Κι εκεί που έψαχνες τι θα δεις στις διακοπές των γιορτών σου ήρθε αυτό…

Είναι κάποιες ταινίες που μένουν στην ιστορία και στο μυαλό του κόσμου για πάντα. Δεν είναι τυχαίος ο όρος κλασική ταινία, όντως στην τέχνη το κλασικό υπάρχει, έτσι υπάρχει και στο σινεμά.

Κάθε χρόνο η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ανακοινώνει τις ταινίες που προστίθενται σε μια λίστα με άλλες θρυλικές ταινίες του σινεμά, που αποτελεί το Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου (National Film Registry).

Είναι ένας οργανισμός που διαφυλάσσει ταινίες κλασικές έτσι ώστε αυτές να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές. Είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός του κινηματογράφου που έχει διασώσει πολλές ταινίες από τον αφανισμό.

Δες εδώ τις πρώτες 10 ταινίες της λίστας αυτής:

 

 

Πρόκειται για μια βιβλιοθήκη ταινιών οι οποίες έχουν κριθεί πως είναι πολιτισμικά, αισθητικά ή ιστορικά σημαντικές και άξιες να διατηρηθούν για τις μελλοντικές γενιές. Ταινίες που άφησαν ένα γιγαντιαίο στίγμα στην ποπ κουλτούρα της εκάστοτε εποχής. Κι έτσι αυτό βοηθάει κι εμάς να έχουμε λίστες με τις πιο κλασικές ταινίες που υπάρχουν εκεί έξω.

 

 
 

Το National Film Registry δεν περιλαμβάνει μόνο χολιγουντιανά blockbusters και box office επιτυχίες, καθώς καθήκον του είναι να προστατεύει και ανεξάρτητες παραγωγές, ντοκιμαντέρ, καρτούν, πειραματικές ταινίες, μουσικά βίντεο, διαφημιστικά ακόμα και εκπαιδευτικά βίντεο. Οπότε σε αυτή τη λίστα θα βρεις και λιγότερο γνωστές ταινίες.

 

 
 

Έτσι και φέτος επέλεξε 25 νέες ταινίες που προστίθενται σε αυτή την ιστορική λίστα που κουβαλάει μια τεράστια κληρονομιά. Κι εμείς χαιρόμαστε γιατί μας βοηθάει να βρούμε το ρυθμό μας όσο αφορά τις γιορτές και το binge watching του Δεκεμβρίου.

Ανάμεσά τους, λοιπόν, στις πιο γνωστές προσθήκες συναντάμε το Star Wars: Return of the Jedi" (Ο Πόλεμος των Άστρων: Η Επιστροφή των Τζεντάι), το "Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" (Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού) και το "Wall-E" της Pixar.

Δες εδώ τις υπόλοιπες της λίστας:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved