Θα ξεπλύνει το House of Dragon το φινάλε του Game of Thrones;

Μερικές σκέψεις για τη διάσημη σειρά που πλησιάζει.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο και αν μας τράβηξε το trailer του House of Dragon, όσο και αν γουρλώσαμε τα μάτια με τους δράκους και με την ίδια την ανακοίνωση του prequel, στο μυαλό μας υπήρχε αυτή η μικρή φωνούλα που ψιθύριζε: «Και άμα είναι μάπα;». Γιατί μέχρι τότε πιστεύαμε πως ό,τι και αν κάνεις με το Game of Thrones, ακόμη και τον πιο περίεργο, αλλόκοτο, τρελό πειραματισμό, αποκλείεται να κάνει τη σειρά να φανεί μάπα. Και κάναμε λάθος. Γιατί όλα μπορούν να φτάσουν στο σημείο να γίνουν μάπα.

Σε κάθε περίπτωση, όσο και αν ξενερώσαμε την ζωή μας, το Game of Thrones είναι πλέον παρελθόν. Περίπου. Γιατί με το House of Dragon να βρίσκεται προ των πυλών, περνούν όλο και πιο περίεργες σκέψεις από το κεφάλι μας. Όχι μόνο για την δομή και την ροή που θα έχει μία σειρά αφιερωμένη στον Οίκο των Targaryen, αλλά και αν το prequel θα κρατήσει όλες εκείνες τις ισορροπίες που δεν κατάφερε να κρατήσει το φινάλε του Game of Thrones. Γιατί όπως όλα μπορούν να κλείσουν απογοητευτικά, έτσι μπορούν και να πάνε λάθος εξαρχής.


Σίγουρα η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα από μόνη της. Μιλάμε άλλωστε για την εποχή που οι Targaryen ούτε κυνηγημένοι ήταν, ούτε παρακαλούσαν Άσπιλους και Ντοθράκι να γίνουν ο στρατός τους για να κάνουν κουμάντο. Όχι δα. Αυτή είναι μία άλλη εποχή με τον βασιλιά Viserys τον Α’ να φέρνει μαζί όλη τη δόξα της Valyria και μαζί ένα σωρό δράκους που φροντίζουν το ‘‘Fire and Blood’’ να μην είναι απλά ένα motto αλλά υπόσχεση. Σε κάθε περίπτωση ετοιμαστείτε για νέους χαρακτήρες, νέες μάχες, νέα φαγωμάρα – ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις και τα όσα έχει γράψει ο George R.R. Martin κατά καιρούς στο blog του, η ιστορία των Targaryen το απαιτεί να αιματοκυλιστούν μεταξύ τους χωρίς αύριο. Αν το σενάριο είναι εξίσου δυνατό όπως και του Game of Thrones, θα έχουμε σίγουρα -όχι μόνο χαρακτήρες- αλλά και μία «κοζανοστρική» διαμάχη τύπου Sopranos, με τα πισώπλατα μαχαιρώματα να δίνουν και να παίρνουν.

 

 

Άλλωστε όσο αδύναμο και να ήταν το φινάλε της σειράς, εκεί που κέρδισε κατά κράτος το Game of Thrones, ήταν η εξέλιξη των χαρακτήρων του. Από τον πιο πρωταγωνιστικό μέχρι τον πιο δευτεραγωνιστή, η μεγάλη επιτυχία του GoT ήταν ο τρόπος που έδινε βαρύτητα στον καθένα τους ξεχωριστά. Ήταν κάτι που οι τηλεοπτικές σειρές δεν το κάνουν συχνά με τον παραμικρό χαρακτήρα που θα δεις, αλλά οι Weiss και Benioff φρόντισαν και το έκαναν. Πριν λοιπόν από όλα τα άλλα, οι χαρακτήρες του House of Dragon πρέπει να αποκτήσουν την ανάλογη δυναμική. Και επειδή θα συγκριθούν με το Game of Thrones, δεν υπάρχει χώρος για λάθη. Μπορεί κάλλιστα η σεζόν να τελειώσει και οι θεατές να το πουν καλό ή αρκετά καλό ή ικανοποιητικό. Αλλά για αυτά που θέλει να καταφέρει το ΗΒΟ δεν είναι αρκετό. Πρέπει να ξεπεράσει τον πήχη του Game of Thrones και να ξεκινήσει ένα νέο ρεύμα στο medieval fantasy. Αυτό θέλει να δει ο κόσμος και με ένα καστ που θα καταφέρει να θυμίσει στον κόσμο παλιές καλές στιγμές. Τότε που όλος ο πλανήτης συγχρονιζόταν μπροστά στην τηλεόραση και που το επεισόδιο μονοπωλούσε τις ειδήσεις στο entertainment για περισσότερο από δύο ημέρες. Αυτή ήταν η μεγάλη νίκη του Game of Thrones.


Όμως τώρα είναι η στιγμή για μία νέα εποχή. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στις 21 Αυγούστου το House of Dragon έρχεται στο ΗΒΟ για να βάλει σε τάξη όλα εκείνα τα δυσάρεστα που άφησε πίσω του το of Thrones. Και είτε θα το καταφέρει με Αίμα και Φωτιά, είτε θα ξεχαστεί στις ίδιες του τις στάχτες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved