Μας χρωστάει κάτι ακόμα το «Έτερος Εγώ»

Τα 2 πρώτα επεισόδια του «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» ήταν ένας προάγγελος για το τι θα ακολουθήσει στη σειρά του COSMOTE TV.

Είχαμε καιρό να νιώσουμε αυτή την ατμόσφαιρα. Αυτό το ρίγος, τον λαβύρινθο του μυστηρίου, το θρίλερ που ξετυλίγεται από το μυαλό του Σωτήρη Τσαφούλια (και της σεναριογράφου, Κατερίνας Φιλιώτου), τους γρίφους και τις παράλληλες υποθέσεις που φέρνουν κοντά πολλούς χαρακτήρες και τους ωθούν σε ένα μοναδικό, εννιαίο φινάλε.

Τα λόγια της Δανάης (Κόρα Καρβούνη) στο τέλος του τρέιλερ για τον τρίτο κύκλο του «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» -σ.σ. «χρωστάω ακόμα κάτι στο Έτερος Εγώ»- δημιούργησαν προσδοκίες στη συνείδησή μας με το πρώτα δύο επεισόδια να είναι απλώς ένα μικρό ζέσταμα για αυτό που μας περιμένει στη συνέχεια.

 

Το «Έτερος Εγώ - Κάθαρσις» δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις ξένες παραγωγές

Μια υπόθεση έχει μείνει ακόμα ανοιχτή

Αυτό το τέλος του «Έτερος Εγώ: Κάθαρσις» και η αποκάλυψη του προσώπου του Ερπετού (μέγας είσαι Τσαφούλια) ακόμα προκαλεί ρίγος στο κορμί μας, ειδικά κάθε φορά που μεταφέρεται η σκέψη μας σε εκείνη τη σκηνή στο γιοτ και στο άνοιγμα της πόρτας, στο «όλα καλά Μασάτο;» προς τον εμβρόντητο (και γενικά υπέρτατο) χαρακτήρα του Δημήτρη Καπετανάκου, δημιουργώντας ενδεχομένως ένα από τα κορυφαία plot twists που έχουμε δει ποτέ. Η υπόθεση Ερπετού λοιπόν δεν έχει κλείσει και αναμένουμε «κάθαρση». Ταυτόχρονα όμως έχουμε και μία λυμμένη-άλυτη, που ακόμα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και προχωράει με αργούς ρυθμούς. Η υπόθεση «Έτερος Εγώ», η σειρά δολοφονιών της ταινίας που δημιούργησε το μύθο του Δημήτρη Λαΐνη (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) έχει ακόμα ζωή και θα επιστρέψει στη σειρά την πιο κρίσιμη στιγμή.

Διότι μπορεί ο Λαΐνης να έχει λύσει το μυστήριο και να γνωρίζει ποια είναι η serial killer του «Έτερος Εγώ» (δηλ. η Δανάη) αλλά ακόμα δεν έχει μιλήσει σε κανέναν για την ανακάλυψή του. ‘Ερχεται όμως τώρα το «χρωστάω ακόμα κάτι στο Έτερος Εγώ» της Δανάης για να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση και παραπάνω αγωνία στο ούτως ή άλλως τρέμουλο που είχαμε για το φινάλε της ιστορίας.

 

eteros egw

 

Ένα story που στα δύο πρώτα επεισόδια του «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» φρόντισε να μας θυμίσει σε ποιο σημείο είχαμε μείνει, με τον Δημήτρη Λαΐνη να θρηνεί την απώλεια της αγαπημένης του Τόνιας έχοντας αποσυρθεί στο σπίτι του, τον υπαστυνόμο Παντελή Σκλαβή (Πέτρος Λαγούτης) να συνεργάζεται στενά με την αστυνόμο Μάρθα Καρρά (Άννα Μενενάκου) και να συγκατοικεί πλέον με τη δημοσιογράφο, Χριστίνα Στεργίου (Βίκυ Παπαδοπούλου), αλλά αμφότεροι να μην παίρνουν εντολές από τον Τάσο Βανόρτα (Τάσος Νούσιας) μετά το φιάσκο στο Κερατσίνι, αλλά από τη νέα Προϊσταμένη, Αθηνά Λυγερού (Μαριάννα Τουμασάτου). Οι υποθέσεις που τρέχουν είναι εκείνη της Δανάης και προφανώς η εξάρθρωση του Ερπετού, κάτι που εντείνεται περισσότερο με την εμφάνιση του Άλκη Μασάτου.

Ταυτόχρονα όμως μια άλλη υπόθεση εμφανίζεται έπειτα από μία μυστηριώδη έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών, για το οποίο κανείς δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα τι την έχει προκαλέσει και κυρίως ποιος είναι το θύμα που έχει βρεθεί απανθρακωμένο. Τα δύο πρώτα επεισόδια του τελευταίου κύκλου δεν συνεχίζουν καταιγιστικά, περισσότερο ρέουν με γοργό και βασανιστικό ρυθμό, κάθε φινάλε τους όμως λειτουργεί σαν ένεση τόνωσης και αγωνίας, για όσο περιμένουμε το Δημήτρη Λαΐνη να επιστρέψει στις υποθέσεις της αστυνομίας.

 

 

Αν μας έχει μάθει άλλωστε κάτι αυτή η σειρά πέρα από τους γρίφους και την αγωνία, είναι πάντα να περιμένουμε το απροσδόκητο, προστάζοντάς μας να δίνουμε αξία ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια που εμφανίζεται μπροστά μας. Αυτό που έκανε τη Δανάη τη νο.1 John Doe-δολοφόνο στον κόσμο της σειράς, το plot twist που δημιούργησε το Θησέα στο «Χαμένες Ψυχές» και προφανώς την ανατριχιαστική αποκάλυψη του Ερπετού στο φινάλε του «Κάθαρσις». Δεν ξέρουμε τι μας χρωστάει ακόμα το «Έτερος Εγώ: Νέμεσις», αλλά έχουμε την αίσθηση ότι θα είναι αντάξιο των τεράστιων ανατροπών και συγκινήσεων που μας έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η ίδια η σειρά. Αυτό που θα μαθαίνουμε κάθε Δευτέρα στις 23:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD και ταυτόχρονα σε 4Κ ποιότητα στον on demand δωρεάν κατάλογο COSMOTE TV Plus.

 

pigmalion eterosego

 

Το «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» είναι μια παραγωγή της COSMOTE TV, ενώ η εκτέλεση παραγωγής γίνεται από την εταιρεία BLONDE.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved