Οι αθλητικές ταινίες που πρέπει να δεις αν αισθάνεσαι εκτός φόρμας

Επιλογές που θα σε κάνουν να βάλεις πάλι τα αθλητικά σου παπούτσια.

Σίγουρα είναι κάποιες μέρες που δε έχεις όρεξη να σηκωθείς από τον καναπέ. Εκείνες τις μέρες όμως σου έχουμε κάτι σπέσιαλ. Κάτι που θα σε κάνει να επαναπροσδιορίσεις πολλά στο σκεπτικό σου. Δεν πειράζει που νιώθεις κουρασμένος, όταν θα δεις τις ταινίες που σου προτείνουμε, σίγουρα θα θέλεις να σηκωθείς ξανά από την καρέκλα σου.

Είναι ο ύπνος στον καναπέ μία ένοχη απόλαυση;

Είναι ταινίες που θα ακονίσουν την όρεξη σου για τρέξιμο, μπάλα, γυμναστήριο, μποξ ή ότι άλλο κάνεις τέλος πάντων. Είναι ταινίες κίνητρα που σε γεμίζουν με δύναμη για ζωή και αθλητισμό. Μετά από αυτές τις ταινίες θα θέλεις να βγεις έξω και να τρέχεις σαν τρελός.

Δες παρακάτω τη λίστα ταινιών που σου προτείνουμε για να σηκωθείς από τον καναπέ και να κάνεις επιτέλους προπόνηση:

 

Bend It Like Beckham (2002)

Με έναν πιασάρικο τίτλο και ωραίο soundtrack, το Bend It Like Beckham ήταν στην πραγματικότητα μπροστά από την εποχή του. Η έμφαση στα στερεότυπα των φύλων φαίνεται πλέον παρωχημένη, τουλάχιστον σε χώρες όπως η Αγγλία, όπου ο καθένας μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο το ίδιο καλά όπως οποιοσδήποτε άλλος.

Είναι μια ταινία που αισθάνεσαι καλά όταν τη βλέπεις, πιάνει όμως σοβαρά θέματα όπως η θρησκεία και ο μισογυνισμός. Η Keira Knightley διαπρέπει και η ερμηνεία της ως Juliette Paxton είναι πραγματικά κορυφαία.

 

 

 

Any Given Sunday (1999)

Το Any Given Sunday είναι μια εμβληματική ταινία με all-star καστ, σε σκηνοθεσία του Oliver Stone και απεικονίζει μια φανταστική ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου που ονομάζεται Miami Sharks.

Η ομιλία του Al Pacino έχει μείνει στην ιστορία κι εξακολουθεί να αξίζει αναγνώριση για τη θέση της στον κινηματογράφο και την ποπ κουλτούρα. Αν μπορείτε να ξεπεράσετε μερικά από τα κλισέ τύπου one-liners, είναι μία ταινία που μπορεί να σας ξεσηκώσει το ένστικτο για γυμναστική με φανταστικές ερμηνείες από τους Pacino, Jamie Foxx και LL Cool J.

 

 

 

The Fighter (2010)

Άλλο ένα έπος του Christian Bale, αλλά αυτή τη φορά δίπλα στον Mark Wahlberg, το The Fighter εστιάζει στις ζωές ενός επαγγελματία πυγμάχου welterweight και του μεγαλύτερου ετεροθαλούς αδερφού του.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ταινίας ήταν να έχει τρομακτικά ρεαλιστικές σκηνές μάχης και πετυχαίνει αυτόν τον στόχο τουλάχιστον δέκα φορές. Μια από τις καλύτερες αθλητικές ταινίες που έγιναν ποτέ.

 

 

 

Moneyball (2011)

Ο Brad Pitt, ο Jonah Hill και ο Hoffman έκαναν το Moneyball στο box office να χτυπήσει τόσο πολύ που τελικά έμεινε στις καρδιές μας σαν κλασική αθλητική ταινία.

Ο Pitt (που υποδύεται τον γενικό διευθυντή Billy Beane) συγκεντρώνει μια ομάδα ακατάλληλων με βάση ορισμένα κριτήρια, προκειμένου να καλύψει τον χαμηλό προϋπολογισμό της ομάδας.

Η γραφή του Aaron Sorkin (διασημότερος για το The West Wing) και του Steven Zaillian είναι εξαιρετική και τώρα ο όρος «Moneyball» χρησιμοποιείται τακτικά σε άλλα αθλήματα για να περιγράψει την ίδια πρακτική που έκανε αυτή την ταινία τόσο δημοφιλή.

 

 
 

 

Rocky (1976)

Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια διαχρονική ταινία που απεικονίζει το αμερικανικό όνειρο. Ο Stalone ήταν σχετικά άγνωστος εκείνη την εποχή, αλλά κέρδισε Όσκαρ σεναρίου και δικαίως.

Το παγκοσμίου φήμης soundtrack, η αουτσάιντερ αφήγηση και γενικά ολόκληρη η ταινία είναι ο ορισμός του εμβληματικού. Είναι το crème de la crème των αθλητικών ταινιών και θα είναι εκεί για πάντα. Οι συνέχειες ήταν επίσης καλές (σε διάφορους βαθμούς). Αλλά τίποτα δεν ξεπερνά το πρωτότυπο.

 

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved