Assosiated Press Κρίμα τόσος ντόρος για το Black Adam

Δεν ήταν κακό, απλά αδιάφορο. Και αυτό ίσως να είναι χειρότερο.

Ίσως φταίνε και οι φιλοδοξίες που είχαμε για το «Black Adam» και μας δημιούργησαν υψηλές απαιτήσεις, είχαμε ακούσει και τα καλά λόγια που έκαναν λόγο για την «ταινία που θα δώσει ζωή στο DCEU», δεν ήθελε και πολύ να πέσουμε θύματα του ενθουσιασμού μας. Ίσως για σένα που δεν το έχεις δει και ακούσεις το παρακάτω χλεύασμα να την ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο από ότι εμείς που πέσαμε σε άλλη μια «παγίδα» της DC.

 

 

Με πιο καθαρό μυαλό το Black Adam με τον Dwayne «The Rock» Johnson θα μπορούσε να είναι όντως καλό και πραγματικά σκοτεινό, το τελικό αποτέλεσμα όμως μας άφησε με μια μεγάλη απορία. Γιατί έπρεπε για άλλη μια φορά να δούμε μέτρια ταινία «εισαγωγή» για πολλές άλλες υποσχόμενες; Διότι αν προσπάθησε να κάνει κάτι το «Black Adam» αυτό ήταν να ανοίξει νέους ορίζοντες και διόδους για spin-offs με νέους χαρακτήρες -όπως έκανε το «The Suicide Squad» με τον εξαιρετικό Peacemaker- αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτό για το οποίο πήγαμε στο σινεμά για να τη δούμε.

Η Warner Bros. τα έχει κάνει «σαλάτα» με το DCEU.

Αδιάφορο, όχι κακό

Πριν από 5000 χρόνια στην αρχαία πόλη Kahndaq, ο Teth-Adam αποκτάει τις δυνάμεις του Shazam και ξεκινάει εξέγερση απέναντι στον τύρρανο της εποχής. Η οργή του ωστόσο δεν μπορεί να συνεργαστεί με τις δυνάμεις και το αποτέλεσμα είναι να μείνει αιχμάλωτος για τις επόμενες 5 χιλιετίες, μέχρις ότου μια ομάδα αρχαιολόγων να κάνουν το λάθος να τον ξυπνήσουν. Ο Black Adam δεν είναι μια απλή μορφή, έχει σκοπό να συνεχίσει το σκοτεινό του έργο και για αυτό το λόγο θα έρθει σε ευθεία κόντρα με την Justice Society. Οι Hawkman, Doctor Fate, Atom Smasher και Cyclone είναι οι εκείνοι που θα επιχειρήσουν να τον πολεμήσουν ή μάλλον αυτοί που θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το mindset και να τον απαλλάξουν από την οργή του.  

 

 

Επαναλαμβάνουμε, η ιδέα και μόνο να πρωταγωνιστεί ένας αντι-ήρωας άνοιγε μια νέα περιοχή και κατάσταση στο DCEU. Θα μπορούσε η ταινία να είναι πραγματικά εξαιρετική, στην τελική όμως αισθάνεσαι ότι δεν είδες κάτι το διαφορετικό, ούτε και δικαιολογείται το PG-13 καθώς παραήταν παιδικό στις σκηνές δράσης.

Δεν το βαριέσαι, δεν τρελαίνεσαι όμως. Ελλιπές σενάριο και μέτριο χτίσιμο χαρακτήρων, τίμιες προσπάθειες στις σκηνές δράσης, ένας Rock που προσπαθεί να γίνει dark αλλά δεν τον ευννοεί το σενάριο να γίνει και μια βαθιά ελπίδα ότι τα spin-offs που θα «γεννηθούν» να είναι πολύ καλύτερα από αυτό που είδαμε.

 

Καλύτερη ταινία παραμένει ακόμα αυτή.

Δεν θα σου πούμε να μην πας στο σινεμά για ένα χαλαρό δίωρο, αλλά και στο σπίτι να τη δεις όταν αυτή κυκλοφορήσει στην τηλεόραση δεν θα σε χαλάσει, ακόμα και αν άκουσες για το ενθουσιώδες mid-credit scene. Πάντως μην περιμένεις να βιώσεις την ταινία που θα δώσει ζωή στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC. Αυτή ακόμα αγνοείται.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved