Goodfellas: Το λάθος που κόστισε στον Scorsese 20.000 δολάρια

Κι όμως και το παραμικρό λαθάκι κοστίζει πολλά λεφτά.

Είναι γνωστό πως στον κινηματογράφο τα λάθη κοστίζουν ακριβά. Εδώ είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα που κόστισε στην εταιρία παραγωγής του Σκορσέζε πάνω από 20.000 δολάρια. Μία ατάκα και μόνο η οποία δεν ειπώθηκε, ένα και μόνο line που δεν πήγε όπως έπρεπε.

 

 

Η αναφερόμενη ταινία δεν είναι άλλη από το αριστούργημα του Σκορσέζε, Goodfellas. Είναι η κλασική αμερικανική βιογραφική αστυνομική ταινία του 1990 που όλοι αγαπήσαμε τόσο πολύ μέσα στα χρόνια.

 

 
 

Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος ο Σκορτσέζε, σε συνεργασία με τον Νίκολας Πιλέγκι, το οποίο βασίστηκε σε βιβλίο του τελευταίου, το Wiseguy. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζο Πέσι και Ρέι Λιότα. Η ταινία εξιστορεί την άνοδο και την πτώση της μαφίας, στην οποία συμμετείχε ο Χένρι Χιλ.

 

 
 

Σε μία σκηνή λοιπόν μία γυναίκα ενός μαφιόζου και συγκεκριμένα η ηθοποιός Illeana Douglas, η οποία υποδύεται τη Rosie, πρέπει να πει την ατάκα της που είναι: «If I even look at anyone else, (Tommy) will kill me».

Όταν όμως ήρθε εκείνη η ώρα να το πει εκείνη ήταν τρομερά αγχωμένη και δεν έβγαλε άχνα. Φυσικά αμέσως έγινε χαμός στο πλατό με τον ίδιο τον Σκορσέζε να ουρλιάζει cut! Ο ίδιος ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είπε μετά από χρόνια πως είχε λυπηθεί τόσο πολύ την καημένη ηθοποιό που την είχε παρηγορήσει και δεν της είχε κανείς αναφέρει πόσα χρήματα κόστισε το λάθος της στη συγκεκριμένη σκηνή.

Δες εδώ σκηνές από την επική ταινία του Σκορσέζε:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved