Ο Μπέρτι Γκρέγκορι είναι ο τύπος που θέλεις να έχεις δίπλα σου στην άγρια φύση

Όταν ο όρος «επική περιπέτεια» παίρνει σάρκα και οστά, τότε μιλάμε για τον εξερευνητή του National Geographic Μπέρτι Γκρέκορι, τον απόλυτο σύγχρονο explorer, που φτάνει στην άκρη της Γης για να καταγράψει τη ζωή στον πλανήτη, «ενώ ο κόσμος αλλάζει ραγδαία», όπως του αρέσει να τονίζει πολύ συχνά.

Αν είσαι από εκείνους που έβλεπαν από μικροί ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση, δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν είσαι ήδη ο μεγαλύτερος «γκρούπι» του Μπέρτι. Αν είσαι, τότε γιατί δεν το έχεις πει και σε εμάς τόσον καιρό… ευτυχώς που «ήρθε» το Disney+ και το καταλάβαμε!

Αν δεν ανήκεις όμως στην παραπάνω κατηγορία, αν είσαι το παιδί της πόλης, που αγαπάει τη φύση και την εξερεύνηση, αλλά δεν γνωρίζει πολλά από όσα τα αφορούν, ήρθε η ώρα να δεις, να μάθεις και πάνω από όλα, να τα ευχαριστηθείς. Διότι αυτή η σειρά του Disney+ σπάει όλα τα «κατεστημένα» του «βαρετού» ντοκιμαντέρ για τη φύση που θυμάσαι, με τα αργά πλάνα και την αφήγηση που κάνει τα μάτια σου να κλείνουν… γλυκά. Αντίθετα, πρόκειται για την απόλυτη, επική σειρά δράσης που θέλεις να βλέπεις κάθε epic day της εβδομάδας σου!

Ξέχνα, λοιπόν, το καλούπι του παραδοσιακού περιεχομένου φυσικής ιστορίας που γνωρίζεις και δες τον Μπέρτι να ταξιδεύει και να σου εξιστορεί μοναδικές, πραγματικές ιστορίες ζώων, μεταφέροντας στο σπίτι σου κάθε κομμάτι της δράσης που ζει στα πέρατα του κόσμου. Από τις αφρικανικές σαβάνες και τις απροσπέλαστες ζούγκλες με την αφόρητη ζέστη και υγρασία, μέχρι τους απόλυτους πάγους των πόλων της Γης και από τα βάθη των ωκεανών μέχρι τις κορυφές των βουνών του πλανήτη: Ο Μπέρτι «κυνηγάει» τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και μας δείχνει πώς ζουν, πώς κυνηγούν, πώς τρέφονται και πώς επικοινωνούν.

berty2

 

Ένας κινηματογραφιστής νέας γενιάς με έμπνευση από την άγρια φύση και την περιπέτεια

Αυτό που κάνει τον εξερευνητή του National Geographic, Μπέρτι Γκρέγκορι, να ξεχωρίζει -όπως αναφέραμε επιγραμματικά παραπάνω- είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να πει στον κοινό τις ιστορίες του και να μεταφέρει τις επικές του περιπέτειες. Και ο τρόπος αυτός, είναι εξίσου επικός. Πρώτον, διότι αξιοποιεί όλη την κορυφαία, σύγχρονη τεχνολογία κινηματογράφησης -δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως μόλις στα 29 του χρόνια έχει ήδη βραβευτεί με το βραβείο BAFTA, της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Έτσι, ως θεατές, έχουμε την αίσθηση όχι ότι παρακολουθούμε ένα περιεχόμενο φυσικής ιστορίας που ήδη έχει ξεπεραστεί, αλλά αντίθετα ότι ανοίγουμε ένα παράθυρο και βρισκόμαστε ξαφνικά σε όποια γωνιά της Γης έχει επιλέξει να μας δείξει ο αγαπημένος μας explorer.

 

berty3

 

Παράλληλα όμως, ο Μπέρτι Γκρέγκορι φαίνεται αποφασισμένος και ο ίδιος να μετατρέπει την κάθε του μέρα σε epic day: Διεισδύει στο φυσικό περιβάλλον και παρατηρεί τις ζωές των ζώων όχι από μακριά, αλλά κάνοντας τα πάντα για να βρεθεί όσο πιο κοντά τους γίνεται. Έτσι, μπορεί να «εκμεταλλεύεται» στο έπακρο την τεχνολογία που διαθέτει και να αποτυπώνει ανείπωτες -έως τώρα- ιστορίες εμβληματικών πλασμάτων, τα οποία ζουν σε κάποια από τα πιο άγρια περιβάλλοντα του πλανήτη μας.

 

berty4

 

Το National Geographic, που αποτελεί συνώνυμο των κινηματογραφικών παραγωγών με θέμα τη φύση, έχει αγκαλιάσει τις περιπέτειες του Μπέρτι Γκρέγκορι κι έτσι, όλοι εμείς γνωρίζουμε πως πέρα από εντυπωσιακά ή και απίστευτα πολλές φορές, αυτά που βλέπουμε στις οθόνες μας είναι αληθινά. Για ολόκληρες εβδομάδες κάθε φορά, αυτός ο σύγχρονος εξερευνητής με την ομάδα του χάνονται στα πιο αφιλόξενα για τον μέσο άνθρωπο μέρη του κόσμου, αναζητώντας να μας πουν ιστορίες ζώων που δεν έχουν ακόμη ειπωθεί, να μας δείξουν πώς είναι να έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με λιοντάρια στη Ζάμπια, πώς είναι να κολυμπάς με δελφίνια στους ωκεανούς, να βλέπεις μπροστά σου έναν κροκόδειλο να κατασπαράσσει το θύμα του και λίγο αργότερα πώς ένας κροκόδειλος γίνεται ο ίδιος θήραμα ενός άλλου, ισχυρότερου ζώου.

Μια ματιά στη φύση και στην άγρια ζωή, είναι ενδεικτική για το πόσο σπουδαίο περιεχόμενο μπορεί να φέρει κοντά μας η Disney+, αυτή η streaming υπηρεσία για σειρές και ταινίες Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, αλλά και για περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας. Ας μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως στο Disney+ μπορούμε να απολαύσουμε και νέες blockbuster πρεμιέρες, όπως την τελευταία επιτυχία από τα Marvel Studios, «Thor: Love and Thunder», τον Πινόκιο με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, το «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο», την ταινία που μιλά για τη ζωή των αδερφών Αντετοκούνμπο ή κλασικές ταινίες Disney που έχουν γράψει ιστορία.

 

berty5

 

Με τη βεβαιότητα, λοιπόν, πως οι «Επικές Περιπέτειες με τον Μπέρτι Γκρέγκορι» μπορούν να κάνουν κάθε σου μέρα, στο εξής, να είναι μια «επική μέρα», βλέπεις τον πλανήτη με άλλο μάτι, «ζεις» κι εσύ στην άγρια φύση -όπως ακριβώς είναι σήμερα, τώρα- και μπορείς να κατανοήσεις όσα συμβαίνουν γύρω σου με τον επικό τρόπο που απαιτεί η τωρινή συγκυρία: Να ζήσεις κι εσύ μια πραγματικά φιλόδοξη «οδύσσεια» σε όλη την υδρόγειο, βλέποντας τον φυσικό κόσμο σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις του. Έτοιμος για μια νέα επική περιπέτεια στην άγρια φύση;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved