The Sandman: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα σειρά

Ο ήρωας του Neil Gaiman παίρνει σάρκα και οστά στο Netflix και κάποια ερωτήματα είναι καιρός να απαντηθούν.

Ποτέ δεν είναι αργά για να μεγάλες κινήσεις. Μετά το American Gods όπου ο Neil Gaiman υπηρέτησε ως showrunner, είναι η σειρά του Sandman, του κόμιξ της Vertigo που έκανε την εμφάνισή του το 1989 και ξεχώρισε τόσο για το στόρι όσο και τα μοναδικά του σκίτσα. Ο Sandman κάνει πρεμιέρα στις 5 Αυγούστου και ήδη απαντάμε σε κάποια βασικά ερωτήματα.

 

 

Τελικά ποιος είναι ο Sandman;

Ο Sandman ή Morpheus ή Oneiros είναι ένα από τα πολλά ονόματα του Dream, του πρωταγωνιστή της σειράς, που είναι και ο κύριος του Βασιλείου των Ονείρων. Είναι ένας από τους Endless, όντα πιο αρχαία και από τους θεούς και έχει επίσης διάφορα αδέρφια που έχουν δημιουργηθεί μαζί του: τον Destiny, την Death, τον Destruction, τα δίδυμα ερμαφρόδιτα Desire και Despair, καθώς και την μικρότερη της οικογένειας, την Delirium. Έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το 1989 στα κόμιξ της Vertigo και θεωρείται μία από τις καλύτερες δουλειές που έχει κάνει ο Neil Gaiman. O Dream έχει υπό τις διαταγές του τους Cain και Abel και ένα κοράκι με ανθρώπινη φωνή που ονομάζει Matthew – το γιατί, ελπίζουμε να το μάθετε στη σειρά. Ο Tom Sturridge που θα υποδυθεί τον Dream, είναι εμφανισιακά ιδιαίτερα κοντά στον χαρακτήρα των κόμιξ.


Ποιο αναμένεται να είναι το κεντρικό στόρι;

Αφού επιβεβαιώθηκε ότι ο Charles Dance θα υποδυθεί τον Roderick Burgess, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η σειρά θα ακολουθήσει τα αρχικά κόμιξ. Ουσιαστικά μετά από μια σειρά άτυχων γεγονότων που θα δούμε στη σειρά, ο Dream τριγυρνά στα βασίλεια της Γης και της Κόλασης ψάχνοντας τα τρία σύμβολα της εξουσίας του. Στην αναζήτηση αυτή δεν συναντάει μόνο μερικούς από τους χαρακτήρες της σειράς, αλλά θα κάνει ανέλπιστους συμμάχους και εχθρούς. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πόσο μακριά θα τραβήξει το σενάριο με βάση το κόμιξ.

the sandman show

Ποια η σχέση με το Lucifer;

To Sandman και το Lucifer όπως και το Hellblazer (John Constantine), προέρχονται από το ίδιο σύμπαν γεγονότων. Ο Gaiman έχει κρατήσει τον Lucifer ως μία πιο ερμαφρόδιτη μορφή στα πρώτα τεύχη των κόμιξ του, με την Gwendoline Christie να είναι φτυστή απεικόνιση. Πέρα από μία σκηνή ωστόσο που ήδη έχει κυκλοφορήσει ως αποκλειστικό clip, είναι μάλλον αφύσικο να δούμε περισσότερες σκηνές, καθότι ο Dream δεν θέλει να έχει πολλά πάρε-δώσε με την Κάτω Διεύθυνση. Ωστόσο οι θεατές θα μάθουν πολλά στο πως ο Gaiman φαντάστηκε τα βασίλεια και τι είδους εξουσία έχει η κάθε οντότητα σε αυτά.

Ποιος είναι ο Corinthian και θα είναι ο κεντρικός ανταγωνιστής;

Παρότι ο Dream στα κόμιξ φροντίζει να αποφεύγει τις συγκρούσεις ακόμη και όταν τον έχουν προδώσει, η σχέση με τον Corinthian είναι κάτι που τον αφορά άμεσα. Γιατί; Γιατί είναι δημιούργημά του. Ο Corinthian είναι ένας από τους εφιάλτες που έχει κατασκευάσει ο βασιλιάς των ονείρων και ο οποίος αποφάσισε να το σκάσει από τα καθήκοντά του, τρομοκρατώντας τους θνητούς στον πραγματικό κόσμο. Οπότε ο Dream πρέπει να μαζέψει τον λυσσασμένο σκύλο που έχει αμοληθεί ανεξέλεγκτος. Τον υποδύεται ο Boyd Holbrook που γνώρισες μέσα από το Narcos.

 

1a87c5bfb5f710b6e04c9e801f5598dceb812557 hq

 

Έχει σχέση η Johanna Constantine με τον John Constantine;

Προφανώς από το όνομα και μόνο, υπάρχει σχέση. Η Johanna, που στη σειρά υποδύεται η Jenna Coleman, είναι πρόγονος του John Constantine που έζησε κάπου στα τέλη του 18ου αιώνα – άρα καταλαβαίνεις και που χρονολογείται η σειρά. Πρόκειται για μία τυχοδιώκτρια που αναζητά υπερφυσικές οντότητες καθώς και σπάνια αρχαία αντικείμενα που σχετίζονται με αυτές και η εμφάνισή της, αν και δεν είναι μεγάλη, θα παίξει ρόλο στη σχέση της με τον Dream. Αξίζει να αναφέρουμε πως, αν η σειρά ακολουθούσε πιστά το κόμιξ, θα βλέπαμε και τον John Constantine. Ωστόσο ο Constantine έχει περάσει στα χέρια του HBO Max που δουλεύει πάνω σε reboot, οπότε φανταζόμαστε την Lad Johanna Constantine να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην αναζήτηση του Dream.

ladyjohanna

Υπομονή μέχρι τις 5 Αυγούστου που το Sandman κάνει πρεμιέρα στο Netflix



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved