Το Witcher: Nightmare of the Wolf είναι η ταινία που τιμάει τους Γητευτές

Η animated ταινία του Netflix θα αποζημιώσει κάθε ορκισμένο φαν του Geralt of Rivia.

Ας είμαστε ειλικρινείς με το Witcher του Henry Cavill. Υπήρξαν στοιχεία που μας άρεσαν από την σειρά και στοιχεία που μας προβλημάτισαν. Υπήρξαν λεπτομέρειες που εκτιμήσαμε και έκαναν την διαφορά και άλλες που απλά μας έβαλαν να αναρωτηθούμε που ακριβώς έχει σκοπό να καταλήξει η σειρά και -πολύ περισσότερο- τι ακριβώς περιμένουμε να δούμε στη δεύτερη σεζόν. Αυτό ωστόσο που οφείλουμε να θυμόμαστε, είναι πως τα πράγματα είναι πάντα πιο δύσκολα όταν μία σειρά καλείται να πραγματοποιήσει κάτι που γνωρίζουμε μέσα από την λογοτεχνία ή ένα video game. Και πολύ περισσότερο, οφείλουν να το γνωρίζουν οι παραγωγοί.

 

 

Μπορούμε να πούμε πλέον με απόλυτη ασφάλεια, πως όσον αφορά την animation ταινία Witcher που κυκλοφορεί στο Netflix με τίτλο ‘‘Nightmare Of The Wolf’’, θα παρατηρήσεις στοιχεία που δεν θα σε κάνουν να αμφιβάλλεις ούτε μία στιγμή πως πρόκειται για το σύμπαν του Andrzej Sapkowski. Για την ακρίβεια, στα περισσότερα σημεία και στις λεπτομέρειες, το animation κατάφερε να περιγράψει πολύ καλύτερα το έπος των Witchers, σε μια εποχή που το φρούριο τους το Kaer Morhen μεσουρανούσε και που υπήρχαν ακόμη αρκετοί από αυτούς στο επάγγελμα που σκότωναν τέρατα εισπράττοντας τα χρήματα και ακολουθώντας το Path.

 

Στην προκειμένη περίπτωση, το Nightmare of The Wolf ακολουθεί την ιστορία του Vesemir, που τόσο στα βιβλία όσο και στα video games, είναι ο μέντορας του Geralt και ουσιαστικά ο άνθρωπος που του έχει μάθει όλα όσα γνωρίζει – μάλιστα εμφανίζεται στο τέλος της ταινίας ως πιτσιρίκος χωρίς βέβαια να μας έχει διηγηθεί το πως η ιστορία τον έφερε μέχρι την Kaer Morhen. Ο Vesemir ωστόσο ακολουθεί το δικό του μονοπάτι ως ένας από τους πιο πετυχημένους Witchers της γενιάς του, διάσημος για τα τέρατα που έχει νικήσει και τις ικανότητες στην σπαθασκία και την πρακτική των signs. Μπορεί ο κόσμος να αδημονεί να ξανασυναντήσει τον Cavill στην τηλεοπτική σειρά, όμως η αφήγηση αυτής της ιστορίας θα του υπενθυμίσει όλα εκείνα που κάνουν τους Witchers αυτό που είναι και θα δώσει έμφαση σε λεπτομέρειες που ήδη γνωρίζει από τα βιβλία και το παιχνίδι. Για παράδειγμα ο Vesemir χρησιμοποιεί έλαια για να τα αλείψει στο ξίφος του, πίνει τακτικά potions για να δυναμώσει την ώρα της μάχης, ενώ γίνεται αναφορά και στο Trial of the Grasses, την διαδικασία που δημιουργούνται οι Witchers και που μπορεί να τους κοστίσει την ζωή.

 

 

 

Για όποιον μέχρι τώρα είχε ενδοιασμούς για το τηλεοπτικό Witcher χωρίς να γνωρίζει τα παιχνίδια και τα βιβλία και είδε με μετριοπάθεια την σειρά ως απομίμηση του Game of Thrones, το Nightmare of the Wolf συμβάλλει σημαντικά στο να σου δώσει να καταλάβεις πως υπάρχει ήδη ένα τεράστιο ξεχωριστό σύμπαν με τους δικούς του ήρωες, τα δικά του τέρατα, το δικό του στόρι, που μάλιστα έχει τόσα πολλά εκμεταλλεύσιμα στοιχεία για να κάνουν την δεύτερη σεζόν του Witcher ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά. Άλλωστε μιλάμε για τον δάσκαλο του Geralt, οπότε αν σκεφτείς πόσο badass είναι ο χαρακτήρας, σίγουρα οι ικανότητές του οφείλονται στον μέντορά του.

 

 

Ο Theo James του Divergent χαρίζει την φωνή του στον Vesemir, με τον Graham McTavish του Outlander να δίνει την δική του στον Deglan, τον Witcher που στρατολόγησε από μικρό παιδί τον Vesemir. Συμμετέχουν επίσης οι Lara Pulver και Mary McDonnell από τα Sherlock, Da Vinci’s Demons και Independence Day και Battlestar Galactica αντίστοιχα. Το καλογραμμένο σενάριο που τίμησε την ιστορία των Witchers είναι του Beau DeMayo ενώ η anime παρουσία ανήκει στον σκηνοθέτη Kwan Il Han.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved