Πόσο εύκολα ξαναβλέπεις το «The Warrior»;

Μία ιστορία για τους αληθινούς μαχητές της ζωής που παλεύουν κάθε μέρα με τους δαίμονές τους.

Δεν είναι άγνωστο ότι τα mixed martial arts και συγκεκριμένα η διοργάνωση του UFC έχει φανατικούς σε όλο τον κόσμο. Οπότε προφανώς και μία ταινία που περιστρέφεται γύρω από αυτό το theme, γνωρίζεις ότι θα κάνει την αίσθηση της στο κοινό των πολεμικών τεχνών. Και η αλήθεια είναι πως όσο ξαναβλέπεις αυτή την ταινία που έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο της το 2011, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι άδικο να την θυμάσαι μόνο για...το ξύλο που πέφτει.

Μην παρεξηγηθούμε. Αυτός είναι αρχικά ο πρώτιστος λόγος που μπαίνεις στη διαδικασία να δεις το Warrior. Δεν είναι μία ταινία που προάγει το action βρομόξυλο από κάποια χολιγουντιανή περιπέτεια με ήρωες τύπου Bruce Willis στο Die Hard. Μιλάμε για mixed martial arts. Σημαίνει όλα όσα φέρνει μαζί το να είσαι μαχητής. Την διατροφή, την άσκηση, την πίστη στο πρόγραμμα της προπόνησης και, φυσικά, όλο το μενταλιτέ που απαιτείται ώστε να παραμένεις συγκεντρωμένος. Τόσο ο Tom Hardy όσο και ο Joel Edgerton, μπήκαν στη διαδικασία να «φουσκώσουν» και να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθούν οι αληθινοί μαχητές του ΜΜΑ. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αγώνα, αυτό είναι ένα πράγμα που ξεχωρίζει.

 

 

Αυτό όμως που είναι ίσως πιο δυνατό και από τις γροθιές του Tommy Conlon (Τοm Hardy), είναι το συναίσθημα και το δράμα, πίσω από τις ζωές τριών διαφορετικών άντρων. Ενός που προσπαθεί να κερδίσει πίσω τους γιους του και να πολεμήσει τον αλκοολισμό του (σ.σ: ο Nick Nolte ίσως στην καλύτερη κινηματογραφική ερμηνεία του), ενός που παλεύει με τα PTSD συμπτώματα όντας πεζοναύτης στον αμερικανικό στρατό και ο τελευταίος που μάχεται για να μην μείνει η οικογένειά του στο δρόμο. Οι μάχες αυτές είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που δίνονται μέσα στα κλουβιά και είναι ξεκάθαρα η κινητήριος δύναμη για τους πρωταγωνιστές. Μαθαίνουμε άλλωστε ότι ο χαρακτήρας του Joel Edgerton παίρνει δάνειο από την τράπεζα για να κάνει η κόρη του επέμβαση στην καρδιά, ενώ ο χαρακτήρας του Tom Hardy συμμετέχει στο πρωτάθλημα ΜΜΑ για να βοηθήσει οικονομικά την χήρα του συντρόφου του στο στρατό.

 

 

Είναι τρεις διαφορετικές ιστορίες που ζει ο καθένας τους, αλλά που όλα έχουν ως πηγή τον αγώνα και την εγκατάλειψη από την πατρική φιγούρα σε νεαρή ηλικία. Οπωσδήποτε η ταινία δίνει ένα μάθημα για την αξία της οικογένεια και πως αυτή δεν έχει ποτέ ημερομηνία λήξης -καθότι ποτέ δεν είναι αργά για να διορθώσεις μία κατάσταση- αλλά ειδικότερα οι σκηνές ανάμεσα στον πατέρα Nick Nolte και τους γιους Hardy & Edgerton, είναι μία από αυτές τις ιστορίες της διπλανής πόρτας που θα μπορούσαν να συμβαίνουν σε μία οικογένεια τριγύρω σου. Το Warrior είναι ξεκάθαρα μία δραματική ταινία, που διδάσκει ότι οι αληθινοί μαχητές είναι εκείνοι που σηκώνονται όρθιοι στα χτυπήματα της ζωής. Που αψηφούν τις δυσκολίες και ρίχνονται στη μάχη, ακόμη και αν έχουν πάρει λάθος δρόμο. Είναι όμως η ελπίδα που μας κρατάει ζωντανούς για μία θέση πίσω στο φως και οι άνθρωποι που μας αγαπούν. Ακόμη και εκείνοι που πιστέψαμε πως, έστω και μία στιγμή, σταμάτησαν να το κάνουν.

 

 

Μία πραγματικά υπέροχη ταινία που ξεχώρισε για το δίδυμο Nick Nolte – Tom Hardy και που έδειξε μία νέα προσέγγιση σε όλες αυτές τις «ταινίες ξύλου» όπως θα λέγαμε κάποτε. Πώς πίσω από κάθε βίαη συμπεριφορά, υπάρχει μία δραματική ιστορία που δεν γνώριζες και ενδεχομένως να μην είχες φανταστεί ποτέ σου. Ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν που θέλει να βρει την αγάπη στα χέρια όσων πραγματικά έκαναν την αγάπη τους πράξη.

Πόσο εύκολα ξαναβλέπεις σήμερα το Warrior;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved