Robin Hood, Prince of Thieves: Μία ένοχη απόλαυση που μετατράπηκε σε cult

Η ταινία που έμεινε στις καρδιές μας αλλά πάτωσε στα ταμεία.

Ποιος δεν έχει δει αυτή την ταινία; Ετούτο το έπος των εφηβικών μας ονείρων; Πόσες και πόσες φορές στη ζωή σου δεν έχεις κάτσει στον καναπέ και ξαφνικά παίζει τον Kevin Costner να κουβαλάει το τόξο του και να διορθώνει τις αδικίες;

 

 

Το Robin Hood, Prince of Thieves είναι ίσως μία υποχθόνια καλτ ταινία. Αν αυτό το έλεγες τριάντα χρόνια πριν που βγήκε θα σε θεωρούσαν μουρλό.

 

 

Μπορεί να σου φαίνεται κάπως παράταιρος ο συγκεκριμένος ηθοποιός σαν Ρομπέν των Δασών. Κι όμως σήμερα όταν το ξαναβλέπω αισθάνομαι πως δεν υπήρχε πιο κατάλληλος για το ρόλο. Επίσης έχεις κι έναν Morgan Freeman που απλά ζωγραφίζει με την ερμηνεία του σαν τον σύντροφο του Robin.

 

 

Όλο το καστ γενικά είναι επιλεγμένο με σοφία. Ένας από τους αγαπημένους μου «κακούς» εκείνος ο τρελός τύπος που κάνει τον Sheriff of Nottingham, δηλαδή εκείνος ο ανεπανάληπτος Alan Rickman που μόνο που τον βλέπεις θέλεις να βάλεις τα γέλια. Ναι είναι ο ίδιος τύπος που δύο χρόνια πριν έπαιζε εκείνον τον παρανοϊκό χαρακτήρα του κακού στο Die Hard με το όνομα Hans Gruber.

 

 

Ναι σίγουρα η ταινία μοιάζει με διαφημιστικό για μεσαιωνικά κουρέματα, δεν λέω όχι, έχει όμως κάτι που σε τραβάει. Είναι την ίδια στιγμή καλή ταινία, αστεία αλλά και νοσταλγική για κάτι το απροσδιόριστο.

Και μετά έρχεται εκείνη η μάγισσα (Geraldine McEwan) που μόνο που την βλέπεις σε πιάνει ζαλάδα (ίσως ο πιο επιτυχημένος χαρακτήρας της ταινίας μαζί με εκείνον του Morgan freeman). Όταν προσπαθεί να βγάλει την κλειδαριά από τα μπούτια της πριγκίπισσας Μάριαν πραγματικά γίνεται το έλα να δεις...

 

5

 

Κι όμως ακόμη και το απόλυτο hit της ταινία από τον ξακουστό Bryan Adams, (Everything I Do) I Do It For You δεν κατάφερε να τη σώσει από τα αιματηρά νύχια των κριτικών οι οποίοι το έθαψαν και το θάβουν μέχρι και σήμερα.

Εντάξει σίγουρα δεν είναι ένα αριστούργημα του σύγχρονου σινεμά, λέει όμως πολλά για τις αναμνήσεις μας και τις συνήθειες μας σαν φρικιά της τηλεόρασης.

Πλέον ο κόσμος του Χόλυγουντ δεν έχει χώρο για άντρες με κολάν. Τώρα πλέον κυριαρχούν μόνο τα μπράτσα και ένα εκατομμύριο πανομοιότυπα streaming σενάρια και διαθέσεις κονσέρβας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved