Το Fall of Civilizations είναι το podcast που θα σου κρατήσει παρέα τα Χριστούγεννα

Αν ψάχνεις για ποιοτικά προγράμματα μέσα από ταξίδια στο χρόνο, σου βρήκαμε ένα υπέροχο.

Το ξέρουμε πως κάποιοι έχετε σκοπό να μην κάνετε απολύτως τίποτα στην άδεια σας, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Πόσο θα κοιμηθείς; Θα αράξεις, θα πιείς καφέδες, θα βγεις για ποτά, θα περάσεις χρόνο με την οικογένεια, αλλά δεν θέλεις και την θαλπωρή του σπιτιού σου; Πόσο μάλλον όταν ψάχνεις ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σου αλλά δεν μπορείς να τον βρεις λόγω του μειωμένου χρόνου.

Τα podcasts, που εδώ τα ακούμε μόνο στα αυτοκίνητα, είναι μία στάνταρ κατάσταση για το μεγαλύτερο ποσοστό της Ευρώπης, μιας και ο κόσμος δεν διστάζει να αφιερώσει μερικά λεπτά ή μια ώρα για να ακούσει ένα πρόγραμμα που τον ενδιαφέρει. Και δεν είναι κακό να ψαχτείς λίγο. Ίσως και να σου αρέσει. Για τους φανς της ιστορίας που θέλουν πρωινή παρέα με τον καφέ τους τις ημέρες των Χριστουγέννων, έχουμε μία πολύ καλή πρόταση.

 

1 slide cambodia angkor wat temple pano

 

Ο Paul Cooper έχει δημιουργήσει μία υπέροχη εκπομπή, τόσο στο Spotify όσο και στο YouTube (και με οπτικό υλικό στο δεύτερο), την οποία ονομάζει Fall of Civilizations. Ο Paul παρουσιάζει με έναν υπέροχο και καθόλου βαρετό τρόπο, εξαιρετικές πληροφορίες για πολιτισμούς οι οποίοι δεν άντεξαν στο χρόνο, αλλά άφησαν πίσω τους σημάδια, κείμενα και μνημεία. Με την προσεγμένη του αφήγηση και με την βοήθεια voice actors που κάνουν το σενάριο της παρουσίασης πιο ζωντανό -ειδικά με την μουσική που χρησιμοποιεί αναλόγως το επεισόδιο- ο Paul βάζει στόχο όχι μόνο να σε ενημερώσει για πράγματα που δεν γνώριζες, αλλά και να σε κάνει να νιώσεις όπως ακριβώς οι άνθρωποι εκείνης της εποχής.

Εξετάζει ένα σωρό πολιτιστικό-κοινωνικά φαινόμενα της ιστορίας, τα οποία ίσως να έχει πάρει το μάτι σου σε ταινίες, τα οποία ωστόσο έχουν την δική τους επεξήγηση. Την αποχώρηση των Ρωμαίων από την Μεγάλη Βρετανία και τα μνημεία που έχουν αφήσει μέχρι σήμερα. Τον πρώτο πολιτισμό που εμφανίστηκε στη Γη, εκείνον των Σουμερίων και πως κατέληξε να γίνει στάχτη. Το σπουδαίο Βυζάντιο από την ημέρα της ίδρυσης του και την καθημερινότητα σε αυτό. Τους Βίκινγκς της Γροιλανδίας, τον πολιτισμό των Μάγιας και τα κείμενά τους αλλά και την εποχή του Χαλκού, που χαρακτήρισε την ανθρωπότητα με πολιτισμούς όπως τον Μυκηναϊκό και τον Μινωϊκό.

 

PAULCOOPER
O Paul Cooper.

Είναι ένα πραγματικά πανέμορφο ιστορικό ταξίδι που θα σε συναρπάσει, θα σε γεμίσει πληροφορίες αλλά δεν θα μοιάζει με κανένα κλασσικό βαρετό ντοκιμαντέρ. Είναι μία πολύ ωραία ευκαιρία να δοκιμάσεις να ακούσεις τον  Paul φέτος τα Χριστούγεννα, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει και ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα (το δεύτερό του) που ακούει στον τίτλο All Our Broken Idols και εξελίσσεται στη Μοσούλη και στις ανασκαφές του Ασσύριου πολιτισμού.

Καλή απόλαυση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved