7 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι πριν δεις τον 7ο κύκλο του Game of Thrones

Κάνουμε μια σύνοψη του 6ου κύκλου για να μην είσαι αδιάβαστος για την 7η σεζόν.

Τα ξημερώματα είναι η πρεμιέρα του 7ου κύκλου του Game of Thrones, κατάλαβες... αυτής της σειράς που δεν βλέπει άνθρωπος και δεν συζητά κανείς και την επομένη κάθε επεισοδίου δεν μαθαίνεις τίποτα σχετικό στο ίντερνετ.Νομίζω ότι συνεννοηθήκαμε.

Όχι μόνο έφτασε τις 7 σεζόν (και υπάρχει συμφωνία για την 8η και τελευταία), αλλά ορισμένοι άλλαξαν και τις άδειές τους για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν με την ησυχία τους. Παράξενοι άνθρωποι, δεν ξέρω αν έχετε τέτοιους στην παρέα σας.

Για αυτούς και για κάνα δυο άλλους που την παρακολουθούν, είπαμε να συνοψίσουμε όσα συνέβησαν στον 6ο κύκλο και είναι απαραίτητα για να παρακολουθήσεις τον 7ο χωρίς να ρωτάς κάθε δύο λεπτά «Αυτό πότε έγινε;».

Ναι, ακολουθούν σπόιλερς.

1. Ο Γιάννης ο Χιονής ελέγχει τη φάση στο Βορρά

Θα στο πάω γραμμικά για να μην μπλεχτούμε: Ο Τζον Σνόου πεθαίνει στο τέλος της 5ης σεζόν, προκαλώντας μαζικό γυναικείο θρήνο. Από την άλλη, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή διαρροή, η προοπτική της ανάστασής του έδινε 1,05. Άπαντες δικαιώθηκαν στην αρχή της 6ης σεζόν, όταν ο Τζόν Σνόου επανήλθε στη ζωή χάρη στα μαγικά της milf/cougar/gilf/θηλυκού Χάιλάντερ, Μελισάνδρης. Ειδικά τα κορίτσια πανηγύρισαν τη σκηνή σαν να σκοράρει γκολ η ομάδα τους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη συνέχεια ο Τζον συναντά την καψερή και δόλια Σάνσα Στάρκ, η οποία, ελλείψει ικανοποιητικών trash ριάλιτι στην τηλεόραση του Γουέστερος, εξομολογείται στον αδελφό της τα δεινά που έχει περάσει από τον Μπόλτον Ράμσεϊ, τον άνθρωπο που, σε θέματα διαστροφής, μίσους και αδιανόητης κακίας έκανε τον Τζόφρεϊ Λάνιστερ να μοιάζει με κοριτσάκι παρθεναγωγείου.

gameofthrones0002

Η Σάνσα δεν περιορίστηκε εκεί, αλλά έπεισε τον Τζον να μαζέψει στρατιώτες και να επιτεθεί στον Μπόλτον. Επειδή εκείνη την εποχή το να ξεκινήσει ένας άνδρας πόλεμο ύστερα από την πίεση μιας γυναίκας ήταν το σημερινό αντίστοιχο να σε φωνάξει έντρομη για να σκοτώσεις κατσαρίδα (δεν θες, αλλά παίρνεις την παντόφλα και το κάνεις), ο πόλεμος έγινε.

Ο Τζον νίκησε, ανακηρύχθηκε Βασιλιάς του Βορρά, έχοντας τη στήριξη διάφορων μικρότερων οίκων, των Άγριων και φυσικά της λεοντόκαρδης και γλωσσοκοπάνας Λυάνας Μόμρμοντ και των 62 στρατιωτών της. Δεν χρειάζεται να σου πούμε τι έπαθε ο ΡάμσεΪ, σωστά;

2. Στο Κινγκς Λάντινγκ έχουν μείνει τρεις και ο κούκος

Ε όχι, είχε κρατήσει πολύ αυτό το αστείο με αυτό το ιδιοτελές νυμφίδιο, την Μάρτζερι, που έλυνε και έδινε παρέα με τον αγγελοκρουσμένο πατέρα Κλεομένη του Κινγκς Λάντινγκ, τον High Sparrow. Ναπάλμ, πυρηνικές βόμβες, Ηλία ρίχ’ το, ίσωμα, στάχτη και μπούρμπερη, υγρό πυρ, Μπουμ! Μας λείπετε ήδη. Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες του Κινγκς Λάντινγκ, όλη η ελιτ του βασιλείου, μας εγκατέλειψαν μετά την εντυπωσιακή έκρηξη και σε αυτούς προστέθηκε μπονουσάκι ο Τόμεν. Το τελευταίο στεναχώρησε κάπως τη μητέρα του Σέρσεϊ, αλλά το ξεπέρασε γρήγορα, καθισμένη αναπαυτικά στον σιδερένιο θρόνο.

GOT 610 sept.0

3. Στην Ντενέρις κλήρωσε ναύλος για τα Δυτικά

Βρήκε μούτσους, βρήκε καμαρότους, βρήκε κελευστές και καπετάνιο και σαλπάρει για το Γουέστερος η αγαπητή δρακομάνα Καλίσι, παρέα με Τύριον Λάνιστερ. Εδώ που τα λέμε καιρός ήταν, διότι για 6 ολόκληρες σεζόν έχει βασανιστεί η ψυχή μας να τη βλέπουμε να περιπλανιέται σαν την άδικη κατάρα στα ξένα και αφιλόξενα εδάφη ανατολικά του Γουέστερος. Ανάμεσα στα άλλα, έχει συνάψει συμμαχία και με την καραβοκύρισσα Γιάρα Γκρέιτζοϊ που θέλει να πάρει πίσω το θρόνο του οίκου από τον θείο της.

4. Ήρθες πάλι πίσω σαν το δολοφόνο

Η Άρια  Στάρκ επιστρέφει και εκείνη στο Γουέστερος, αφού εκδικήθηκε (η κρεατόπιτα είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο) τον Γουόλντερ Φρέι. Με τη διαφορά ότι πλέον δεν είναι ένα αγοροκόριτσο, αλλά μια άρτια εκπαιδευμένη δολοφόνος. Να θυμάσαι πάντα ότι στη μια κωλότσεπη η Άρια έχει τη λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας και στην άλλη εκείνη, την καλή, με τα ονόματα όσων θέλει να σκοτώσει (ήδη έχει διαγράψει μερικά, πχ τον Φρέι). Και πίστεψέ με, τίποτα δεν θα την ικανοποιούσε περισσότερο από το να έχει μπροστά της το κομμένο κεφάλι της Σέρσεϊ Λάνιστερ, να συμπληρώνει το μπολ με του γιερμάδες και τα βερύκοκα.

5. Ο Μπραν Σταρκ βλέπει κύκλους

Για τον Μπραν τι να πούμε; Μας έριξε στα πατώματα με τη σκηνή με τον Χόντορ και τα «Hold the door». Έχω φίλη που, ακόμα και στην αναφορά του ονόματος Χόντορ, κλαίει. Αφήνω τα προσωπικά κατά μέρος και επανέρχομαι στα του GoT: Επίσης, ο Μπραν μάλλον έβαλε το χεράκι ώστε ο Τρελός Βασιλιάς να γίνει όντως τρελός. Άσχημα όλα τα παραπάνω, αλλά αν μαθαίνεις στου κασσίδη το κεφάλι κόλπα ζόρικα που κάνουν στις Ινδίες, όπως λέει και ο ποιητής, ε θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.

hodor game of thrones 0

Ο Μπραν είναι το νέο κοράκι με τα τρία μάτια και αν αρχίσουμε τώρα να λέμε θεωρίες σχετικά με το ρόλο του στη αφήγηση και πότε έχουν συμβεί όλα αυτά που εμείς βλέπουμε, είτε σαν το παρόν είτε σαν το παρελθόν των 7 βασιλείων, δεν θα τελειώσουμε ούτε σε 2 χρόνια.

6. Τίνος είναι το παιδί

Το άκουγες, το υποπτευόσουν, είχαν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα μέχρι που το είδαμε μέσω των οραμάτων του Μπραν Σταρκ. Η Λυάνα Σταρκ κρατούσε στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο, ήταν το παιδί που είχε κάνει με τον Ρίγκαρ Ταργκάρυεν. Το παιδί το πήρε ο αδελφός της, Νέντ, και το μεγάλωσε σαν δικό του. Ναι, για τον Τζον Σνόου μιλάμε.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο Τζον είναι ανιψιός της Ντενέρις. Το γεγονός αυτό κάπως περιπλέκει τα πράγματα στη μεταξύ τους σχέση, αφού καθιστά τουλάχιστον αμήχανη τη ρομαντική κατάληξη ανάμεσά τους. Θεωρητικά, μόλις Ντενέρις και Τζον συναντηθούν και βάλουν κάτω τα κληρονομικά, θα έχουν δύο επιλογές: Να χτίσουν πάνω σε αυτούς τους συγγενικού δεσμούς (σε αυτή την περίπτωση ας μην αποκλείουμε έναν γάμο για στατηγικούς λόγους) ή να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο. Χμμμ… εσύ πού θα πόνταρες τα λεφτά σου όταν ξέρεις ότι για όλα αποφασίζει ο κύριος Μάρτιν;

Daenerys Targaryen Jon Snow game of thrones 33910369 500 300

7. Amber Alert: Βρέθηκε ο Μπένγεν Σταρκ

Ήταν επιφανές μέλος στην Νυχτερινής Φρουράς, πήγε για παρίπολο έξω από το τείχος και δεν γύρισε ποτέ. Εμφανίστηκε στην 6η σεζον, σε μια κομβική στιγμή, καθώς έσωσε τον Μπραν. Αποκάλυψε την ταυτότητά του όπως επίσης και το γεγονός ότι τελικά γλίτωσε από το ψυχρό άγγιγμα των White Walkers επειδή τα παιδιά του Δάσους κάρφωσαν στην καρδιά του ένα κομμάτι από δρακογυαλί. Πλέον δεν μπορεί να πεθάνει και για αυτό δεν μπορεί να περάσει το τείχος, αφού αρχαία ξόρκια εμποδίζουν τους νεκρούς να το διαβούν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved