Το Cowboy Bebop μεταμορφώνεται σε αμερικάνικη σειρά από anime

Το «αστυνομικό διαστήματος» με το σούπερ τζαζ σάουντρακ επιστρέφει.

Ας πάμε πίσω αρκετά χρόνια, στο μακρινό 1998. Εκείνη τη χρονιά τα studio της ιαπωνικής Sunrise παρουσίαζαν μια ιδιαίτερη σειρά anime. Θα μπορούσες να την πεις και περίεργη αλλά θα την αδικούσες, εάν σκεφτείς τι παλαβομάρες έχουν βγει στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου κατά καιρούς –μέχρι σεξ με σατανικά καλαμάρια έχουν δει τα μάτια μας!

Το Cowboy Bebop ήταν μια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία που δεν έμπαινε σε καλούπια. Διότι αυτή η σειρά αφηγούταν τις περιπέτειες μιας ομάδας κυνηγών επικηρυγμένων σε πλανήτες πολύ μακριά από τη Γη χωρίς να πέφτει σε κλισέ και στερεότυπα. Η αταίριαστη παρέα των τεσσάρων χαρακτήρων μέσα από το χιούμορ, τις τρομερές σκηνές δράσης, την ατμόσφαιρα hard boiled αστυνομικού αλλά και την εμβάθυνση στο ψυχολογικό υπόβαθρο χάρισαν -μέσα από δύο σεζόν 26 επεισοδίων και μία ταινία του 2001- μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία στους θεατές. Πολύ διαφορετική από τη μετριότατη «σούπα» που πολλές φορές μας σερβίρουν τα anime.

Για αυτό και αγαπήθηκε πολύ μέσα από τα χρόνια. Όμως περισσότερο από όλα οι fans το θυμούνται για το ε-ξαι-ρε-τι-κό jazzy σάουντρακ που το συνόδευε (και σίγουρα δεν περίμενες σε ένα γιαπωνέζικο anime). Μιλάμε για μουσικάρες καονικά!

Όλα αυτά γράφτηκαν διότι, πριν λίγο, μάθαμε την χαρμόσυνη είδηση πως ετοιμάζεται το remake του Cowboy Bebop σε αμερικάνικη σειρά με ηθοποιούς αυτή τη φορά. Το μόνο που μένει είναι (α) να δούμε το τρέιλερ κάποια στιγμή και (β) προσευχηθούμε ότι θα μείνει πιστή στα διδάγματα αυτού του εκπληκτικού anime που αγαπήσαμε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved