Όσκαρ 2021: Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε για τη φετινή Τελετή

Εν αναμονή των Όσκαρ 2021, σας θυμίζουμε ποιες ταινίες έχουμε ξεχωρίσει μέχρι στιγμής.

Η αναμονή για τη φετινή Τελετή των Όσκαρ 2021 φτάνει επιτέλους στο τέλος της και η φρενίτιδα των Βραβείων ξεκινάει σύντομα. Μετά από μια χρονιά ιδιαίτερη, χωρίς κινηματογράφο αλλά με αρκετή τηλεόραση, έχοντας πάρει πλέον μια γερή γεύση από Χρυσές Σφαίρες και Βραβεία Bafta, ετοιμαζόμαστε να βιώσουμε μία ακόμα λαμπρή βραδιά γεμάτη Χρυσά Αγαλματίδια της Ακαδημίας.

Θυμηθείτε ποιες είναι οι φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ 2021, εδώ.

Μπορεί φέτος να μην έχουμε Κόκκινο Χαλί, καθώς η Τελετή θα πραγματοποιηθεί σε έναν ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό στην Καρδιά του Los Angeles, περίπου 12 χιλιόμετρα μακριά από την παραδοσιακή αίθουσα Dolby Theatre, ωστόσο αυτό το θα επιτρέψει τη φυσική παρουσία των celebrities, τηρώντας παράλληλα τις αποστάσεις ασφαλείας λόγω της πανδημίας.

 

 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/4) λοιπόν πολλοί θα βρίσκονται στα κρεβάτια τους, αλλά είναι βέβαιο ότι αρκετοί θα ξενυχτήσουν προκειμένου να δουν σε ζωντανή μετάδοση τα αποτελέσματα της φετινής ιδιαίτερης τελετής των Όσκαρ, που όπως κάθε χρονιά έχει μεγάλα φαβορί και αουτσάιντερ, κρύβοντας παράλληλα μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές.

Προκειμένου να σας βάλουμε σε κλίμα Όσκαρ, σας θυμίζουμε μερικές ταινίες ή ερμηνείες που έχουμε ξεχωρίσει μέχρι στιγμής και αξίζουν παραπάνω προσοχή από τις υπόλοιπες.

 

Το απόλυτο φαβορί για Καλύτερη Ταινία

Ήρθε από το πουθενά για να σαρώσει τόσο στις Χρυσές Σφαίρες, όσο και στα Bafta’s. Το Nomadland είναι μια ιστορία που αποθεώνει τον ωμό ρεαλισμό της Αμερικανικής Κοινωνίας και το γεγονός ότι βρίσκεται υποψήφιο σε πολλές κατηγορίες, όπως Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Chloe Zhao), Καλύτερης Ταινίας και Α’ Γυναικείας Ερμηνείας (Francis McDormand) μάλλον το καταστούν ως την πιο επιβλητική ταινία της φετινής τελετής. Διαβάστε εδώ, περισσότερα για το «Nomadland».

 

 

Εκτός βέβαια και αν το κορεατικό «Minari» συνεχίσει την παράδοση που ξεκίνησε πέρσι το «Parasite», συνεχίζοντας τις εκπλήξεις στον «θεσμό». Διαβάστε εδώ περισσότερα για  το «Minari».

 

Η ταινία που κακώς βρίσκεται σε περίοπτη θέση

Πριν πολλά χρόνια το «Crash» θεωρείτο ότι λανθασμένα βρισκόταν στη συζήτηση για Καλύτερη Ταινία, ωστόσο έφυγε από την Τελετή των Όσκαρ με το σχετικό βραβείο, αποστομώνοντας τους πάντες. Το ότι το «Mank» πραγματεύεται  τα γυρίσματα μιας ταινίας-θρύλου, όπως το «Citizen Kane» δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να βρίσκεται στις κορυφαίες ταινίες της βραδιάς. Διαβάστε εδώ, περισσότερα για το «Mank».

 

 

Η δικαίωση των Κωμωδιών

Είναι μεγάλη αλήθεια ότι οι κωμωδίες δεν ήταν ποτέ οι κατάλληλες ταινίες για να πείσουν την Ακαδημία ότι αξίζει παραπάνω προσοχή και μια θέση στις κορυφαίες κατηγορίες της βραδιάς. Ακόμα και αν το «La Vita è Bella» έδωσε στον Roberto Benigni το Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου, η ταινία περισσότερο μας έκανε να δακρύσουμε παρά να γελάσουμε. Φέτος όμως οι κωμωδίες κάνουν την αντεπίθεσή τους και έχουν για μπροστάρη τον Καζάκο ήρωα του Κινηματογράφου, Borat στο εκπληκτικό σίκουέλ του. Διαβάστε εδώ, περισσότερα για το «Borat: Subsequent Moviefilm».

 

 

Το μεγάλο ντέρμπι γίνεται για τον Α’ Αντρικό Ρόλο

Ό,τι και να πει κανείς, αμφότεροι αξίζουν το συγκεκριμένο βραβείο. Sir Anthony Hopkins στο «The Father» από τη μία, Chadwick Boseman στο «Ma Rainey’s Black Bottom» από την άλλη. To απόλυτο τοτέμ από τη αρχικά σε μια συγκλονιστική ερμηνεία σε ηλικία 83 ετών, ύστερα ο Black Panther της καρδιάς μας στην τελευταία (και κορυφαία) ερμηνεία της σύντομης ζωής του.

 

 

Και οι δύο το αξίζουν, με τα κριτήρια πλέον να επικεντρώνονται στην αδυναμία. Από τη μία η τελευταία ευκαιρία του Sir Anthony Hopkins να γράψει ιστορία ως ο γηραιότερος νικητής της συγκεκριμένης κατηγορίας, από την άλλη η μοναδική και τελευταία πιθανότητα του Boseman να πανηγυρίσει από τους ουρανούς το σπουδαιότερο βραβείο της καριέρας του.

 

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ερμηνεία του Sir Anthony Hopkins στο «The Father» και για την τελευταία σπουδαία παράσταση του Chadwick Boseman στο «Ma Rainey’s Black Bottom», διαβάστε εδώ.

Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ ποιοι είναι οι υποψήφιοι για Α’ Ανδρικό Ρόλο στην Τελετή των Όσκαρ 2021:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved