Instagram Η ηλεκτρονική μουσική είναι γένους θηλυκού (Part 2)

Μία ωδή στις ιέρειες της ηλεκτρονικής μουσικής.

Βρες μου κάποιον που δεν ακούει ηλεκτρονική μουσική, να σου δείξω έναν που στερείται γούστου. Αυτά είχαμε γράψει στο πρώτο μέρος του αφιερώματος για την techno μουσική. Το  ν’ αναφέρεσαι το 2022 ως «ντάμπα ντούμπα» στο είδος μουσικής με τη μεγαλύτερη δυναμική παγκοσμίως, είναι σαν να δηλώνεις με μεγάλη ευστοχία τον μουσικό «αναλφαβητισμό» σου. Θυμίζεις κάτι boomers που ποστάρουν ρακί με μέλι από τα βουνά της Αμοργού και κάνουν like στις «Ρίζες μας». Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Η ηλεκτρονική μουσική συνδέει με μοναδικό τρόπο την Ανατολή και τη Δύση. Ακούγεται παντού και οι ηλεκτρονικοί ρυθμοί της σε ταξιδεύουν και σε οδηγούν στην έκσταση. Ποιοι είναι όμως υπεύθυνοι για τις μουσικές που βγαίνουν τα studio και παίζουν στα μεγαλύτερα clubs και σκηνές του κόσμου; Η λίστα είναι τεράστια και συνεχώς μεγαλώνει. Εμείς εδώ στο ratpack επιλέξαμε εκείνες τις ιέρειες της ηλεκτρονικής μουσικής, σε μία λίστα που θα ανανεώνεται συνεχώς. Και μην ξεχνάς ότι η techno is passion, not fashion.

Miss Monique

Συγκαταλέγεται στις ταχύτερα ανερχόμενες Dj στην progressive house σκηνή στον κόσμο και μία από τις πιο αναγνωρισμένες γυναίκες DJ στην Ευρώπη. Χρόνο με το χρόνο, το μοναδικό ταλέντο της Miss Monique να συνδυάζει τους techno ρυθμούς με τις κλασσικές techno και progressive μελωδίες, επαινείται από έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό οπαδών της ηλεκτρονικής μουσικής. Μέχρι το 2020, τα live sets της συγκέντρωναν χιλιάδες οπαδούς της progressive house παγκοσμίως, με τα live της ν’ αγγίζουν τις 2.000.000 προβολές στο διαδίκτυο.

 

 

Korolova

Κάτι πρέπει να έχει το νερό της Ουκρανίας. Μετά τη Miss Monique, η DJ Korolova με καταγωγή από το Κίεβο τρελαίνει τον πλανήτη με τους ηλεκτρονικούς ήχους της. Τα κομμάτια της κυκλοφορούν στις καλύτερες εταιρείες του κόσμου και κατακτούν κορυφαίες θέσεις στα charts του Beatport. Τα κομμάτια της έχουν λάβει την αποθέωση από τους καλύτερους DJs του κόσμου, όπως οι Tiesto, Pete Tong, Nora En Pure και πολλοί άλλοι. Τα live της Korolova δίνουν πάντα μια αξέχαστη ατμόσφαιρα που δε θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Όπως και το παρουσιαστικό της.

 

 

Ann Clue

Η σύντροφος του Boris Brejcha ενδεχομένως να παίζει καλύτερα από εκείνον. Τα τελευταία χρόνια, η ενέργεια και η μουσική της την καθιέρωσαν ως μία από τις καλύτερες γυναίκες DJ του πλανήτη. Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη όπως το Awakenings, EDC Las Vegas, Exit Festival, Time WARP, Sonus και OFF Sonar. Το κομμάτι της "TRIP" εκτόξευσε την καριέρα της το 2018 και η μοναδική της αισθητική την έκανε να ξεχωρίζει σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία.

 

 

Lilly Palmer

Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί στη δυναμική, ενεργητική techno της Lilly Palmer, η οποία συνδυάζεται με deep μελαγχολικούς ήχους και σαγηνευτικές μελωδίες; Ρητορικό το ερώτημα. Με επιρροές από το Βερολίνο και τη Ζυρίχη, τις δύο πόλεις που έχει ζήσει, η Lilly ένιωθε πάντα δέος ακούγοντας τις αυστηρές και μελαγχολικές μελωδίες. Μάλιστα η σκληρή και ασυμβίβαστη techno του Berghain και του Tresor, την διασκέδαζαν πάντα πολύ. Σήμερα την ακολουθούν 1.100.000 χρήστες στο Instagram και οφείλεις να της δώσεις μία ευκαιρία.

 

 

Marika Rossa

Αυτό το ταλαντούχο κορίτσι αποτελεί μία από τις πιο διάσημες DJ techno της ανατολικής Ευρώπης. Μάντεψε από πού κατάγεται: Από την Ουκρανία. Τον Απρίλιο του 2015 ξεκίνησε τη δική της δισκογραφική με το όνομα «Fresh Cut», έχοντας την πρώτη κυκλοφορία που μπήκε στα 100 κορυφαία Beatport Hardtechno/Hardcore μόλις σε μια εβδομάδα. Παράλληλα η Marika περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας τα μοναδικά ενεργητικά DJ sets της σε θαυμαστές της techno σε κάθε μέρος του πλανήτη. Θυμηθείτε το όνομά της, γιατί σε λίγα χρόνια όλοι θα μιλούν για εκείνη.

 

 

Stella Bossi

Όποιος ήταν τυχερός, βρέθηκε στις 4 Νοεμβρίου στο Oddity. Η Stella Bossi, το μυστηριώδες κορίτσι που συντέλεσε στην εξωστρέφεια και στη δημοφιλία του βερολινέζικου techno underground έδωσε τον καλύτερό της εαυτό σ’ ένα live που θα θυμάται για καιρό η νυχτερινή Αθήνα. Εκρηκτική πίσω από τα decks, η Bossi κάνει χαμό και στα social media, καθώς την ακολουθούν 1.000.000 followers. Συγκαταλέγεται ήδη στα μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Pan-Pot, Nastia, Anfisa Letyago, Skrillex και Claptone.

 

 

Sama' Abdulhadi

Την έχουν ονομάσει ως την «Παλαιστίνια Βασίλισσα της Techno» και όχι άδικα. Κάνει διάσημη την Παλαιστίνη σε ολόκληρο τον πλανήτη και την αδικία που βιώνουν οι συμπατριώτες της. Τα live set της είναι μεθυστικά και εκρηκτικά. Όπως το πιο γνωστή της στο Boiler Room της Παλαιστίνης.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved