Πέντε μαθήματα ηρωισμού που πήραμε από τον Thor ή αλλιώς, τον «Θεό του Κεραυνού»!

Γραφείο, deadline, επαγγελματικά ραντεβού, online meeting, γυμναστήριο και τρέξιμο στους δρόμους της πόλης. Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές, αναλογίζομαι την καθημερινότητά μου και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι πρέπει να είμαι ένας μικρός ήρωας, με όλα αυτά που καταφέρνω να χωράω στο πρόγραμμά μου.

Βλέπεις, με κάποιον μαγικό ή για την ακρίβεια… ηρωικό τρόπο, τα φέρνω όλα εις πέρας, όπως κάνουμε, άλλωστε, όλοι εμείς που ζούμε και τρέχουμε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Αλήθεια όμως, μήπως κάπου ανάμεσα στο πρώτο email στο γραφείο και τα τελευταία burpees στο γυμναστήριο, χάνουμε λίγο τον εαυτό μας και ξεφεύγουμε από τους πραγματικούς μας στόχους;

Αν αισθάνεσαι πως είσαι και εσύ ένας ήρωας της σύγχρονης καθημερινότητας, αλλά την ίδια ώρα πιστεύεις ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσεις το δικό σου ταξίδι αυτογνωσίας, τότε έχεις κάθε λόγο να streamάρεις με τον «Θεό του Κεραυνού»!

 

Streamάροντας όπως μόνο οι αληθινοί ήρωες ξέρουν να κάνουν

Ναι, καλά κατάλαβες. Ο Thor επέστρεψε! Για την ακρίβεια, η τελευταία επιτυχία των Marvel Studios, «Thor: Love and Thunder», είναι μία από τις κορυφαίες αποκλειστικές Disney+ Day πρεμιέρες, που είχα την ευκαιρία να δω στην αγαπημένη μου streaming πλατφόρμα.

Αν κάθε βράδυ, λοιπόν, stremάρεις και εσύ με το Disney+ και ψάχνεις για τη νέα εμπειρία θέασης που θα σε καθηλώσει, τότε το «Thor: Love and Thunder», είναι η επιλογή που αναζητούσες. Διότι έχει πολλά μαθήματα να σου δώσει! Συνέχισε απλώς να διαβάζεις, για να πάρεις μία γεύση από τα μαθήματα ηρωισμού και αυτογνωσίας που πήρα εγώ, παρακολουθώντας τις νέες περιπέτειες του «Θεού του Κεραυνού» στο Disney+!

 

thor1

 

#1 Κακός δεν γεννιέσαι, αλλά μπορείς να γίνεις ανάλογα με τις εμπειρίες σου

Κανείς δεν γεννιέται κακός, μπορεί να γίνει όμως όταν η ζωή του είναι γεμάτη αρνητικές εμπειρίες και απογοητεύσεις. Για αυτό, λοιπόν, ό,τι και αν περνάμε εμείς και όσο αγχωμένοι ή εκνευρισμένοι και αν είμαστε, ας μην μεταδίδουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα στους γύρω μας. Άλλωστε, κάποιος στον οποίο δεν φέρθηκες καλά, μπορεί να σου… γυρίσει το κακό με την πρώτη ευκαιρία. Και όσο ήρωας και αν είσαι, σίγουρα δεν θέλεις ένα ακόμη πρόβλημα στη ζωή σου.

 

#2 Ένα μικρό πρόβλημα μπορεί να γίνει τεράστιο, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα

Γιατί να δώσεις σημασία σε ένα μικρό πρόβλημα, όταν έχεις πιο σημαντικά να αντιμετωπίσεις άμεσα; Διότι αν δεν το κάνεις, από μικρό θα γίνει σιγά-σιγά τεράστιο. Ακόμη και αν πιστεύεις ότι έχεις υπερδυνάμεις στο να λύνεις προβλήματα και να βρίσκεις λύσεις, μην αφήνεις ένα πρόβλημα να διογκώνεται, όσο ασήμαντο και αν φαίνεται στην αρχή.

 

#3 Η αληθινή αγάπη δεν έχει χρονικά όρια και είναι σημαντικό «ατού» στη ζωή σου

Από τη φιλική, μέχρι την ερωτική ή την οικογενειακή. Η πραγματική αγάπη δεν έχει όρια και δη, χρονικά. Δες για παράδειγμα την ιστορία του Thor και της Jane. Ακόμη και ένας ήρωας έχει ανάγκη από έναν σύντροφο, από αληθινή αγάπη. Πώς να το κάνουμε, άλλωστε; Η αγάπη είναι από μόνη της μία υπερδύναμη, ειδικά όταν είναι αληθινή.

 

thor2

 

#4 Για να ξεχωρίσεις, πρέπει πρώτα από όλα να πιστεύεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου

Αυτοπεποίθηση, αυτοπεποίθηση, αυτοπεποίθηση. Θέλεις να ξεχωρίσεις και να κάνεις τη διαφορά; Αν δεν πιστεύεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου, αν δεν αντιλαμβάνεσαι την αξία σου, τότε δεν θα τα καταφέρεις. Αν δυσκολεύεσαι να το κάνεις ακόμη, η συμβουλή του Thor (πρέπει να δεις την ταινία για να μάθεις πού την έδωσε) είναι να βρεις κάποιον, κάτι, έναν απώτερο σκοπό να πιστέψεις, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσεις τη νέα «μάχη» σου, μικρή ή μεγάλη.

 

#5 Μην φοβάσαι να ακολουθήσεις -επιτέλους- το δικό σου μονοπάτι

Σίγουρα έχει τύχει να νιώθεις κάποιες στιγμές «χαμένος», να δυσκολεύεσαι να αναγνωρίσεις τον άντρα που ήσουν στο παρελθόν και να αισθάνεσαι ότι δεν ξέρεις και πολλά για τον άνθρωπο που είσαι σήμερα. Για να μάθεις ποιος ακριβώς είσαι, λοιπόν, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις το δικό σου μονοπάτι, όπως έκανε ο Thor. Μην εκπλαγείς απλώς αν σε οδηγήσει πάλι στην αρχή. Γιατί κάποιες φορές, όσο και αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την πορεία μας, προορισμός μας είναι να την ακολουθήσουμε. Τόλμη να έχεις και θα το μάθεις. Διότι για να συμβεί αυτό πρέπει να βγεις από το comfort zone σου και να δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορείς.

 

thor3

 

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, ακόμη και οι ήρωες αντιμετωπίζουν θέματα, όπως αυτά που προβληματίζουν κάθε μέρα και εσένα. Διότι στην ταινία «Thor: Love and Thunder» των Marvel Studios ο «Θεός του Κεραυνού», δηλαδή ο αγαπημένος σου Thor (Chris Hemsworth), ξεκινά ένα ταξίδι που δεν μοιάζει με κανένα από όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα: Ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Όπως γνωρίζεις όμως, στον κόσμο της Marvel, οι περιπέτειες δεν λείπουν. Κάπως έτσι, οι προσπάθειες του Thor διακόπτονται από έναν γαλαξιακό δολοφόνο, τον Gorr the God Butcher (Christian Bale), ο οποίος επιδιώκει την εξαφάνιση των θεών. Για να καταπολεμήσει την απειλή, ο Thor ζητά τη βοήθεια του βασιλιά Valkyrie (Tessa Thompson), του Korg (Taika Waititi) και της πρώην φίλης του Jane Foster (Natalie Portman). Μαζί, ξεκινούν μια δύσκολη κοσμική περιπέτεια για να αποκαλύψουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον God Butcher και να τον σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Το τι θα συμβεί, μένει να το μάθεις stremάροντας απόψε το βράδυ, από όποια οθόνη σε βολεύει! Διότι τόσο το «Thor: Love and Thunder», όσο και οι 15 ακόμα ταινίες του Marvel Cinematic Universe είναι διαθέσιμες σε ποιότητα IMAX Enhanced στο Disney+. Και μαζί με αυτές όλο το νέο, συναρπαστικό περιεχόμενο που μας έφερε η Disney+ Day, δηλαδή τα νέα releases από Disney, Pixar, Marvel, Star Wars και μεταξύ άλλων, από το National Geographic!

Το τι θα παρακολουθήσεις, εξαρτάται απλώς από τη νέα διάσταση που θέλεις να δώσεις στην ημέρα σου. Αν είσαι σε heroic mood, πάντως, ο Thor είναι μονόδρομος!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved