Οι υποτιμημένοι χαρακτήρες του Martin Scorsese είναι κρυφά διαμάντια της οθόνης

5 από τους πιο αδικημένους χαρακτήρες από τις ταινίες του διάσημου μαιτρ.

Ποιος δεν έχει δει στη ζωή του έστω και μία ταινία από τον μάστορα της κάμερας Σκορτσέζε; Ποιος δεν έχει απολαύσει έστω κι ένα στιγμιότυπο από τις αριστουργηματικές του ελεγείες για τον σύγχρονο κόσμο στον οποίο όλοι μας ζούμε;

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος, ο Μάρτιν δεν έχει αφήσει πεδίο δημιουργίας με το οποίο να μην ασχολήθηκε ενεργά. Υπάρχουν όμως μερικοί χαρακτήρες στις ταινίες του που πραγματικά έχουν περάσει απαρατήρητοι κι έχουν επισκιαστεί από τους πρωταγωνιστές των ταινιών του.

Αρκεί να προσθέσουμε ακόμη τα ντοκιμαντέρ του, τις δουλειές του για την τηλεόραση, τα διαφημιστικά που έκανε, ακόμη και τα βίντεο κλιπ που επιμελήθηκε. Ο Μάρτιν Σκορτσέζε είναι μάστορας στο είδος του αλλά ην ίδια στιγμή δεν μπορεί κι αυτός να αποφύγει την επισκίαση των δεύτερων χαρακτήρων του.

 

 

Από το σύνολο της φιλμογραφίας του επιλέγουμε πέντε ιδιαίτερους χαρακτήρες που αναδείχθηκαν από τις ταινίες του και έχουν μείνει στο σινεφίλ φαντασιακό μας σαν δευτερεύοντες, αν υποχθόνιοι αγγελιοφόροι των μηνυμάτων του.

Είναι οι χαρακτήρες που μπορεί να περνάνε απαρατήρητοι στις γωνίες των πλάνων του αλλά την ίδια στιγμή έχουν συντελέσει το υπόγειο έργο τους στο να δέσουν σφιχτά το σενάριο.

Μαζέψαμε μερικούς από τους πιο αδικημένους χαρακτήρες του και σας τους παρουσιάζουμε εδώ:

5. Morris ‘Morrie’ Kessler from Goodfellas

 
 

4. Chuck Aule in Shutter Island

 
 

3. Masha from The King of Comedy

  

2. Marcy from After Hours

 
 

1. Donny Azoff in The Wolf of Wall Street

 
 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved