5 νοσταλγικές ταινίες για να δεις τώρα στο Netflix

Καλές οι νέες σειρές και οι ταινίες, αλλά τα φιλμ που σε μεγάλωσαν έχουν άλλη χάρη.

Ξέχνα για λίγο όλες εκείνες τις νέες σειρές και τις ταινίες που βγαίνουν καθημερινά. Ξέχνα τα προσεχώς, τις σειρές που έχεις στη λίστα και θες να δεις καθώς και όλες εκείνες τις ταινίες που σου έχουν προτείνει φίλοι και γνωστοί. Κάποιες σειρές υπάρχει χώρος μόνο για νοσταλγία. Δεν βρίσκεις τα πάντα στο Netflix, αλλά κάποιες ταινίες από αυτές σε μεγάλωσαν και φρόντισαν να σου δημιουργήσουν υπέροχες αναμνήσεις. Είναι μέσα στη λίστα και μπορείς να τις δεις άνα πάσα στιγμή.

Ξεκινάμε;

 

1. Back to the Future

 

Το στόρι: Ένας πιτσιρικάς (όταν ακόμη μπορούσες να πεις τον Michael J. Fox πιτσιρικά), μπαίνει σε μια Delorian που έχει μετατραπεί σε χρονομηχανή για το μέλλον. Τελικά καταλήγει στο παρελθόν και πρέπει να βοηθήσει τους πιτσιρικάδες τότε γονείς του να γνωριστούν, έτσι ώστε να μπορέσουν και εκείνος να υπάρξει!

Γιατί μας αρέσει: Γιατί μάθαμε να το βλέπουμε από τότε που ήμασταν εμείς οι ίδιοι πιτσιρικάδες. Γιατί ο χαρακτήρας του Doc είναι από τους καλύτερους επιστήμονες-χαρακτήρες που είδαμε σε ταινία, γιατί πάντα μας άρεσε το στυλ του Marty που φώναζε 90s από χιλιόμετρα και γιατί -πριν βγει το Dark- θεωρούσαμε το ταξίδι στο χρόνο κάτι αδιανόητα συναρπαστικό.

 

2. Space Jam

 

Το στόρι: Ο Μichael Jordan συμμαχεί με τον Bugs Bunny και την παρέα του, για να κερδίσουν σε έναν αγώνα μπάσκετ τους εξωγήινους που έχουν κλέψει το ταλέντο παικτών του ΝΒΑ. Ζόρικη μάχη, αλλά αυτός ο αγώνας μπάσκετ δεν είναι από εκείνους τους βαρετούς που ο Curry βάζει τρίποντο από το σπίτι του.

Γιατί μας αρέσει: Θέλει και ρώτημα; Έχει όλη την παρέα του Bugs Bunny, έχει όλα τα αστεία σκηνικά που σε μεγάλωσαν, έχει ακριβώς το σενάριο που χρειαζόταν μία τέτοια ταινία και ήταν ο πρόγονος του Last Dance του Michael Jordan. Επίσης έχει και Bill Murray. Τι άλλο θέλετε;

 

3. Jumanji

 

To στόρι: Το πιο τρομαχτικό και συνάμα περιπετειώδες επιτραπέζιο παιχνίδι που έχουμε δει ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Με Robin Williams να χάνεται σε ζούγκλες και να προσπαθεί να γλιτώσει από πλημμύρες, άγρια θηρία και νεροποντές.

Γιατί μας αρέσει: Γιατί  αν το καλοσκεφτείς, το Jumanji ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Το βλέπαμε στα σινεμά με τα κορυφαία του ειδικά εφέ και αδυνατούσαμε να πιστέψουμε πως ο κόσμος μας θα μπορούσε να γίνει τόσο κουλουβάχατα. Να όμως που μέχρι σήμερα είναι μία από τις πιο κλασσικές ταινίες του Robin Williams. Και όχι, αυτό το έκτρωμα που γύρισε ο The Rock, απλά δεν συγκρίνεται.

 

4. Ε.Τ.

 

Το στόρι: Η τότε μπέμπα και άγνωστη Drew Barrymore, προσπαθεί με τον αδερφό της Henry Thomas να κρύψουν έναν εξωγήινο. Αν το ακούγαμε σήμερα, δεν θα πηγαίναμε καν στο σινεμά. Όμως, ευτυχώς, αποδείχτηκε πως είναι η πεμπτουσία των ταινιών του Steven Spielberg.

Γιατί μας αρέσει: Αν υπήρχε άνθρωπος που μπορούσε να βγάλει συναίσθημα μέσα από όλη αυτή την ιστορία, είναι μόνο ο Spielberg. Και αυτό έκανε. Έδειξε πως οι άνθρωποι είναι ικανοί για τα χειρότερα αλλά συνάμα και τα καλύτερα πράγματα. Είναι ίσως από τις πρώτες παιδικές ταινίες που δίνουν έμφαση στην εκτίμηση της διαφορετικότητας και την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ακόμη και αν αυτή δεν είναι ανθρώπινη και έρχεται από κάποιον άλλο πλανήτη.

 

5. Karate Kid 2

 

Το στόρι: Ο Daniel-san ταξιδεύει με τον Mr. Miyagi στη γενέτειρά του τελευταίου την Οκινάουα, για να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Μαζί με αυτό, συναντά ξανά μία παλιά έριδα και τον αγαπημένο του έρωτα.

Γιατί μας αρέσει: Μπορεί να φάγαμε όσο Cobra Kai άντεχε η κοιλιά μας, αλλά τα παραδοσιακά είναι παραδοσιακά. Και η αλήθεια είναι πως το δεύτερο installment του Karate Kid είναι ίσως και το καλύτερο καθότι το πιο ενήλικο. Δεν έχει να κάνει με τουρνουά και βραβεία, αλλά με μάχες για την ζωή που κάποιες φορές δεν μπορείς να αποφύγεις. Επίσης ο Ralph Maccio στα καλύτερά του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved