Φλάσμπακ στα αξέχαστα βίντεοκλιπ των Red Hot Chili Peppers

Θυμόμαστε 8 μικρά αριστουργήματα με αφορμή το νέο “Goodbye Angels”. 

Έβγαλαν νέο βίντεοκλιπ οι Red Hot Chili Peppers με τίτλο “Goodbye Angels”; Ωραία, κάτσε να το δούμε με τη μία! Θα μου πεις, γιατί να κάνουμε αυτό; Διότι, κυρίες και κύριοι, ακόμα κι αν δεν αγαπήσατε την μπάντα ποτέ ένα είναι σίγουρο: τα βίντεοκλιπ των Peppers έχουν αφήσει εποχή.

 Ήδη από τα χρόνια του “Blood Sex Sugar Magik” (1991) είχαν καταφέρει να αφήσουν το στίγμα τους, πέρα από τη μουσική, και με την κινούμενη εικόνα. Μερακλήδες από τους λίγους όταν πρόκειται για αυτή, με άπειρους πειραματισμούς και ιδέες τόσο γαμάτες που ακόμα μας σκαλώνουν.

Διαλέξαμε οκτώ βίντεοκλιπ των Red Hot Chili Peppers που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο μας έχουν μείνει αξέχαστα. Και βουλιάξαμε πρωινιάτικα σε έναν ωκεανό από αναμνήσεις.

 

1. Give it Away

 Ασπρόμαυρη μαγεία, συμβολισμοί από το Φαρ Ουέστ, μια τελετουργία σαν ινδιάνικος χορός που αντί για βροχή θα φέρει το funk rock σε όλο τον κόσμο.

 

2. Dani California

 Σκάλωμα κανονικό, αφού μπορούσες να παίξεις το εξής παιχνίδι με τους κολλητούς: σε ποια θρυλική μπάντα μεταμορφώνονται κάθε 30 δευτερόλεπτα οι Peppers;

 

3. Californication

Κάπως έτσι θα έμοιαζε το Grand Theft Auto αν αντί για πιστολίδια και παράνομες ντίλιες, είχε για soundtrack το ομώνυμο και ατέλειωτες βόλτες στις μυθικές γειτονιές του L.A.

 

4. Under the Bridge

 

 Γλυκόπικρες αναμνήσεις: τότε που θέλαμε να μοιάσουμε στον Anthony Kiedis –πριν αυτός γίνει emo- και οι κοπέλες έλιωναν στη θέα του κάτω από τον έναστρο ουρανό.

 

5. Scar Tissue

Ένα roadtrip στις ατέλειωτες λεωφόρους της Αμερικής και μια θέα, καθώς πέφτει η νύχτα, που σε γυρνάει πίσω στην εφηβεία: αράγματα στο μπαλκόνι με το κορίτσι αγκαλιά.

 

6. The Zephyr Song

Όταν η μουσική που σε τριπάρει συνοδεύεται από οπτική ψυχεδέλεια σου χαρίζει ένα εισιτήριο για μαγικά οράματα. Γιατί, τελικά, τι μας μένει; Το Ροκ εν Ρολ και τα Ταξίδια.

 

7. Otherside

Το ξέρω ότι είναι τρίτο βίντεοκλιπ από το “Californication”. Αφού έγραψε μέσα μας ο δίσκος τότε, τι να κάνουμε; Γι’ αυτό εδώ δεν έχω λόγια. Ο Tim Burton θα ήταν υπερήφανος.

 

8. Love Rollercoaster

Οι Peppers γίνανε καρτούν και τζαμάρουν με τον Beavis και τον Butt-head. Ω-ΡΕ-ΜΝΗΜΕΣ! Στο repeat ξανά και ξανά. Απίστευτο respect σε αυτό το χαβαλετζίδικιο αριστουργηματάκι. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved