Netflix Τη δημοσιογραφική έρευνα στο «The snow girl» θα τη ζήλευε η Νικολούλη

Μία απαγωγή ενός 6χρονου κοριτσιού, ένα κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και στη μέση μία ασκούμενη δημοσιογράφος.

Το Κορίτσι με τα Χιόνια, La chica de nieve, The Snow Girl. Όποια εκδοχή κι αν επιλέξεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Διότι στη νέα σειρά που τρεντάρει στο Netflix, η υπόθεση θα σε καθηλώσει όπου κι αν βρίσκεσαι, σε όποια γλώσσα χρησιμοποιείς. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα Javier Castillo, το The Snow Girl είναι η νέα μεγάλη επιτυχία της πλατφόρμας. Όλα συμβαίνουν στη Μάλαγα της Ισπανίας και ξεκινούν από την καθιερωμένη παρέλαση των Τριών Μάγων το 2010. Μία νύχτα διασκέδασης και χαράς μετατρέπεται στο μεγαλύτερο εφιάλτη που μπορεί να συμβεί σε μία οικογένεια. Ο τρόμος των γονιών να χάσουν το παιδί τους παίρνει σάρκα και οστά. Η 6χρονη Αμάγια πέφτει θύμα απαγωγής και το θρίλερ για την οικογένεια Μαρτίν μόλις ξεκινά.

 

 

Την ίδια ώρα που οι αρχές σαρώνουν όλη την Ισπανία ώστε να βρουν το παιδί, μία ασκούμενη δημοσιογράφος, η Μίρεν (την οποία υποδύεται η Milena Smit), κάνει τη δική της έρευνα και προσπαθεί να λύσει την υπόθεση. Αυτή η διαδικασία είναι επίπονη για την ίδια. Της ξυπνάει άσχημες μνήμες του παρελθόντος και ανοίγει πληγές. Στο πλευρό της βρίσκεται πάντα ο συνάδελφος και μέντοράς της, Εδουάρδο. Σε αυτό το ταξίδι προς την αλήθεια, η Μίρεν χρειάζεται να μας μάθει πράγματα που είχαμε ξεχάσει όλοι όσοι ασχολούμαστε με τη δημοσιογραφία. Δεν βλέπει την υπόθεση της μικρής Αμάγια ως μία υπόθεση για να πουλήσει νούμερα στην ιστοσελίδα που εργάζεται. Δεν την ενδιαφέρουν τα analytics αλλά προσπαθεί να κάνει μία έρευνα που θα οδηγήσει στην αλήθεια και θα σώσει μία ζωή.

Οι καλύτερες αντρικές προτάσεις για το binge watching του Φεβρουαρίου

Αναγκάζεται να χωθεί στα πιο σκοτεινά μονοπάτια. Να τα βάλει με ανθρώπινα τέρατα, όπως παιδοβιαστές και παιδόφιλους. Θα σταθεί απέναντι σ’ ένα κύκλωμα που κακοποιεί και εκμεταλλεύται σεξουαλικά γυναίκες και ανήλικα κορίτσια. Παρότι η σειρά δεν είναι βασισμένη σε κάποια αληθινή ιστορία, η υπόθεση της απαγωγής ενός παιδιού μάς θυμίζει υποθέσεις που συμβαίνει καθημερινά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η διαδικασία που ακολουθεί η Μίρεν θα τη ζήλευε και η Αγγελική Νικολούλη. Η αισθητική της μίνι σειράς των 6 επεισοδίων θυμίζει αρκετά τα σκανδιναβικά νουάρ, όπως το «Κορίτσι με το τατουάζ». Παρότι η Μάλαγα φημίζεται για το ζεστό κλίμα και τις παραλίες, τα πλάνα είναι περισσότερο «παγωμένα». Μουντά πρωινά, παγωμένες νύχτες και μελαγχολία.

 

 

Το «The Snow Girl» είναι μία προσπάθεια που καταφέρνει να καθηλώσει το κοινό και πέρα από την Ισπανία. Ακολουθεί μια περιπετειώδη πλοκή σε τρεις διαφορετικές χρονικές γραμμές. Τo 2010, το 2016 και το 2019. Δίνει μαθήματα ζωής σε δημοσιογράφους, γονείς και φυσικά τα παιδιά που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι θύματα των μεγάλων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved