Mortal Kombat: Άλλη μία ταινία που δεν είχε τίποτα να μας πει

Δυστυχώς η κατάρα δεν έσπασε ούτε αυτή τη φορά.

Μέχρι τώρα, για το Mortal Kombat θυμόμασταν δύο βασικά πράγματα. Τον κορυφαίο Cary Tagawa στον ρόλο του μάγου Shang Tsung και τον Christopher Lambert στον σχεδόν κωμικό ρόλο του Raiden. Όλα αυτά, στην ταινία που κυκλοφόρησε το 1995, που έκανε αίσθηση στην gaming κοινότητα και που μέχρι σήμερα σε κάνει να λες «μπορεί να μην τρελάθηκα, αλλά τουλάχιστον πέρασα καλά».


Η νέα ταινία με το αίμα και τις σκηνές που έδειχνε στα
trailers φάνηκε πολλά υποσχόμενη, αλλά σε γενική ανάλυση δεν πλησιάζει ούτε στο απειροελάχιστο τα όλα όσα πιστεύαμε ότι θα δούμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υπόθεση για ένα βασικό λόγο: δεν υπάρχει. H ταινία σε κάνει αρχικά να πιστέψεις πως θα υπάρχει κάποια διθυραμβική κόντρα ανάμεσα στον Scorpion και τον Sub Zero, κάτι που συμβαίνει στην εισαγωγή και μετά στο τέλος της ταινίας. Πέρα από αυτό, ξεκινάει μία απίστευτη παράνοια. Μία με το σημάδι του δράκου που το έχουν μόνο οι εκλεκτοί του τουρνουά, ένα τουρνουά για το οποίο ακούς μεν, αλλά η ταινία το αντιμετωπίζει λες και είναι μία τυπική Κυριακή στο ΜΜΑ και χαρακτήρες οι οποίοι αν και εμφανισιακά είναι εξαιρετικοί, είναι τουλάχιστον απογοητευτικοί.

Δεν υπάρχει κανένα προσωπικό στόρι σε κανέναν πέρα από την κόντρα Sub Zero και Scorpion, ενώ οι χαρακτήρες είναι πολύ περιορισμένοι. Ο Chin Han από την τηλεοπτική σειρά Marco Polo που ενσαρκώνει το νέο Shang Tsung δεν έχει καμία σχέση με τον Cary Tagawa, ενώ ο νέος Raiden δεν ρίχνει ούτε μία κλωτσιά. Ο Liu Kang μοιάζει με σχολιαρόπαιδο που τελείωσε το Λύκειο χωρίς καμία ηγετική θέση -άλλωστε αυτός είναι ο Εκλεκτός- και η μονή αξιοπρεπής εμφάνιση χαρακτήρα που ακολουθεί πιστά το Mortal Kombat σενάριο, είναι εκείνη του Kano. Όσο για τον πρωταγωνιστή που δεν τον ξέρει κανείς και δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα παιχνίδι; Ίσως ο πιο βαρετός και ανούσιος χαρακτήρας σε ταινία με ξύλο.

Μετά έχουμε τις δυνάμεις που βασίζονται στην...arcana των μαχητών και που ευθύνεται για τις ακτίνες στα χέρια της Sonya Blade και το λέιζερ-μάτι του Kano. Υπάρχει δράση, υπάρχει κίνηση και βίαιες κινήσεις, αλλά πέρα από μία σκηνή Fatality του Kung Lao, νιώθεις ότι παρατηρείς βιντεοπαιχνίδι. Για την ακρίβεια, το video game Mortal Kombat 11, έχει πολύ πιο ωραίο στόρι από την ταινία του Simon McQuoid.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το νέο Mortal Kombat, στο κομμάτι του στόρι, κατάφερε να ξεπεράσει και την δεύτερη Mortal Kombat ταινία, το Annihilation, το οποίο ήταν μέχρι σήμερα η ντροπή του franchise. Πέρα από τον Hiroyuki Sanada του Last Samurai και του Westworld που ενσαρκώνει για άλλη μια φορά τον ικανό νίντζα Scorpion, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να δει κανείς αυτή την ταινία. Πόσο μάλλον, όταν μία από τις διάνοιες τις παραγωγής δεν βρήκαν χώρο για τον Johnny Cage.

Καλύτερο το videogame.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved