Instagram Ποια είναι η Miss Monique που θα βάλει «φωτιά» στην παραλιακή;

Ούτε Βασίλισσα, ούτε πριγκίπισσα. Απλώς το επόμενο καυτό όνομα της dance electronica σκηνής.

Το Σάββατο 27 Μαΐου η Αθήνα βάζει τα καλά της. Η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη star της dance electronica σκηνής κατηφορίζει στην παραλιακή ώστε να της βάλει φωτιά. Ο λόγος για τη Miss Monique, κατά κόσμον Olesia Arkusha, που βλέπει τις μετοχές της ν’ ανεβαίνουν στο χρηματιστήριο της ηλεκτρονικής σκηνής. Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1992 στο Κίεβο και η καριέρα της ξεκίνησε το 2011 όταν πρωτοεμφανίστηκε στα parties της Ουκρανίας. Από νωρίς κατάλαβε πως τα σύνορα της Ουκρανίας ήταν στενά για εκείνη. Σύντομα θα έπρεπε ν’ ανοίξει τα φτερά της για το εξωτερικό και τις μεγάλες σκηνές και το όνομα Olesia Arkusha θα ήταν περίπλοκο για τους ξένους. Μαζί με τον τότε σύντροφό της, πειραματίστηκαν σε πολλά γαλλικά ονόματα και επέλεξαν τη «Miss Monique».

 

 

Δύο χρόνια αργότερα, το 2013, ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα για τη Miss Monique. Ξεκίνησε τη δημιουργία μιας ραδιοφωνικής διαδικτυακής εκπομπής με όνομα «Mind Games», κάτι που προκάλεσε έκρηξη της δημοτικότητάς της με αποτέλεσμα την πρώτη μεγάλη της συνεργασία με την εταιρεία Freegrant Music.

 

 

 

Τα κομμάτια που κυκλοφόρησε προκάλεσαν ενθουσιασμό στους μεγαλύτερους DJs του πλανήτη όπως για παράδειγμα τον Armin van Buuren, τον Paul van Dyk και τον Paul Oakenfold. Ήταν το διαβατήριο για να ταξιδέψει και να εμφανιστεί σε κάθε μέρος του πλανήτη. Κίνα, Αίγυπτος, Μεξικό, Βέλγιο, Ινδία, Αργεντινή, Ισπανία, Φλόριντα, όπου μπορείς να φανταστείς. Από τότε οι συνεργασίες με κορυφαίες δισκογραφικές εταιρείες όπως η Black Hole Recordings και η Bonzai Progressive ήταν κάτι το αναμενόμενο στο portfolio της.

 

Στο σήμερα η Miss Monique θεωρείται μία από τις πιο περιζήτητες DJ στον κόσμο. Κάθε video της προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες views ενώ το «MiMo Weekly» είναι η άχαστη λίστα για κάθε λάτρη της ηλεκτρονικής μουσικής. Ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία δεν κατάφερε να βάλει φρένο στην πορεία της. Πέρασε δύσκολα. Τον Φεβρουάριο του 2022, μαζί με την οικογένειά της κοιμόντουσαν σε αυτοκίνητο για δύο εβδομάδες και χαρακτήρισε αυτήν την εμπειρία ως την «χειρότερη» στη ζωή της. «Ήταν μία πραγματική κόλαση», ανέφερε και δύο μήνες μετά επέστρεψε στο Κίεβο ώστε να παίξει μπροστά στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου εμφανίστηκε στο Cercle Festival στο Montreal Biosphere και έκανε πρεμιέρα του νέου της single με τίτλο «Concorde».

 

 

Το κορίτσι με τα πράσινα μαλλιά και το ιδιαίτερο στιλ καταφέρνει να παντρεύει την progressive house, την techno και την trance. Το βράδυ του Σαββάτου ετοιμάζεται να κάνει το ελληνικό κοινό να υποκλιθεί στις μουσικές της. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved