Γιορτάζουμε τον Quentin Tarantino με τους καλύτερους χαρακτήρες του

60 χρόνια τρέλας, ταινιών και κορυφαίων σεναρίων. Τα πρόσωπα δεν γινόταν να λείπουν.

Quentin Tarantino. Ένα όνομα, μία ιδέα. Μία θρησκεία του σύγχρονου σινεμά. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν είναι τρελός ή ιδιοφυία (ή και τα δύο), αλλά σίγουρα δεν θα ήμασταν οι ίδιοι χωρίς τις ταινίες του. Ειδικότερα, ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα χωρίς τους χαρακτήρες του.

Έχουμε γράψει ένα σωρό κείμενα για εκείνον αλλά φέτος, ανήμερα των γενεθλίων του, αποφασίσαμε να γράψουμε για εκείνους τους χαρακτήρες που ξεχωρίσαμε περισσότερο. Υπάρχουν σοβαρές απώλειες από την παρακάτω λίστα, αλλά δείξε κατανόηση ότι δεν μπορέσαμε να τους βάλουμε όλους. Σίγουρα ωστόσο, θα έχουμε και Part Two.

 

Django Freeman 

django 1

Ξεκάθαρα ο τελευταίος τύπος που θα ήθελες να δει ιδιοκτήτης βαμβακοφυτείας στον αμερικανικό Νότο. Ο Django είχε καταπληκτική εξέλιξη ως χαρακτήρας σε μια εξίσου καταπληκτική ταινία. Ένα comedy western με κορυφαίες ανθρώπινες στιγμές και με τα εξάσφαιρα να φεύγουν σαν τα κεφάλια στο Kill Bill. Ίσως ο καλύτερος ρόλος του Jamie Foxx.

Jules Winnfield

pulpfiction samuel

Το ξέρω πως ο περισσότερος κόσμος έπαθε υστερία το 1994 με το  John Travolta, αλλά η καρδιά αυτού του διδύμου ήταν ξεκάθαρα ο μελλοντικός Nick Fury, Samuel Jackson. Είχε το στήσιμο, τις ατάκες, την περίεργη σχέση του με τη θρησκεία και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να το  περνάς για μαλάκα. Επίσης, ποτέ ξανά δεν γυρίστηκε μία τόσο λιγουρευτική και συνάμα επικίνδυνη σκηνή με burger.

Beatrix Kiddo

killbill umathurman

Δε νομίζω ότι έχουμε καταλάβει πόσο καλή δουλειά έκανε η Uma Thurman. Στις μέρες μας θα ήταν η σημαία του φεμινισμού, αλλά ας πάρουμε την υπόθεση για αυτή που είναι. Μία γυναίκα δέκα φορές πιο φονική από έναν άντρα, σε ένα ταξίδι για ένα και μοναδικό σκοπό: την εκδίκηση. Κάθε φορά που σκέφτεσαι ποιος άλλος θα μπορούσε να παίξει καλύτερα αυτό το ρόλο, η απάντηση είναι κανένας. Ήταν η αμερικανική απάντηση στον Bruce Lee και αυτός ο ρόλος θα μείνει στην αιωνιότητα του σινεμά.

Calvin Candie

Leonardo DiCaprio Django Unchained Calvin Candie

Ξέρεις τι θέλεις από έναν κακό; Να έχει χαρακτήρα. Δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά βίαιος ή να έχεις θανατηφορές ατάκες. Απλά να έχει χαρακτήρα. Δεν ξέρουμε αν ο Django ήταν ο καλύτερος χαρακτήρας του Tarantino, αλλά μπορούμε σίγουρα να απαντήσουμε ότι ο Leonardo DiCaprio στάθηκε αντάξιος ως ο κακός της υπόθεσης. Ήταν τόσο ρατσιστής και μισητός, όσο θα περίμενες από έναν redneck της εποχής. Και τον ευχαριστηθήκαμε περισσότερο όταν έκοψε το χέρι του στα γυρίσματα και δεν έβγαλε άχνα.

Mr. Pink

SteveBuscemi.reservoir

Μπορεί να ήταν η κωμική νότα στο Reservoir Dogs, αλλά ειλικρινά, υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει αγαπήσει τον μονόλογο του Mr. Pink όσον αφορά το φιλοδώρημα; Όχι, δεν είναι η σκηνή. Είναι ο Steve Buscemi και όλα όσα έδωσε στον χαρακτήρα του Mr. Pink, που έκανε την ταινία ακόμη μεγαλύτερη από ότι είναι ήδη.

Hans Landa

hanslanda inglourious

Ήταν δύσκολη η επιλογή για έναν χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Christian Waltz, αλλά νομίζουμε ότι ο μοχθηρός Ναζί κερδίζει κατά κράτος τον κυνηγό επικηρυγμένων στο Django. Πέρα του ότι ο ίδιος ο Tarantino πιστεύει πως είναι ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες για τον οποίο έγραψε σενάριο, έχει αυτό το στοιχείο του Χλαπάτσα που τον κάνει ακόμα πιο σιχαμένο από ότι είναι ήδη. Λίγο το χαμόγελο, λίγο ο σαδιστής που κρύβει μέσα του και η ευχαρίστηση που του προξενεί ο πόνος των θυμάτων, ο Landa ήταν ο χαρακτήρας που κάθε λαός θα ήθελε να κρεμάσει προσωπικά στη δίκη της Νυρεμβέργης.

Cliff Booth

bradpitt cliffbooth

Σε πολύ κόσμο δεν άρεσε το Once Upon A Time in Hollywood και ίσως και να ασπαζόμαστε την άποψή τους. Όμως o Brad Pitt ήταν μία κατηγορία μόνος του. Ο Cliff Booth ήταν αυτό που θα λέγαμε αρσενικό των 70s. Κασκαντέρ, σωματοφύλακας και γενικά, σκληρός καργιόλης. Μπορεί να είχε την δική του φιλοσοφία για τις σχέσεις και την ζωή, αλλά ήταν ξεκάθαρα ο πιο ευχάριστος τύπος σε αυτή την ταινία. Ειδικά όταν έβαλε στη θέση της την συμμορία του Manson.

Pai Mei

paimei killbill

Βγαλμένος από τον κινηματογράφο του Χονγκ Κονγκ της δεκαετίας του ’80 και βασισμένος στον θρυλικό Bak Mei, έναν από τους Πέντε Γηραιούς του κουνγκ φου, ήταν ο sifu που κέρδισε την παράσταση στην δεύτερη ταινία Kill Bill. Αν υπήρχε κάτι καλύτερο από τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες, ήταν το νεύρο του, η απέχθεια για τους Αμερικανούς και τους Ιάπωνες αλλά και το γεγονός ότι έβγαλε το μάτι της Elle – η οποία αναγκάστηκε να τον δηλητηριάσει για να μπορέσει να τον κερδίσει. Επίσης το πιο εντυπωσιακό μούσι στο σύμπαν του Tarantino.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved