Όσκαρ 2021: Ήταν η χρονιά του Nomadland

Τα φαβορί επικράτησαν στη φετινή Τελετή των Όσκαρ, με το Nomadland και τον Anthony Hopkins να ξεχωρίζουν.

Η φετινή ιδιαίτερη Τελετή των Όσκαρ που πραγματοποιήθηκε στο Union Station αντί για το Dolby Theatre ανήκει πλέον στην ιστορία και η Ακαδημία αποφάσισε να αποφύγει τις μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές, όπως συνέβη πέρσι με το «Parasite». Μεγάλοι κερδισμένοι της βραδιάς οι Chloe Zhao και Frances McDormand που είδαν το «Nomadland» να θριαμβεύει στις πιο βαριές κατηγορίες, αλλά και ο 83χρονος Sir Anthony Hopkins που επικράτησε στο ντέρμπι με τον Chadwick Boseman.

 

Οι πρώτες κατηγορίες δεν είχαν εκπλήξεις

Όπως συνηθίζεται, οι πιο «βαριές» κατηγορίες μένουν για το τέλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ορισμένες «δυνατές» και στο ξεκίνημα, όπως εκείνες των Β’ Ρόλων αλλά και της σκηνοθεσίας.

Εκεί όπου η Chloe Zhao (Nomadland) ήταν όπως αναμενόταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς (Σκηνοθεσίας), ενώ η 73χρονη Yuh-Jung Youn του «Minari», έφερε άλλο ένα βραβείο στον κορεάτικο κινηματογράφο.

Ο Daniel Kaluuya εκτός από το μοναδικό στυλ και το αγαλματίδιο για τον Β’ Αντρικό Ρόλο (Judas and the Black Messiah) έδωσε και την ατάκα της βραδιάς, κάνοντας τη μητέρα του να μην μπορεί να πανηγυρίσει από την 

Με λίγα λόγια, τα φαβορί επικράτησαν στις περισσότερες κατηγορίες. Δείτε ποιοι ήταν οι νικητές σε αυτές τις κατηγορίες στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Μπορεί η Ακαδημία να μην έδωσε κάποιο βραβείο στους Έλληνες των Όσκαρ, Γιώργου Λαμπρινό με την ταινία «The Father» (Καλύτερου Μοντάζ) και Φαίδωνα Παπαμιχαήλ για την ταινία «The Trial of Chicago 7» (Διεύθυνση Φωτογραφίας) ωστόσο η υποψηφιότητά τους και μόνο αποτελεί σπουδαίο γαλόνι για το έργο τους, πέρα από τις ταινίες στις οποίες συμμετείχαν. 

 

Τα καλύτερα ήρθαν αργότερα

Όταν μιλάμε για Zendaya το μυαλό μας δεν πρέπει να ταξιδεύει πλέον στην MJ Watson από τις σύγχρονες ταινίες «Spider-Man» αλλά στην απόλυτα καθηλωτική γυναίκα που κυκλοφορεί στο Hollywood και σε μαγνητίζει με την παρουσία της. Η εξωτική ομορφιά και το εκρηκτικό παρουσιαστικό της, ήταν αρκετά για να «ξυπνήσουν» το κοινό, αλλά και να ανοίξει τον χορό των εκπλήξεων.

 

 

Ειδικα η νίκη της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Soul» για την κατηγορία Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής Επένδυσης απέσπασε πολλά χειροκροτήματα. 

Πέραν της εκρηκτικής Zendaya, τα βλέμματα τράβηξε ο χορός της Glenn Close αλλά και ο 78χρονος, Harrison Ford, ο οποίος παρουσίασε το Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ διαβαζοντας σημειώσεις που είχε κάνει  για το εμβληματικό «Blade Runner» του 1982.

 

 

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, το βίντεο In Memoriam προκάλεσε αρκετά δάκρυα και χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες που «έφυγαν» φέτος. Δείτε μερικά από τα ονόματα που είδαμε στις οθόνες του Union Station στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Οι μεγάλες κατηγορίες έμεναν ως συνήθως για το φινάλε και αυτές ήταν εκείνες για την ανάδειξη της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Γυναίκας Ηθοποιού και κυρίως το ντέρμπι μεταξύ Chadwick Boseman και Sir Anthony Hopkins. Το Nomadland και η Frances McDormand σάρωσαν ξανά, ενώ ο Hopkins ακόμα και αν δεν παρευρέθηκε στη λαμπρή Τελετή, έγραψε ιστορία ως ο γηραιότερος που κατακτάει το Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου.

Αναλυτικά οι υπόλοιπο νικητές στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved