Οι καλύτερες αντρικές προτάσεις για το binge watching του Οκτωβρίου

Πανδαισία τρόμου φέρνει ο Οκτώβριος στις οθόνες μας

Αν παρατηρήσετε κάποια υπερβολική αναλογία ταινιών και σειρών τρόμου στις streaming πλατφόρμες, δεν είναι ιδέα σας, ούτε τυχαίο γεγονός. Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του Halloween στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μπορεί να μην ξέρουμε τι ακριβώς γιορτάζουν σε κάτι που μοιάζει με τις δικές τους Αποκριές, αλλά είναι η περίοδος που οι Αμερικάνοι λατρεύουν να τρομάζουν. 

Σειρές και ταινίες με τρομακτικό περιεχόμενο, μεταφυσικό και μη, θα μας κρατήσουν στην τσίτα για όλο τον Οκτώβριο και ίσως να μας προκαλέσουν και μερικές αϋπνίες. Όμως το μενού δεν έχει μόνο θρίλερ. Στα μη τρομακτικά ξεχωρίσαμε το remake ενός αντιπολεμικού έπους και την επιστροφή μιας από τις πιο επιτυχημένες κοινωνικές κριτικές στη μορφή εφηβικής σειράς. 

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities 

 

 

Ένα όνομα-υπόσχεση ότι θα δεις σίγουρα κάτι τρομακτικό, αλλά αυτή τη φορά το τρομερό, στην κυριολεξία, παιδί του σινεμά έχει τον ρόλο του παραγωγού. Δεν είναι σειρά, αλλά μια συλλογή 8 διαφορετικών ιστοριών τρόμου, ασύνδετων μεταξύ τους, τις οποίες ο del Toro έχει μοιράσει σε 8 διαφορετικούς σκηνοθέτες με περγαμηνές στο horror genre. Από αυτό reunion με στοιχεία δημιουργικού πάρτι ξεχωρίζουμε τον «δικό» μας Πάνο Κοσμάτο, αλλά και την Jennifer Kent με το ανατριχιαστικό “The Babadook”. 

The Watcher

 

 

Εδώ δεν υπάρχει μεταφυσικό στοιχείο, αλλά πραγματικά γεγονότα. Οι Naomi Watts και Bobby Cannavale πρωταγωνιστούν και ο Ryan Murphy, του American Horror Story, σκηνοθετεί. Ένας creepy τύπος βασάνιζε για δεκαετίες του γείτονές του στο New Jersey. Ακόμα και όταν αυτοί έφυγαν έντρομοι από το σπίτι τους, συνέχισε με τους νέους ενοίκους. Τους άφηνε συνεχώς επιστολές όπου τους ενημέρωνε ότι τους παρακολουθεί και τους έδινε αναλυτικό ραπόρτο των κινήσεών τους. Το πότε θα τους συναντούσε ήταν μόνο θέμα χρόνου και το τι θα έφερνε η συνάντηση, άγνωστο.

Luckiest Girl Alive

 

 

Η Mila Kunis στον ρόλο της Ani FaNelli έχει μια πολύ καλή ζωή για να είναι αληθινή. Είναι όμορφη, έξυπνη και με μια στρωμένη δουλειά στη Νέα Υόρκη. Πίσω από αυτή τη βιτρίνα κρύβεται μια σκοτεινή ιστορία που έχει θάψει στο παρελθόν και μια έρευνα για ένα άσχετο έγκλημα απειλεί να την αποκαλύψει. Το αν θα συνεχίσει να ζει το όνειρό της ή θα δει τη ζωή της να καταστρέφεται, είναι κάτι που δεν θα το αποφασίσει η ίδια. 

The School of Good and Evil

 

 

Ο Paul Feig αναλαμβάνει να φέρει στη μικρή οθόνη τα βιβλία του Soman Chainani και έχουμε πολλούς λόγους για να δούμε την απόπειρα. Ψέματα, έναν λόγο έχουμε και αυτός δεν είναι άλλος από την Charlize Theron η οποία πρωταγωνιστεί. Η ιστορία αναφέρει ένα σχολείο μαγείας όπου οι μαθητευομενοι μάγοι θα μάθουν να ισορροπούν ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού, αλλά εμείς θα διαλέξουμε την πλευρά της Charlize, όποια κι αν είναι αυτή.  

The Midnight Club

 

 

Μια παρέα νεαρών είναι η κλασική σύνθεση πρωταγωνιστών για ένα θρίλερ στο πνεύμα του Halloween, αλλά αυτοί δεν είναι ανίδεοι. Πρόκειται για μια παρέα που νοσηλεύεται σε άσυλο ασθενών με ανίατες ασθένειες και δίνουν την υπόσχεση ότι ο πρώτος που θα πεθάνει, θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους ζωντανούς. Η επικοινωνία θα γίνει, αλλά δεν θα εξελιχθεί και πολύ καλά, ούτε για τους ζωντανούς, ούτε για τους νεκρούς.

All Quiet on the West Front 

 

 

Ο Α’ΠΠ έχει αρχίσει να αποκτά επιτέλους την προσοχή του κόσμου και αυτή τη φορά σαν πρώτη ύλη έχει το αντιπολεμικό έπος του Erich Maria Remarque. Ο Edward Berger σκηνοθετεί ένα video clip σε μορφή ταινίας με καταιγιστική δράση και αφηγείται τη σύντομη διαδικασία της ευφορίας που γεννά η κλήση του πατριωτικού καθήκοντος στο πέρασμα στη ματαιότητα και την ηττοπάθεια ενός πολέμου χωρίς νόημα. 

Derry Girls

 

 

Μια παρέα εφήβων κοριτσιών και οι περιπέτειές τους προς τη δύσκολη ενηλικίωση δεν είναι και η πιο αγαπημένη μας θεματική για μία σειρά, αλλά τα Derry Girls είναι μόνο φαινομενικά μια τέτοια σειρά. Από την ταραχώδη Βόρεια Ιρλανδία της τελευταίας φάσης των Troubles, έρχεται η τρίτη σεζόν μιας πνευματώδους κοινωνικής σάτιρας με όπλο της τον αυτοσαρκασμό ενός ολόκληρου λαού. 

Unsolved Mysteries

 

 

Οι παραγωγοί των Stranger Things επιστρέφουν για την τρίτη σεζόν της σειράς που καταπιάνεται με άλυτα μυστήρια και εξαφανίσεις στις παρυφές μεταξύ λογικής και μεταφυσικού. Οι θάνατοι που ψαχουλεύονται σε αυτή τη σεζόν είναι πιο παράλογοι από ποτέ και σε κάνουν να αναρωτιέσαι, μπας και; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved