Αν είναι να κοπεί το «Παγιδευμένοι» ας πάει το Μουντιάλ καλοκαίρι

Η ένοχη απόλαυσή μας διακόπτεται «βίαια» ελέω μπάλας και μετανιώνουμε που είμαστε ποδοσφαιρόφιλοι.

Αυτό θα πει ανωτέρα βία. Ακούς εκεί να διακοπεί έτσι επειδή θα παίζεται μπάλα καθημερινά η σειρά-αποκάλυψη της σεζόν, αυτή που μας κάνει να απαρνιόμαστε το GNTM ή το Τσάμπιονς Λιγκ (ακόμα και το Netflix) και στηνόμαστε μπροστά στην TV με αγωνία για ένα ακόμα επεισόδιο-έρμαιο του δράματος και του plot twist, κυρίως όμως του αχτύπητου δίδυμου της δικαιοσύνης Μαρκέτου και Ροδίτη ή Λεβεντογιάννη και Λαμπίρη-Φεντόρουφ.

Ένα σίριαλ-underdog που πραγματικά δεν περιμέναμε ότι θα μας κάνει να «καούμε» λες και είναι Game of Thrones, όμως αυτό που έχει καταφέρει η καλογυρισμένη σειρά του ΑΝΤ1 είναι πραγματικά μοναδικό. Ώρες-ώρες μπορεί να θυμίζει καθημερινή ελληνική δραματική σειρά, ωστόσο το σασπένς, οι χειρισμοί και η σπιρτάδα των πρωταγωνιστών δεν σε αφήνουν ποτέ να ησυχάσεις.

 

 

Δεν περιμέναμε ποτέ ένα τόσο διαφορετικό και ταυτόχρονα ταιριαστό δίδυμο εισαγγελέα-δικηγόρου με διαφορετικά κίνητρα και πολλούς λόγους κόντρας να μας πάρει το μυαλό, ωθώντας μας ουσιαστικά να περιμένουμε διαρκώς το επόμενο τρικ που τους μεταμορφώνει σε ντετέκτιβ πίσω από τους μυστηριώδεις φόνους που συμβαίνουν στην ιστορία.

Αφού παίζει ο φίλος μας ο Λαγούτης είχαμε ένα παραπάνω λόγο να τη δούμε.

Αυτό το πρώτο επεισόδιο…

Βασισμένο στο τούρκικο Yargi αλλά στις καρδιές μας πολύ ανώτερο, το Παγιδευμένοι έχει δημιουργήσει έναν κόσμο αμφιβολίας γύρω από κάθε άτομο που εμφανίζεται στη σειρά και καραδοκεί να παίξει το ρόλο του. Είναι σαν τις εξισώσεις με άπειρες μεταβλητές. Όλες έχουν την τιμή τους και παίζουν ρόλο στην τελική πράξη.

Σταθερές είναι μονάχα δύο. Ο εισαγγελέας Δημήτρης Μαρκέτος (Μιχάλης Λεβεντογιάννης) αρχοντικός, αλύγιστος και τσακωμένος με το ψέμα, υπηρετεί το δίκαιο και δεν θα διστάσει να κάνει το καθήκον του ακόμα και αν στο εδώλιο βρίσκεται ένας δικός του άνθρωπος. Η ζωή του όμως θα έρθει τούμπα όταν θα πέσει στην ανάγκη της Άννας Ροδίτη (Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ), μιας φιλόδοξης δικηγόρου η οποία δεν στέκεται στους τύπους και θα κάνει τα πάντα (ακόμα και παράτυπα) για να πετύχει το σκοπό της. Οι δρόμοι των δύο δεν θα συνέπιπταν ποτέ αν δεν είχε συμβεί ένα έγκλημα που αρχικά αφορούσε μόνο τον έναν. Στην πορεία όμως θα τοποθετήσει αμφότερους στο μάτι του κυκλώνα.

 

men screenshot pagideymenoi

 

Όταν λοιπόν στο πρώτο επεισόδιο είδαμε τον «αλύγιστο» εισαγγελέα Δημήτρη Μαρκέτο να προσλαμβάνει τη δικηγόρο Άννα Ροδίτη -με την οποία ήταν μέχρι πρότινος σε κόντρα- για να υπερασπιστεί τον αδερφό του, Θοδωρή (Σταύρος Τσουμάνης) που κατηγορείται για το φόνο μιας νεαρής γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε ένα κάδο σκουπιδιών, όλοι σκεφτήκαμε «ενδιαφέρον, αλλά μάλλον θα εξελιχθεί σε love story των δύο πρωταγωνιστών».

Η μυστήρια σιωπή του κατηγορούμενου όμως σου έδινε διαρκώς ένα πάτημα να πιστεύεις ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Σαν να κρύβει κάτι, λες και εμπλέκεται ακόμα και αν δείχνει αθώος. Και εκεί που όλα έδειχναν νορμάλ και ότι πάμε για ένα ελληνικό «Boston Legal» σκάει η ταυτότητα του θύματος και όλα έρχονται τούμπα.

Μαζί με το Maestro είναι ό,τι καλύτερο ελληνικό έχουμε δει φέτος.

Το όνομά της είναι Μυρτώ Ροδίτη και είναι η αδερφή της Άννας. Σε πιο απλή μετάφραση, πελάτης της Άννας είναι ο υποψήφιος δολοφόνος της αδερφής της. Δράμα (αρχικά), σασπένς και αγωνία στη συνέχεια. Ένας νορμάλ άνθρωπος θα διέκοπτε τη συγκεκριμένη συνεργασία, όχι όμως η Άννα. Για εκείνη είναι ο μόνος τρόπος για να μάθει ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της αγαπημένης της αδερφής, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα έρθει σε κόντρα με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Υπάρχουν σειρές που χρειάζονται δύο και τρία επεισόδια για να σε βάλουν στο κλίμα και να σε πορώσουν, οι Παγιδευμένοι πάλι δεν αργούν για να σε κάνουν ένα με τον κόσμο τους. Ναι σαφώς και όταν υπάρχει ένα ανδρόγυνο στη μέση όλοι υποψιαζόμαστε πού το πάει η ιστορία αλλά δεν είναι αυτό το πρωταρχικό ζήτημα.

 

 

Κάθε επεισόδιο έχει τη μαγεία να ξεκλειδώνει μία πόρτα που κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχει και κάθε λεπτομέρεια έχει τη σημασία της, κάθε ματιά, κάθε ύποπτη κίνηση μπορεί να φανερώσει ένα μονοπάτι που δεν πιστεύεις ότι κρύβεται στα επόμενα επεισόδια.

Η σειρά του ΑΝΤ1 λοιπόν θα μας αφήσει όπως δείχνουν όλα σε ένα κρίσιμο σημείο της ιστορίας στις 16 Νοεμβρίου και ύστερα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να τελειώσει το Μουντιάλ για να μάθουμε αν θα συνεχιστεί το story με τους φόβους να λήξει εκεί να είναι μεγάλοι.

Ήμαρτον. Λες και δεν μπορούμε να δούμε και τα δύο ταυτόχρονα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved