Το Movies That Made Us θα βυθίσει τα παιδιά των 80s στη νοσταλγία

Καιρός να μάθεις πώς δημιουργήθηκαν όλες οι αγαπημένες σου ταινίες.

Κακά τα ψέματα, κάποιες ταινίες έχουν μιλήσει στην καρδιά μας περισσότερο από κάποιες άλλες. Πόσο μάλλον όλες εκείνες που σημάδεψαν τα παιδικά μας χρόνια και μας μεγάλωσαν. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για όλα εκείνα τα 80s αριστουργήματα, σε μία εποχή που μεγαθήρια όπως η Columbia και η Universal έριχναν λεφτά στη βιομηχανία του Hollywood και τύποι όπως ο Michael J. Fox και o Bill Murray, έκαναν καριέρα.


Το Τhe Movies That Made Us -που προέρχεται από τους παραγωγούς του The Toys That Made Us- εξερευνεί την ιστορία πίσω από την επιτυχία, διαλέγοντας οκτώ διθυραμβικές ταινίες που ξεχώρισαν τόσο στην επιλογή του κοινού, όσο και στα έσοδα του Box Office. Μιλώντας με συντελεστές των ταινιών όπως σκηνοθέτες, ηθοποιούς, παραγωγούς και τεχνικούς, μαθαίνουμε πως γράφτηκε το σενάριο και πώς η ιδέα ξύπνησε μέσα στους ανθρώπους που υπέγραψαν αυτές τις επιτυχίες.

Έχεις ξαφνικά λοιπόν όλο το backstory που δεν γνώριζες, με συνεντεύξεις από Dan Aykroyd για το Ghostbusters, τον Sam Neil για το Jurassic Park, τον σκηνοθέτη Chris Columbus για το Home Alone κ.ο.κ. Η σειρά έχει δύο σεζόν που παρουσιάζουν 4 ταινίες -συνολικά 8- και είναι εξαιρετικά δημιουργημένη τόσο για τους movie nerds, όσο και για εκείνους που θέλουν να κάνουν μια βουτιά στη νοσταλγία της παιδικής τους ηλικίας. Και το λες και αρκετά ενδιαφέρον καθώς κάποιες ταινίες από αυτές έγιναν με μεγάλες αντιξοότητες, με αλλαγές στο κεντρικό καστ, με πετσοκομμένο budget. Κάποιες μάλιστα παραλίγο να μην γίνουν καθόλου.


Όμως το The Movies That Made Us είναι από εκείνα τα ανάλαφρα documentary που όχι μόνο δεν θα βαρεθείς, αλλά θα σου έρθει μέχρι και να χειροκροτήσεις. Ίσως και να μπεις στη διαδικασία να δεις όλα εκείνα τα διαμάντια του Gale, του Columbus και του Spielberg που σου κάνουν αυτό το κάτι μέχρι και σήμερα και έπλασαν μία νέα εποχή σινεμά.

Κυκλοφορεί στο Netflix.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved