Οι καλύτερες αντρικές προτάσεις για το binge watching του Αυγούστου

Μπορεί ο Αύγουστος να μην έχει ειδήσεις, όμως έχει άφθονο streaming.

Είναι ο μήνας των διακοπών, της ξεκούρασης, της θάλασσας και γενικά όλων δραστηριοτήτων και πραγμάτων που δεν μπορούμε να κάνουμε όλη την υπόλοιπη χρονιά. Δυστυχώς δεν είναι ολόκληρος ο Αύγουστος ξέγνοιαστος μήνας (οκ είσαι μαθητής, φοιτητής κλπ σε ζηλεύουμε), αλλά δεν είναι και εντελώς παραγωγικός. Οι μισοί μετράμε μέρες μέχρι να αρχίσει η άδεια και οι άλλοι μισοί είναι σε φάση προσαρμογής από τις διακοπές με άμμο στα μαλλιά ακόμα. 

Ευτυχώς για όλους εμάς, οι υπηρεσίες streaming έχουν φροντίσει πριν πάνε διακοπές να έχουμε κάτι να δούμε όσο έχουμε αγκαλιά το κλιματιστικό. Εκτός από καινούργιες σειρές, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε παλιότερες ταινίες οι οποίες βρήκαν μια θέση στο ρόστερ και ζουν μια δεύτερη νεότητα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο feel good από την ανάκληση μνημών από τα χρόνια της αθωότητας που μπορεί να πυροδοτήσει η επαναπροβολή μιας ταινίας που θυμόμαστε ότι μας άρεσε, αλλά δεν θυμόμαστε ακριβώς την πλοκή της. 

 

 

Ο Αύγουστος ήταν πάντα μια δύσκολη εποχή για όποιον ήθελε να δει μια ταινία στο σπίτι και δεν είναι λίγες οι ιστορίες φίλων που αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους όταν ανακάλυψαν στις αρχές Σεπτέμβρη ότι χρωστάνε στο video club της γειτονιάς το έλλειμμα μιας μικρής χώρας του Ειρηνικού επειδή ξέχασαν να επιστρέψουν 2-3 DVD. Τώρα το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί και η επιστροφή γίνεται ελάχιστα πιο ομαλή.

In Bruges (Amazon Prime)

Η μαύρη κωμωδία είναι ένα από τα πιο δύσκολα κινηματογραφικά είδη. Είναι τόσο λεπτή η γραμμή που χωρίζει το μαύρο χιούμορ από την καφρίλα που ο φόβος της αποτυχίας λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους σκέφτονται να την προσεγγίσουν. H τριάδα των Colin Farrell, Brendan Gleeson και Ralph Fiennes φτιάχνουν ένα θέαμα πολλαπλών στρώσεων με μια αλληλουχία τραγικότητας και χιούμορ χωρίς να χάνεται ο στόχος της ταινίας και να γίνεται αυτοαναφορική. Το ότι η Bruges, μια από τις πιο όμορφες πόλεις σύμφωνα με έρευνες, παίζει τον ρόλο των σκηνικών, λειτουργεί ως μελαγχολικός τόπος εξιλέωσης λειτουργεί σαν μια δεύτερη παράλληλη μαύρη κωμωδία.

Val (Amazon Prime)

 

 

Ο Val Kilmer δεν ήταν ποτέ ο κορυφαίος κινηματογραφικός αστέρας με όγκο παραγωγής, όμως κατάφερε να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην ποπ κουλτούρα με μερικές από τις πιο cult και ταυτόχρονα σπουδαίες ερμηνείες. Από το Top Gun μέχρι το Doors, έχει σίγουρα μερικές καλές ιστορίες να πει και επιτέλους θα τις ακούσουμε στο Val. Έχοντας νικήσει τον καρκίνο μετά από μεγάλη μάχη αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τα σημαντικότερα κεφάλαια της καριέρας του και της ζωής του. 

The Lincoln Lawyer (Netflix)

 

 

Ως δικηγόρος ο Matthew McConaughey είναι κάτι σαν μορφή της Αποκάλυψης. Ένας σκοτεινός τύπος που έρχεται να δώσει ισορροπία σε ένα σάπιο σύστημα δικαιοσύνης. Φυσικά και το κάνει με τη βοήθεια της μακρόσυρτης και αργής τεξανής προφοράς του που μπορεί να καλμάρει και τον πιο σκληροτράχηλο μηχανόβιο έμπορο μεθαμφεταμίνης. 

Cocaine Cowboys: The Kings of Miami (Netflix)

 

 

Αν βρίσκετε συναρπαστικό το Scarface (αν δεν τον βρίσκετε ντρεπόμαστε για λογαριασμό σας), τότε το ντοκιμαντέρ για το βίος και την πολιτεία των πραγματικών Scarface θα σας κάνει πολλές φορές αναρωτηθείτε αν όλα αυτά έχουν γίνει όντως. Οι Los Muchachos, όπως ήταν γνωστοί οι πιο διαβόητοι Κουβανοί έμποροι ναρκωτικών του Μαϊάμι, δεν κατάφεραν μόνο το ότι κατάφεραν να περάσουν 75 τόνους κοκαΐνης μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια, αλλά ότι μοίρασαν και περίπου 2 δις δολάρια σε ανρθώπους που είχαν ανάγκη σαν άλλοι Ρομπέν των Δασών.

Beckett (Netflix)

 

 

Είναι η πρώτη παραγωγή του Netflix που γυρίζεται ολόκληρη στην Ελλάδα και αυτό θα ήταν αρκετό για να βρει μια θέση στη λίστα, όμως είναι πολλά περισσότερα. Ο Beckett είναι ένας Αμερικανός τουρίστας που βρίσκεται ξαφνικά κυνηγημένος στους δρόμους της Αθήνας. Στον αγώνα του να προσεγγίσει την πρεσβεία των ΗΠΑ πρέπει να επιβιώσει μέσα από μια σειρά προκλήσεων που θυμίζει τις περιπέτειες του Jason Bourne με την ένταση να καθηλώνει τον θεατή μέχρι την τελευταία σκηνή.

Jaws (Amazon Prime)

 

 

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα από τα Jaws θα είναι διαθέσιμα αυτόν τον Αύγουστο. Αν δεν μπορείς να πας στη θάλασσα και γκρινιάζεις για την τύχη σου, βάζεις να δεις πόσο τρομακτική μπορεί να γίνει η θάλασσα και αμέσως σου περνάει. Προτείνουμε να δεις μόνο το πρώτο, αλλά αφού έχει άλλα τρία διαθέσιμα, μπορείς να βάλεις να παίζει ένα κάθε φορά που σκέφτεσαι πόσο σου λείπει η θάλασσα.

Cooking With Paris (Netflix)

 

 

Αν είσαι ακόμα ένα αχαΐρευτο γαϊδούρι που τρώει ακόμα από τα τάπερ της μάνας του κι έχει αγοράσει τη νέα BMW του σουβλατζή της γειτονιάς, αυτό θα σε πείσει να μπεις επιτέλους στην κουζίνα. Αν μπορεί μέχρι και η Paris Hilton να μαγειρέψει 3-4 πράγματα τότε μπορείς κι εσύ. Αν δεν βρεις ούτε με αυτή την προσπάθεια το κίνητρο που έψαχνες για να μαγειρέψεις ένα πιάτο φαΐ, τότε δεν έχουμε ιδέα του τι μπορεί να σε πείσει.

Clickbait (Netflix) 

 

 

O Adrian Grenier υποδύεται έναν άντρα που τα έχει όλα. Μια καλή δουλειά, μια αγαπημένη σύζυγο και δυο παιδιά. Ξαφνικά πέφτει θύμα απαγωγής και το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει είναι ένα βίντεο που τον εμφανίζει να κρατάει μια επιγραφή που λέει ότι κακοποιεί γυναίκες και μόλις αυτό το βίντεο φτάσει τα 5 εκατομμύρια hits, θα πεθάνει. Μια αγχωτική μίνι σειρά με στοιχειά Black Mirror και Saw. Θεατές και οικογένεια ανακαλύπτουν σταδιακά πως ο φιλήσυχος οικογενειάρχης έχει μια σκοτεινή πλευρά. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι να διαλέξετε προσεκτικά την ώρα που θα ξεκινήσετε να το δείτε γιατί σίγουρα θα θελήσετε να δείτε και τα 8 επεισόδια σερί.

Team America: World Police (Netflix)

 

 

Μετά από τόσα χρόνια ακόμα δεν έχουμε καταλάβει κάτω από ποιες συνθήκες γυρίστηκε το Team America, αλλά είναι χρέος μας να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα μια από τις πιο σουρεαλιστικές κωμωδίες όλων των εποχών. Αυτό που φαινομενικά ξεκινάει σαν προϊστορικό παιδικό πρόγραμμα με μαριονέτες εξελίσσεται σε μια καυστική σάτιρα απέναντι στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, την υποκρισία του Hollywood. To ότι ασχολήθηκαν με τη Β. Κορέα πολλά χρόνια πριν γίνει mainstream, κάνει τους ήρωες του Team America πραγματικούς trend setters.

The Chair (Netflix)

 

 

H Sandra Oh υποδύεται τη νέα κοσμήτορα σε μια σχολή που συγκλονίζεται από ένα σκάνδαλο με εμπλοκή καθηγητή. Ο εμπλεκόμενος καθηγητής είναι και σύζυγός της και κάπου εκεί αρχίζει να ξετυλίγεται μια μαύρη κωμωδία δημοσίων σχέσεων. Υπόβαθρο της ταινίας είναι το γεγονός ότι η Sandra Oh είναι η πρώτη γυναίκα κοσμήτορας στο πανεπιστήμιο και μια από τους ελάχιστους διδάσκοντες που δεν είναι λευκή. Καθώς συγκρούεται η παλιά με τη νέα φρουρά προκύπτουν ζητήματα γύρω από το τι είναι η πρόοδος και αν αυτή μπορεί να επιτευχθεί αναίμακτα.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved