10 ταινίες για να δεις τον Αύγουστο αν ξεμείνεις στην Αθήνα

Κλασικές και μη κλασικές.

Τι μπορεί να κάνει ένα καλοκαιρινό βράδυ ωραιότερο; Μία βόλτα σε ένα μπαρ; Μία ταινία σε έναν θερινό κινηματογράφο; Μια φιλική μάζωξη σε μία μεγάλη βεράντα; Υπάρχουν πολλές απαντήσεις και σίγουρα υπάρχει και άλλη μία: Μια κλασική ταινία  ή απλώς μια καλή ταινία. Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα ταινίες που μπορούν να κάνουν τα βράδια του θέρους πιο ειδυλλιακά, ακόμη και αν είσαι σε διαμέρισμα στην Αθήνα.

 

 

The Endless Summer

Το «Ατέλειωτο Καλοκαίρι» του Μπρους Μπράουν διηγείται το όνειρο κάθε σέρφερ. Προβλήθηκε το 1965 και είναι ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για το σέρφινγκ. Έχει οπτικό υλικό από surfing spots σε Καλιφόρνια, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία -και όχι μόνο.Οι σερφερς Ρόμπερτ Όγκουστ και Μάικ Χίνσον αναζητούν το όνειρο του «ατέλειωτου καλοκαιριού», τα αιώνια ζεστά νερά και τα τέλεια κύματα.

Do the Right Thing

Ή στην ελληνική μετάφραση της ταινίας «Κάνε το Σωστό» του 1989. Η ταινία του Σπάικ Λι, θεωρείται πλέον κλασική και συγκαταλέγεται στις 100 καλύτερες ταινίες στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου. Το έργο μάς μεταφέρει για ένα εικοσιτετράωρο σε μία συνοικία του Μπρούκλιν, όπου εδώ και χρόνια λειτουργεί αρμονικά μια πιτσαρία λευκών. Ωστόσο, κάποια ημέρα η αρμονική συμβίωση θα αλλάξει.

10 διάσημες ταινίες που έχουν βασιστεί σε βιβλία τα οποία αξίζει να διαβάσεις

 

 

Le Grand Bleu

Το «Απέραντο Γαλάζιο» προβλήθηκε το 1988 και έχει φόντο το «μαγικό» γαλάζιο της Αμοργού. Πρόκειται για δραματοποιημένη διασκευή της πραγματικής ιστορίας δύο φίλων δυτών, οι οποίοι ήταν πρωταθλητές της ελεύθερης κατάδυσης στον 20ό αιώνα. Το έργο αποτελεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα φιλμ του γαλλικού κινηματογράφου.

 

The Swimmer

«Ο Κολυμβητής» είναι μια αμερικανική σουρεαλιστική ταινία που «μυρίζει» καλοκαίρι. Πρόκειται για μία από τις πιο πολυπαιγμένες ταινίες των θερινών σινεμά. Προβλήθηκε το 1968 και παρουσιάζει την ιστορία του Ned (Lancaster), όπου προσπαθεί να επιστρέψει σπίτι του, για να το καταφέρει κολυμπά σε όλες τις ενδιάμεσες πισίνες, συναντώντας φυσικά πολλά εμπόδια.

 

 

Summer With Monika

Το «Καλοκαίρι με τη Μόνικα» είναι συνδεδεμένο με το καλοκαίρι. Η ταινία του 1953 είναι η πρώτη σπουδαία ταινία του Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Στη Στοκχόλμη, ο νεαρός Χάρη συναντά τη Μόνικα και από εκεί ξεκινούν όλα. Φεύγουν από την πόλη και να πάνε στο Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης, όπου θα περάσουν μαζί το καλοκαίρι.

Stealing Beauty

Η «Κλεμμένη Ομορφιά» του 1996 γυρίστηκε στην Τοκκάνη. Μια δεκαεννιάχρονη Αμερικανίδα περνάει το καλοκαίρι της στην Τοσκάνη, στο σπίτι οικογενειακών φίλων. Ο λόγος που κάνει αυτό το ταξίδι είναι για να βρει τον πραγματικό της πατέρα. Το μόνο που ξέρει για εκείνον είναι ένα ποίημα που άφησε πίσω της η μητέρα της πριν πεθάνει. Επίσης, θα ξανά βρει τον έρωτα.

Citizen Kane

Η ταινία «Πολίτης Κέιν» κυκλοφόρησε το 1941, σε σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς. Δεν είναι αυτό που λέμε καλοκαιρινή, όμως είναι σταθμός στην ιστορία του κινηματογράφου και άρα μία καλή πρόταση για να «επενδύσεις» τον χρόνο σου. Ένας δημοσιογράφος ερευνά τη ζωή ενός μεγιστάνα του Τύπου και το κρυμμένο νόημα πίσω από τη λέξη rosebud.

 

 

Benvenuti al Sud

Πρόκειται για ιταλική κωμωδία του 2010. Η ελληνική μετάφραση είναι «Καλώς Ήρθατε στον Νότο» σε σκηνοθεσία του Λούκα Μινιέρο. Η ταινία είναι κωμική, έχοντας φόντο τη γειτονική Ιταλία. Είναι μία καλή πρόταση ανάμεσα στα άλλα για να δεις πρακτικά τη διαφορά του ιταλικού Νότου με τον Βορρά μέσα από την ιστορία του Αλμπέρτο Κολόμπο.

Murder on the Orient Express

«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του 1974. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγεται πάρα πολύ συχνά για επαναπροβολή από τους θερινούς κινηματογράφους. Κλασική και εγγυημένη επιλογή. Προσωπικά, το είχα δει εκ νέου σε θερινό στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο ήταν γεμάτο με κόσμο. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της αξεπέραστης Αγκάθα Κρίστι.

Before Sunrise

Το «Πριν το Ξημέρωμα» του 1995 είναι από τις πιο δημοφιλείς ταινίες των τελευταίων 30 χρόνων. Η ιστορία αφορά τη σύντομη συνάντηση μιας Γαλλίδας φοιτήτριας και ενός νεαρού Αμερικανού στη Βιέννη. Αυτή  όμως η μοιραία συνάντηση που πραγματεύεται η πρώτη ταινία είναι μόνο η αρχή, θα ξανασυναντηθούν, αφού υπάρχουν δύο sequels.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved