Ο Ταραντίνο ετοιμάζεται να γυρίσει ταινία για τον Τσαρλς Μάνσον;

Ήδη κοιμόμαστε με τα φώτα αναμμένα.

Ο Κουεντίν Ταραντίνο ετοιμάζεται να γυρίσει την 9η ταινία του με θέμα τις δολοφονίες που διέπραξαν ο Τσαρλς Μάνσον και οι ακόλουθοι της παραθρησκευτικής του οργάνωσης; Κανείς δεν το γνωρίζει με βεβαιότητα. Ωστόσο, χρειάστηκε απλώς να διαρρεύσει μια φήμη, η οποία με τη σειρά της συνδέθηκε με μερικές προ 4έτιας δηλώσεις του ίδιου του σκηνοθέτη ότι σκέφτεται να γυρίσει μια ταινία με θέμα έναν κατά συρροή δολοφόνο αλλά δεν το τολμάει, προκειμένου όλα τα κινηματογραφικά sites σήμερα να ψάχνονται.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε ποια είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Κατ’ αρχάς, η ολη φημολογία πυροδοτήθηκε από ένα αποκλειστικό δημοσίευμα του The Hollywood Reporter, το οποίο αναφέρει ότι ο Ταραντίνο έχει βάλει στα σκαριά την επόμενή του ταινία και αυτή την εποχή κάνει επαφές με τους ηθοποιούς που απαρτίσουν το καστ. Όλες οι πληροφορίες του δημοσιεύματος προέρχονται από πήγες που βρίσκονται κοντά στον σκηνοθέτη.

Μέχρι τώρα λοιπόν γνωρίζουμε τα εξής:

Το σενάριο είναι ολοκληρωμένο

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το σενάριο έχει ήδη γραφτεί από τον σκηνοθέτη, ο οποίος προσθέτει τις τελικές πινελιές. Μάλιστα, στη συγγραφή συμμετείχαν και δύο συνεργάτες του από το «Άδωξοι Μπάσταρδή», οι Χάρβεϊ και Μπόμπ Ουάινστάιν. Αν και δεν έχουν διαρρεύσει σημαντικές λεπτομέρειες της πλοκής και της αφήγησης, η ιστορία θα περιστρέφεται γύρω από τους 9 φόνους που διέπραξαν το καλοκαίρι του 1969 υπό την καθοδήγηση του Τσάρλς Μάνσον οι ακόλουθοι της αίρεσης που είχε ιδρύσει ο ίδιος. Η πιο γνωστή από τις 9 δολοφονίες είναι εκείνη της ηθοποιού Σάρον Τέιτ στις 8 Αυγούστου του 1969, τότε συζύγου του σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι και 8 μηνών εγκύου.

sharon tate

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το σενάριο είναι πιθανόν να εστιάζει στην ίδια την Τέιτ. Αυτό που δεν είναι ακόμα γνωστό είναι αν πρόκειται για πρωτότυπο ή διασκευασμένο σενάριο. Οι κατά συρροή δολοφονίες που διέπραξε η ομάδα του Μάνσον αποτελούν μια από τις πιο φρικιαστικές σελίδες της αμερικανικής ιστορίας και ως εκ τούτου τόσο η αίρεση όσο και η δράση τους έχουν αναλυθεί εκτεταμένα σε μελέτες, βιβλία και ντοκιμαντέρ.

Επομένως, δεν είναι απίθανο να ο Ταραντίνο να χρησιμοποίησε ως βασικό υλικό κομμάτι της πλούσιας βιβλιογραφικής παραγωγής επί του θέματος. Από την άλλη, ο Ταραντίνο προτιμά να δουλεύει με δικά του σενάρια. Από τις 8 ταινίες που έχει μέχρι στιγμής σκηνοθετήσει, μόνο μία βασιζόταν σε διασκευασμένο σενάριο, το «Τζάκι Μπράουν».

Θα παίζει ο Μπραντ Πιτ

Για την ακρίβεια, ο Πιτ εμφανίζεται κλεισμένος, όπως και ο αγαπημένος του Ταραντίνο, Σάμιουελ Τζάκσον. Φήμες αναφέρουν ότι έχει ήδη προσεγγίσει την Τζένιφερ Λόρενς με την οποία δεν έχει συνεργαστεί ποτέ στο παρελθόν, όπως και την –μας κόβεται η ανάσα κάθε φορά που τη βλέπουμε- Μάργκοτ Ρόμπι. Ειδικά την τελευταία το δημοσίευμα αναφέρει ότι την προορίζει για το ρόλο της Τέιτ –ναι!

Margot Robbie fzq5sq

Θα είναι κάτι εντελώς «αρρωστημένο»

Το 2013 ο Ταραντίνο είχε δηλώσει ότι όσο και αν τον προκαλεί η ιδέα να γυρίσει μια ταινία για έναν μανιακό δολοφόνο, δεν τολμά να το κάνει διότι «μια τέτοια ταινία θα αποκαλύψει σε μεγάλο βαθμό πόσο άρρωστος είμαι. Κανείς στη Γη δεν θα μπορέσει να αντέξει μια δική μου ταινία για έναν μανιακό δολοφόνο».

Θα γυριστεί το 2018

Ακόμα δεν έχει υπάρξει συμφωνία με κάποιο μεγάλο στούντιο. Ωστόσο στόχος του Ταραντίνο είναι να ξεκινήσει τα γυρίσματα το 2018 με πιθανότερη περίοδο εκείνη του καλοκαιριού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved