Ταξίδι στα Αστέρια: Η νέα ταινία για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και οι 10 λόγοι για να τη δεις

Το «Ταξίδι στα Αστέρια» είναι η νέα ταινία του ελληνικού κινηματογράφου και θέμα της είναι η ιστορία της πιο επιτυχημένης ελληνικής ομάδας όλων των εποχών, του μπασκετικού Παναθηναϊκού. 

Αν αυτή η πρώτη πρόταση αυτού του άρθρου δεν σε έχει πείσει πως είναι μια ταινία που πρέπει «όπως και δήποτε» να δεις, τότε έχουμε ετοιμάσει για ‘σένα έναν ολόκληρο δεκάλογο, που καλό είναι να συμβουλευτείς και να… σπεύσεις – διότι ποιος και πότε είπε «όχι» σε ένα πραγματικό «Ταξίδι στα Αστέρια»;

 

 

#1 Αγαπάς τον Παναθηναϊκό

Αν είσαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού, τότε θέλεις να γνωρίζεις την ένδοξη ιστορία της ομάδας σου, έτσι δεν είναι; Παρακολουθώντας το «Ταξίδι στα Αστέρια» θα μάθεις για γνωστές και λιγότερο γνωστές σελίδες της ιστορίας της ομάδας, θα θυμηθείς τις κορυφαίες στιγμές και θα νιώσεις – ακόμα μια φορά – υπερηφάνεια για το «Τριφύλλι».

 

#2 Αγαπάς το μπάσκετ

Αν είσαι αυτό που λέμε «μπασκετικός», είναι βέβαιο πως η ιστορία μιας ομάδας που έχει κατακτήσει έξι φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε συγκινεί και θέλεις να τη δεις δραματοποιημένη στην οθόνη σου, ακόμα και αν δεν είσαι οπαδός της. Αν αγαπάς το μπάσκετ, δεν μπορεί να μην έχεις παραδεχθεί όσα πέτυχε αυτή η ομάδα – ακόμα και… στα κατάβαθα της ψυχής σου!

 

#3 Σου αρέσει ο ελληνικός κινηματογράφος

Ας μην ξεχνάμε ότι το «Ταξίδι στα Αστέρια», πέρα από το θέμα του, είναι μία κινηματογραφική ταινία, που διηγείται μία κινηματογραφική ιστορία, έχει δημιουργηθεί με πάθος και μεράκι από όλους τους συντελεστές και φιλοδοξεί να καταταγεί μεταξύ των καλύτερων ελληνικών ταινιών του σύγχρονου κινηματογράφου. Εφόσον σου αρέσει να βλέπεις ταινίες, πρέπει να τη δεις.

 

taxidi1

 

#4 Θα μάθεις για άγνωστες στιγμές της ιστορίας

Ήξερες πώς σώθηκαν τα τρόπαια του Παναθηναϊκού από τη μανία των Γερμανών Ναζί όταν η Ελλάδα βρισκόταν υπό κατοχή; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθεις μέσα από την ταινία που έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο, από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

#5 Έχεις απορία πώς προέκυψε ο «Τάφος του Ινδού»

Ένα από τα πολλά που επίσης θα μάθεις από το «Ταξίδι στα Αστέρια» είναι το πώς προέκυψε η ονομασία «Τάφος του Ινδού» για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού – και μάλιστα θα το μάθεις με έναν… παράδοξο τρόπο!

 

taxidi2

 

#6 Θέλεις να δεις τι συμβαίνει ότι αγαπάς και πιστεύεις σε «κάτι»

Πέρα από τον αθλητισμό γενικά και το μπάσκετ ειδικά, το «Ταξίδι στα Αστέρια» μιλάει για το πώς άνθρωποι με όραμα, πάθος, πίστη και αγάπη για αυτό που έκαναν, κατόρθωσαν τελικά να πετύχουν το όνειρό τους και – στην προκειμένη περίπτωση – να δουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης, για έξι φορές, μάλιστα!

 

#7 Θέλεις να εμπνευστείς από το παράδειγμα σπουδαίων ανθρώπων

Πώς, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν για τον σκοπό τους; Ποιες θυσίες έκαναν και πώς ιεραρχούσαν τις προτεραιότητές τους; Πάντα γοητεύει η ιστορία σπουδαίων προσωπικοτήτων και αυτή η ταινία είναι ιδανική για να σου εξηγήσει πράγματα που μπορεί να υπέθετες ή μπορεί και να μην πήγαινε το μυαλό σου εκεί ποτέ.

 

#8 Το κορυφαίο καστ ηθοποιών

Ο Δάνης Κατρανίδης ως Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Θέμης Πάνου στον ρόλο του Θανάση, ο Αργύρης Πανταζάρας ως Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Γιώργος Γάλλος που υποδύεται τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Γιώργος Γεροντιδάκης ως Απόστολος Νικολαΐδης, ο Χρήστος Πλαΐνης ως Γιώργος Κολοκυθάς, ο Κώστας Αποστολάκης στον ρόλο του αφηγητή, ο Μάρκος Λεζές, ο Βαγγέλης Μουρίκης, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Gilles Touchais, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ο Νίκος Αρβανίτης, ο Τάσος Ιορδανίδης, η Ιωάννα Πηλιχού, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, αλλά και η Ζέτα Μακρυπούλια, σε φιλική συμμετοχή, απαρτίζουν ένα καστ Αστέρων για το «Ταξίδι στα Αστέρια»!

 

taxidi3

 

#9 Οι συντελεστές πίσω από τις κάμερες

Ο Χρήστος Δήμας είναι ο άνθρωπος που υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο αυτής της πρωτότυπης προσπάθειας. Η Βίκυ Λάσκαρη είναι η Executive Producer του εγχειρήματος, την Εκτέλεση Παραγωγής είχε ο Πάνος Παπαχατζής, τη Διεύθυνση Φωτογραφίας ο Κώστας Τριανταφύλλου, το Μοντάζ η Στέλλα Φιλιπποπούλου. Στη Μουσική συναντάμε τον Νίκο Κυπουργό, στα Σκηνικά την Κική Πίττα, στα Κοστούμια την Κατερίνα Ζούρα, στην Ηχοληψία τον Ντίνο Κίττου, στον Σχεδιασμό Ήχου τον Νίκο Κωνσταντίνου, στη Μίξη Ήχου τον Κώστα Φυλακτίδη, στην Οργάνωση Παραγωγής τον Δημήτρη Γκάνο, στη Διεύθυνση Παραγωγής τον Γιάννη Καραντάνη και στο Μακιγιάζ τη Δήμητρα Γιατράκου.

 

#10 Θέλεις να γελάσεις, να συγκινηθείς, να ανατριχιάσεις, να γεμίσεις συναισθήματα

Γιατί να δεις μια ταινία αν όχι για τα συναισθήματα που θα σου προκαλέσει και θα σου αφήσει; Το «Ταξίδι στα Αστέρια» θα σε κάνει να χαμογελάσεις και να γελάσεις, θα σε κάνει να συγκινηθείς και να ανατριχιάσεις με όλα όσα θα δεις στην οθόνη σου – και αν σου φύγει και κανένα δάκρυ, δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς, ξέρουμε, κανένα σκουπιδάκι θα ήταν…

 

taxidi4

 

Το φθινόπωρο όλος ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή Feelgood Entertainment, το γεμάτο αγώνες και συγκινήσεις ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης. Μετά από χρόνια προετοιμασίας και πραγματοποίησης των γυρισμάτων εν μέσω πανδημίας, η νέα ταινία του Χρήστου Δήμα θα ξεκινήσει το «Ταξίδι Στα Αστέρια» με ένα διαδικτυακό τρίποντο στις 27 Ιουνίου οπότε και το φίλαθλο κοινό παγκοσμίως θα μπορεί μέσω της πλατφόρμας viva.gr να αγοράσει εισιτήρια για την μια και μοναδική προβολή της ταινίας, πριν την πανελλαδική της έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το φθινόπωρο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved