Associated Press O Steven Soderbergh ξέρει τι ταινίες θα δεις το Σαββατοκύριακο

Ο διάσημος σκηνοθέτης σου έχει 5 προτάσεις για ταινίες και καμία από αυτές δεν είναι «Ocean's Eleven».

Ο Steven Soderbergh δεν χρειάζεται συστάσεις, όλοι τον γνωρίζουμε κι όλοι ξέρουμε το έργο του. Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του καιρού μας, έχει κάνει ταινίες που έχουν στιγματίσει το σινεμά και την ποπ κουλτούρα. Μία μόνο κουβέντα θα πούμε: Ocean’s 11. Αυτό και μόνο να έχεις στο βιογραφικό σου σε κάνει αυτόματα θεό της κάμερας. Όταν ο Soderbergh κέρδιζε στα 26 του τον Χρυσό Φοίνικα Σκηνοθεσίας στις Κάννες, δεν γινόταν απλά ο νεότερος στην ιστορία του θεσμού. Κανείς δεν το περίμενε, μετά όμως όλοι τον προσκυνούσαν. Μπήκε στον κινηματογραφικό κόσμο με ένα στυλ αυθεντικού enfant terrible, όπως ένας πληθωρικός σκηνοθέτης, με λιγότερη διάνοια απ' τον Welles και χαμηλότερο εγωισμό από τον Coppola (γι' αυτό ίσως και ποτέ δεν έκανε ταινίες ανάλογου μεγέθους). Ήταν γεννημένος για να κάνει αυτή τη δουλειά. Οι ταινίες του έχουν αυτό το κάτι που τον κάνουν ξεχωριστό.

«Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες 2» Θα την έβλεπες ξανά σήμερα;

Εκτός όμως από σκηνοθέτης είναι κι ένας φανατικός σινεφίλ. Γι’ αυτό εμείς κάναμε την έρευνα μας κι ανακαλύψαμε τις αγαπημένες ταινίες του Soderbergh. Ταινίες από τις οποίες μπορείς να εμπνευστείς και να πάρεις ιδέες για το τι θα δεις το ΣΚ.

Διάβασε παρακάτω ποιες είναι αυτές.

 

All The President’s Men (Alan J. Pakula, 1976)

Ο Robert Redford και o Dustin Hoffman βυθίζονται σε ένα θρίλερ υποδειγματικού ύφους και απόλυτης προσήλωσης στις καθοριστικές εκείνες λεπτομέρειες που έμελλε τελικά να ωθήσουν τον Nixon σε παραίτηση και την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ στο ναδίρ της ψυχροπολεμικής περιόδου. Οκτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, κερδίζοντας από τα μεγάλα μόνο αυτό του Διασκευασμένου Σεναρίου.

 
 

Annie Hall (Woody Allen, 1977)

Ο Άλβι κι η Άννι έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά είναι και οι δυο διασκεδαστικοί κι ιδιαίτεροι. Ο Άλβι είναι κωμικός ηθοποιός, νευρωτικός, απαισιόδοξος, εμμονοληπτικός με την ιδέα του θανάτου και με κυνική συμπεριφορά απέναντι σε όλους όσους τον περιβάλλουν, ενώ η Άννι είναι μια αδέξια, αλλά ταλαντούχα κι εγκάρδια τραγουδίστρια και φωτογράφος. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα μετά την πρώτη τους συνάντηση, αλλά τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους παρουσιάστηκαν όταν η Άννι μετακόμισε στο σπίτι του.

 
 

The Conversation (Francis Ford Coppola, 1974)

Η ταινία του Francis Ford Coppola, που αφορά μία υποκλοπή συνομιλιών από ένα μυστικό ντετέκτιβ εντυπωσιάζει με τις ανατροπές, την απλή κινηματογράφηση και τα κρυμμένα νοήματά της. Ένα must γι' αυτούς που τους αρέσουν τα κατασκοπικά θρίλερ. 

 

The Godfather (Francis Ford Coppola, 1972)

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πράγματα, όσοι αγαπάτε λίγο το σινεμά δεν υπάρχει περίπτωση να μην την έχετε δει. Μία από τις πιο καλογυρισμένες ταινίες όλων των εποχών.

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved