Assosiated Press Debbie Harry: Η γυναίκα που επιβίωσε στον σκληρό κόσμο του rock and roll

Τώρα στα 74 αισθάνεται πιο τυχερή και δημιουργική από ποτέ.

Μπορεί η εφορία να της έχει πάρει το σπίτι, μπορεί να έχει τους δικούς της προσωπικούς stalkers που δεν την αφήνουν ήσυχη, μπορεί πλέον το rock and roll να έχει αλλάξει πολύ, η θεά Debbie Harry όμως, τραγουδίστρια των Blondie, αισθάνεται πιο δημιουργική από ποτέ στη ζωή της.

Η ίδια έγινε διάσημη στα 31 της χρόνια, κάτι που δεν συνηθίζεται για τα δεδομένα των rock star. Αυτό ίσως να εξηγεί πολλά. Το πώς άντεξε όλη εκείνη την πίεση σαν frontwoman των θρυλικών Blondie.

 

 

Στη ζωή της έχει κάνει πολλά. Ήταν κολλητή με τον Andy Warhol, οδηγούσε τη λιμουζίνα των New York Dolls, είχε πέσει σε κώμα από πνευμονία, δούλεψε για το BBC, πούλησε εκατομμύρια δίσκους…η λίστα είναι ατελείωτη.

Η νέα της αυτοβιογραφία με τίτλο Face It τα λέει όλα και με κάθε λεπτομέρεια.

 

 

Όταν την βλέπεις για πρώτη φορά μοιάζει μικροσκοπική και χλωμή σαν κάτι πολύ εύθραυστο.  Θυμάται τη μέρα που η αστυνομία τους συνέλαβε, εκείνη και το αγόρι της τον Chris Stein των Blondie επειδή εκείνος είχε πάντα μαζί του τη συλλογή του από όπλα. Ναι, αυτό είχε γίνει στο ξενοδοχείο Savoy όπου τώρα βρισκόμαστε για τη συνέντευξη.

 

 

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή σαν άνθρωπος. Έχω κάνει τις μεγαλύτερες ανοησίες στη ζωή μου αλλά τώρα που τις κοιτάω χαίρομαι που τις έκανα.» λέει η ίδια. Η νέα της αυτοβιογραφία είναι κάτι παραπάνω από απολαυστική.

Το μεγαλύτερο της λάθος, όπως λέει η ίδια, ήταν που δεν έκανε οικονομία στα χρήματα. Από πάντα ήταν σπάταλη αλλά δεν το μετανιώνει. Δεν την ενδιέφεραν ποτέ τα χρήματα, το μόνο που την απασχολούσε ήταν η μουσική.

Στις αρχές των 80’ς oι Blondie έκαναν τεράστια επιτυχία πουλώντας συνολικά 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά λόγω κακής διαχείρισης. Η εφορία τους πήρε το σπίτι, ο ίδιος ο Chris Stein αρρώστησε και η Debbie Harry έπρεπε να βρει ένα τρόπο να τον φροντίζει.

 

 

Η ίδια ήταν ένα παιδί που τον είχαν υιοθετήσει από μωρό κι έτσι όλη της τη ζωή φοβόταν την εγκατάλειψη. Το βιβλίο της Face It ήταν τελικά ένας τρόπος να ξεπεράσει όλα εκείνα τα μαύρα χρόνια του 1980. Ήταν ένα καθαρτήριο.

Το ότι γνώρισε τον άνθρωπο της ζωή της τον Chris Stein ήταν ευλογία για την ίδια. Την ίδια όμως περίοδο είχαν μαζί ένα τραυματικό γεγονός. Ένας άγνωστος τους έδεσε στο διαμέρισμα τους με σκοπό να τους κλέψει τον μουσικό τους εξοπλισμό και βίασε την Debbie με την απειλή όπλου.

 

 

«Δεν μπορώ να πω πως αισθάνθηκα φόβο. Στην τελική οι κλεμμένες κιθάρες ήταν πιο επίπονο από τον βιασμό μου» λέει η ίδια. «Μπορεί να μην ήταν ευχάριστο κάποιος να σε βιάζει στο κρεβάτι σου και την ίδια στιγμή να σου κλέβει τα πράγματα, δεν μου έχει μείνει όμως κάποιο κατάλοιπο. Σίγουρα είναι πιο σκληρό να σε χτυπάει ο σύντροφος σου, λυπάμαι περισσότερο τις γυναίκες που έχουν βιώσει βία».

 

 

Λίγες γυναίκες έχουν γίνει τόσο πολύ αντικείμενα όσο η ίδια η Debbie. «Είναι μέρος της δουλειάς μου σαν Performer. Είναι κάτι που αναγκαία γίνεται και πρέπει να παλέψεις μαζί του».

«Το σεξ πουλάει και πάντα θα πουλάει, αυτό το γνωρίζω, εγώ όμως το έκανα με τους δικούς μου όρους».

Η Debbie Harry είναι μία επιζώσα. Επιβίωσε μέσα στις απίστευτες κακουχίες της showbiz των 80’ς, μία απόλυτα σκληρή περίοδο για να είναι κανείς διάσημος. «Όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή μας, το ζήτημα είναι να μαθαίνουμε από αυτά και τελικά να κάνουμε άλλα λάθη, καινούρια».

Η καριέρα της Debbie Harry έχει άπειρες λαμπερές στιγμές που πρέπει να δεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved