Ο «Σιωπηλός Δρόμος» αναδεικνύει τον «σιωπηλό» του απαγωγέα

Την ώρα που όλοι αναζητούν απαντήσεις για την παρουσία της Θάλειας, ο «Σιωπηλός Δρόμος» του απαγωγέα παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Φαίνεται πως ο «Σιωπηλός Δρόμος» δεν πήρε άδικα τον συγκεκριμένο τίτλο. Εν αναμονή των εξελίξεων και (κυρίως) των αποκαλύψεων τις οποίες αισθανόμαστε σε κάθε πλάνο του σκηνοθέτη Βαρδή Μαρινάκη, το δεύτερο επεισόδιο της σειράς μας έδειξε ότι όσο έχουμε υπομονή και αυτοσυγκράτηση, τόσο περισσότερο θα απολαύσουμε το θρίλερ που εκτυλίσσεται στο «φανταστικό» Βαθύ Αττικής.

 

 

Ένα story που σε προκαλεί να κολλήσεις στην οθόνη, να κοιτάς αποσβολωμένος μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια και να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για μια λέξη ή μια ατάκα που θα σε προϊδεάσει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Διότι παράλληλα με την υπόθεση απαγωγής των 9 μαθητών του σχολείου, δύο ακόμα δράματα εξελίσσονται και δίνουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σειρά.

 

Τι συμβαίνει στον Σιωπηλό Δρόμο;

Είναι δεδομένο ότι όλα τα «φώτα» πέφτουν πάνω στη μυστηριώδη και εκδιωγμένη από την οικογένειά της, Θάλεια (Πηνελόπη Τσιλίκα), η οποία μάλιστα αποτελεί άθελά της και τον μεσάζοντα στις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς. Για το δράμα και τις διαφορές με την οικογένειά της είμαστε όλο στο παρά πέντε να τις μάθουμε, αλλά όπως όλα δείχνουν η αγωνία αυτή θα συνεχιστεί για μεγάλο κομμάτι των 13 επεισοδίων που θα παρακολουθήσουμε συνολικά, καθώς τα στοιχεία και το παρελθόν της θα τα μαθαίνουμε με το τσιγκέλι.

 

Το δράμα στη «σκοτεινή» πλευρά έχει μεγαλύτερο ζουμί

Κάθε ταινία ή σειρά έχει ανάγκη από πρωταγωνιστές που ξεχωρίζουν, αλλά αθόρυβα ποντάρει εξίσου πολλά στο μέγεθος του ανταγωνιστή. Εκείνου που θα βάλει δύσκολα στον κεντρικό ρόλο και θα τον ωθήσει στα όριά του, αυτόν που ουσιαστικά καθορίζει τις εξελίξεις και το ρυθμό της υπόθεσης. Στον Σιωπηλό Δρόμο, οι ανταγωνιστές είναι οι απαγωγείς, όλο όμως το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από τον μυστήριο ρόλο του Νικόλα Παπαγιάννη.

 

 

Ο Μιχάλης Τοπάλης, ο πιο εσωστρεφής εκ των τριών απαγωγέων μοιάζει λιγότερο τρελός από τους άλλους, πίσω όμως από τη σιωπή του απλώνεται ένα απέραντο πέπλο μυστηρίου, μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό της Θάλειας. Συνεργάζεται με δυο τρελούς, αλλά κάθε φορά που αποφασίζει να μιλήσει εκείνοι σιωπούν. Έχει ευαισθησίες, ένα dark origin που βασανίζει τη ματιά του και μαζί του, όλους εμάς που τον παρακολουθούμε.

Από την πρώτη σκηνή του στον πιλότο, το κρύο βλέμμα και η διαφορετική προσήλωσή του στο εγχείρημα σε προειδοποιεί για τη «μαυρίλα» που έχει καλύψει την ψυχή του λόγω ενός παρελθοντικού τραύματος, ο σιωπηλός του χαρακτήρας ωστόσο και η παραδοχή του ότι υπήρξε «βατράχι» τον κάνουν αυτόματα τον πιο επικίνδυνο. Περισσότερο όμως τη διαφορά κάνει η εμφανής «απόσταση» με τους έτερους απαγωγείς -οι οποίοι είναι τρελοί για δέσιμο- και κυρίως ορισμένες ευαισθησίες που αποτυπώνονται σε κάθε του λέξη, είναι στοιχεία που τον αναδεικνύουν σε κρυφό πρωταγωνιστή του σίριαλ.

Σε μια τηλεοπτική σειρά με άπειρα πρόσωπα και χαρακτήρες όπου κάθε επεισόδιο κρύβει και έναν νέο ήρωα, ο σιωπηλός ανταγωνιστής της σειράς, Μιχάλης Τοπάλης, παρουσιάζει αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται ο θεατής για να περιμένει με ταραχή και λαχτάρα το επόμενο «κεφάλαιο» του σίριαλ του MEGA.  

 

 

Εκεί όπου περιμένουμε περισσότερες απαντήσεις πίσω από το μυστήριο που λέγεται «Θάλεια», τι είναι αυτό που οδηγεί έναν φαινομενικά ευαίσθητο τύπο σε μια τόσο απάνθρωπη πράξη όσο η απαγωγή μικρών παιδιών και ταυτόχρονα πολλά μικρά δράματα που κρύβουν οι πολύπλοκες σχέσεις της οικογένειας Καρούζου. Μήπως ο χαρακτήρας του Χρήστου Λούλη (Βασίλης Τότσης), έχει πολλά να μας αποκαλύψει στο μέλλον; 

 

siopilos dromow

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved