Οι «Χαμένοι Θησαυροί της Αιγύπτου» έρχονται και μας «ταξιδεύουν» πίσω στον χρόνο

Ένα από τα πράγματα που μας έλειψαν περισσότερο το διάστημα που μέναμε σπίτι, ήταν τα ταξίδια. Η επιθυμία μας να δραπετεύσουμε για λίγο από την άνεση του comfort zone μας, να περιπλανηθούμε σε άγνωστα μέρη, να έρθουμε σε επαφή με μακρινούς πολιτισμούς, να εξερευνήσουμε διαφορετικές κουλτούρες, βιώνοντας μοναδικές, πρωτόγνωρες εμπειρίες, μας έβαλαν στη διαδικασία να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους για να ταξιδεύουμε.

Κάπως έτσι, μέσω της τεχνολογίας του online streaming, διαπιστώσαμε πόσο ενδιαφέροντα και συγχρόνως εκπαιδευτικά μπορούν να είναι τα ντοκιμαντέρ, πόσο εύκολο είναι να ταξιδεύουμε -έστω και νοητά- μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου ή πίσω στον χρόνο, παραμένοντας καθισμένοι στον καναπέ του σαλονιού μας, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τι γίνεται όμως, όταν η αγάπη μας για την εξερεύνηση και την ιστορία, συνδυάζεται με το πάθος μας για τα μυστήρια, μέσα από άγνωστους και συγχρόνως συναρπαστικούς πολιτισμούς, όπως εκείνος της αρχαίας Αιγύπτου;

Την χάρη σε μια ομάδα αρχαιολόγων, έρχεται να διαλευκάνει μία σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα. Ποιος είναι ακόμα θαμμένος στον τάφο του Τουταγχαμών; Πώς πέθανε στην πραγματικότητα η Κλεοπάτρα; Γιατί ο Ραμσής Β’ έχτισε τους τεράστιους ναούς; Όλα αυτά θα παρακολουθήσουμε τώρα από την άνεση του χώρου μας, ανακαλύπτοντας τα συναρπαστικά μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου, μέσα από αχαρτογράφητα «μονοπάτια», τα οποία υπόσχονται να κάνουν πιο συναρπαστικές τις βραδιές μας.

Συναρπαστικές ανασκαφές και ανακαλύψεις στις οθόνες μας

Πιθανότατα έχουμε δει αναρίθμητα άρθρα και φωτογραφίες με νέα ευρήματα από τον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου. Ειδικότερα για τους λάτρεις της ιστορίας, η αρχαία νεκρόπολη δεν σταματά να αποκαλύπτει θησαυρούς, φέροντας στο φως σκηνές που εντυπωσιάζουν. Ωστόσο, ο τρίτος κύκλος της σειράς-ντοκιμαντέρ «Χαμένοι Θησαυροί της Αιγύπτου», με «οδηγούς» σπουδαίους αρχαιολόγους παγκοσμίου φήμης, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στον χρόνο, θα μας φέρει ένα «βήμα» πιο κοντά σε συναρπαστικές ανασκαφές και ανακαλύψεις, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, όπως σάρωση με ραντάρ και θερμικά drones!

Το σίγουρο είναι πως κάθε νέο εύρημα από την αρχαία Αίγυπτο, μας αφήνει συνήθως με το στόμα ανοιχτό, καθώς οποιαδήποτε -μικρότερη ή μεγαλύτερη- συναρπαστική ανακάλυψη, διευρύνει λίγο περισσότερο τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Και αυτό ακριβώς προσπαθεί να πετύχει η συγκεκριμένη σειρά-ντοκιμαντέρ, στον τρίτο κύκλο της στο National Geographic, που προβάλλεται στη streaming πλατφόρμα EON από τη Νova, μια πλατφόρμα που φέρνει μία νέα εποχή στην τηλεόραση, με «πλούσιο», συναρπαστικό live περιεχόμενο, με περισσότερες από 2300 ταινίες και επεισόδια σειρών On demand, πάνω από 3.000 live αγώνες και πρεμιέρες από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο.

Ανακαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου

Εκτός από την αγάπη μας για τα ταξίδια και την επαφή μας με νέους πολιτισμούς, υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χάσουμε τον τρίτο κύκλο της σειράς-ντοκιμαντέρ «Χαμένοι Θησαυροί της Αιγύπτου». Διότι μέσα από οκτώ απολαυστικά επεισόδια, θα παρακολουθήσουμε επί των οθονών μας εντυπωσιακές αποκαλύψεις. Καταλυτική είναι και η παρουσία του Δρ. Mohamed Megahed σε αυτή την ξεχωριστή σειρά-ντοκιμαντέρ, αφού ο σπουδαίος αρχαιολόγος εισχωρεί στη μεγαλύτερη ανεξερεύνητη πυραμίδα μιας βασίλισσας της αρχαίας Αιγύπτου, φτάνοντας στον ταφικό της θάλαμο -κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι σήμερα- ο οποίος κατασκευάστηκε πριν από 4.000 χρόνια.

Φυσικά, «συνοδοιπόροι» σε αυτό το γεμάτο θησαυρούς και ανακαλύψεις ταξίδι, θα είμαστε και εμείς. Μαζί μας, ωστόσο, θα βρίσκεται και η αρχαιολόγος Δρ. Kathleen Martinez, η οποία θα μας μεταφέρει στην εποχή της Κλεοπάτρας, εισχωρώντας στον ναό Taposiris Magna και θέλοντας να ανακαλύψει τον χαμένο τάφο του τελευταίου φαραώ της Αιγύπτου. Με λίγα λόγια, η σειρά-ντοκιμαντέρ που θα μας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, μέσα από πρωτόγνωρες περιπέτειες, θα μας φέρει σε επαφή και με νέα στοιχεία για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου, την τέχνη της μουμιοποίησης. Αν θέλουμε, λοιπόν, να «εισβάλουμε» παρέα με τους αρχαιολόγους σε έναν άθικτο τάφο, διερευνώντας το πώς η μουμιοποίηση άντεξε μετά το τέλος του αιγυπτιακού πολιτισμού και το πώς οι απλοί Αιγύπτιοι προσπάθησαν να φτάσουν στη ζωή μετά θάνατον, τότε ο νέος κύκλος της σειράς-ντοκιμαντέρ «Χαμένοι Θησαυροί της Αιγύπτου» στο National Geographic, είναι must.

Για εμάς λοιπόν, που ο συνδυασμός της ιστορίας και των ταξιδιών σε μακρινούς πολιτισμούς, αποτελεί το νέο μας πάθος, το μόνο που χρειαζόμαστε αυτή τη σεζόν είναι η streaming πλατφόρμα EON της Nova. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν το απαιτητικό μας πρόγραμμα δεν μας επιτρέπει να είμαστε συνεπείς στα ραντεβού με τα συναρπαστικά μυστήρια και τα θαμμένα μυστικά της αρχαίας Αιγύπτου, η EON μας δίνει την ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο έως και 7 ημέρες, μέσω της λειτουργίας Catch Up, ώστε να παρακολουθήσουμε το επεισόδιο που θέλουμε, έχοντας τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε από την αρχή, να πάμε προς τα πίσω, να πατήσουμε «pause» και να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αργότερα!

#TurnYourEONTV #newNOVA #Nova #everywhereNOVA #EONTV

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved