Το Metal Lords θα σε ταξιδέψει στις εποχές που έφτιαχνες την μπάντα του

Ο δρόμος του metal είναι σκληρός, αλλά η ταινία του D.B. Weiss θα σε γεμίσει νοσταλγία.

Οι μεταλάδες της δικής μας γενιάς ήταν σίγουρα πιο σκοτεινοί από αυτούς που εμφανίζονται στο σενάριο του δημιουργού του τηλεοπτικού Game of Thrones, D.B. Weiss, αλλά σίγουρα θα προκαλέσουν σε όλους μας αναμνήσεις από τις σχολικές ημέρες. Γιατί οκ, μπορεί να μην υπήρξαμε όλοι μεταλάδες (ή και να υπήρξαμε), αλλά το συναίσθημα του να φτιάχνεις μπάντα, είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστά.

Αυτό είναι και το κεντρικό στόρι της ταινίας του σκηνοθέτη Peter Sollett, όπου δύο πιτσιρικάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν την απόλυτη metal μπάντα. Στο ρόλο του εκκεντρικού κιθαρίστα ο πρωτοεμφανιζόμενος Adrian Greensmith, ενώ ο ντράμερ και φίλος του είναι ο Jaeden Martell που ερμήνευσε τον ρόλο του Bill στο ‘‘ΙΤ’’. Οι δύο φίλοι έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν την απόλυτη metal μπάντα με απώτερο στόχο να διαγωνιστούν στο Battle of the Bands.

Διάβασε εδώ όλο το binge watching που πρέπει να δεις τον Μάιο.

Μπορεί το στόρι από μόνο του να ακούγεται αδύναμο ή ακόμη και προβλέψιμο, αλλά όλη η φάση είναι ένας ύμνος στην πρώτη αγάπη για την μουσική. Μία αγάπη πολύ διαφορετική από εκείνη του ακροατή, πόσο μάλλον όταν περνάς στο να την δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος. Σε μία κοινωνία όπου η γενιά του σήμερα ακούει κατά κύριο λόγο hip hοp και trap, ένα μουσικό ταξίδι μέσα από κομμάτια διθυραμβικών συγκροτημάτων που ξεκινούν από τους Black Sabbath και φτάνουν στους Slayer τους Judas Priest και τους Megadeth, είναι ωραίο να διαπιστώνεις πως -όπως οι πιτσιρικάδες της ταινίας- έτσι και στην πραγματικότητα υπάρχουν εκατομμύρια εκεί έξω, που έχουν ως οδηγό αυτά τα απίστευτα άλμπουμ για να δημιουργήσουν την δική τους μουσική.

portland filmed metal lords on netflix and oregon connections to spring tv

Είναι πολλά τα μηνύματα. Είναι η μουσική, είναι το πώς θέλουμε να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας μέσα από αυτή, αλλά και τι θυσίες χρειάζονται για να αφοσιωθείς σε μία μπάντα. Άλλωστε όλοι ξεκίνησαν από χαμηλά και, ακόμη και εκείνοι που δεν έγιναν αστέρες της ροκ, τουλάχιστον θα έχουν να λέμε μεταξύ τους ότι πέρασαν καλά. Ότι δημιούργησαν. Ότι πήραν μία γεύση από το metal των θρύλων.

Το Metal Lords θα κάνει ακριβώς αυτό. Θα μας ταξιδέψει πίσω στα χρόνια του λυκείου που όλα ήταν πιο αθώα, που η μουσική και η ακρόαση του δίσκου ήταν κάτι παραπάνω από χόμπι και που κρατούσαμε τα λεφτά στις τσέπες για να παίξουμε στα στούντιο.

Και αν δεν πείστηκες μέχρι τώρα, το ότι εμφανίζονται οι Tom Morello, Kirk Hammett, Rob Harford και Scott Ian στην ταινία, σημαίνει πολλά. Enjoy στο Netflix.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved