμε μια σειρά που ο Bruce Lee απλά ρίχνει ξύλο. Μέσα σε 50 καλοδουλεμένα επεισόδια, παρουσιάζονται στοιχεία της ζωής του που περιγράφουν κομμάτι-κομμάτι την πορεία του προς τη δόξα. Τα προβλήματα του ως μαθητής, την αγάπη του για το cha-cha αλλά και πως ξεκίνησε να μαθαίνει wing chun από τον Ip Man. To κομμάτι για το πως ο Bruce άρχισε να αντιλαμβάνεται το kung fu και το πόσο αναγκαίο ήταν αυτό να εξελιχθεί με τα όσα μάθαινε από το μποξ και τα λοιπά συστήματα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί χάρη σε αυτό το σκεπτικό κατάφερε να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο.

Παρότι υπάρχει -προφανώς- και η δόση της μυθοπλασίας, για όσους ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στη ζωή του Bruce Lee, η σειρά είναι μία καλή ευκαιρία να εστιάσουν στις λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα πως ήταν ο Wong Sung-leung που ουσιαστικά εκπαίδευσε τον Bruce Lee και όχι ο Ip Man. Ή ότι το δυτικό μποξ αλλά και η ξιφασκία έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο στη γέννηση του δικού του στυλ του Jeet Kune Do. Όμως εξίσου ενδιαφέρον είναι και το ταξίδι του στην Αμερική, η προσπάθειά του να κατακτήσει το Hollywood και η επιστροφή του στο Χονγκ Κονγκ όπου ο Raymond Chow και η Golden Harvest τον μεταμόρφωσαν στον ηθοποιό που πάντα ήθελε να γίνει.

 

 

Εμφανίζονται χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή του, από τον Muhammed Ali μέχρι τον Dan Inosanto, τον Bob Wall και τον Chuck Norris. Είναι μία τηλεοπτική σειρά-λεύκωμα με στόχο να ενημερώσει, να προσφέρει θέαμα και να εμπλουτίσει την άποψη που είχαμε μέχρι τώρα για τον μεγαλύτερο σταρ των πολεμικών τεχνών που πέρασε ποτέ.

Είναι διαθέσιμη στο Netflix και ο Αύγουστος φαντάζει ιδανικός για να την δεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved