Πρίγκιπας Φίλιππος: Εκείνοι που τον ενσάρκωσαν σε μικρή και μεγάλη οθόνη

Ο Δούκας του Εδιμβούργου εκτός από το «The Crown» εμφανίστηκε και σε άλλες ταινίες. 

Αναμφίβολα ο Πρίγκιπας Φίλιππος έζησε μια ζωή που πολλοί επιθύμησαν και ακόμα λιγότεροι μπόρεσαν να φανταστούν. Παντρεμένος 73 ολόκληρα χρόνια με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, πέρασε σχεδόν τα πάντα στα 99 έτη που βρέθηκε σε αυτόν τον κόσμο, με τη Βασιλική Οικογένεια να θρηνεί από τις 9/4/2021 την απώλειά του.

 

 

Τα 2+1 πρόσωπα του «The Crown»

Αρκετός κόσμος που δεν γνώριζε πολλά για αυτόν, τον απόλαυσε στη σειρά του Netflix, «The Crown» μαθαίνοντας αρκετές πτυχές από την άστατη ζωή του, ασχέτως αν έφερε έναν τόσο βαρυσήμαντο τίτλο για την ιδιοσυγκρασία των Άγγλων πολιτών, όσο ένας Δούκας.

 

 

Στη συγκεκριμένη σειρά μάλιστα, την αφεντιά του υποδύθηκαν δύο ηθοποιοί, αρχικά ο Matt Smith στα πρώτα χρόνια του γάμου του με την Βασίλισσα Ελισάβετ και ύστερα ο Tobias Menzies ο οποίος τον παρουσίασε σε μεγαλύτερη ηλικία, λαμβάνοντας παράλληλα το βαρύ φορτίο των σκηνών επανένωσης με τη μητέρα του, Πριγκίπισσας Αλίκης και κυρίως τη σχέση του με την Πριγκίπισσα Diana και τις απειλές όταν εκείνη υπονόησε ότι ήθελε να παρατήσει το γιο του, Πρίγκιπα Κάρολο.

 

 

Για τον Φίλιππο το «The Crown» δεν έχει τελειώσει ακόμα, με τον Jonathan Pryce (Game of Thrones, James Bond: Tomorrow Never Dies) να ετοιμάζεται να «πιάσει δουλειά» στην 5η σεζόν, όπου και θα δείχνει τη ζωή του στα 90’s.

 

 

Με το «The Crown» να έχει παιχτεί πρόσφατα, πολύς κόσμος εκτίμησε καλύτερα τον αποστασιοποιημένο από τα τεκτενόμενα Δούκα του Εδιμβούργου, ωστόσο αυτή δεν ήταν η μόνη μεταφορά του χαρακτήρα του σε μικρή και μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε εδώ για το ελληνικό παρελθόν του Πρίγκιπα Φίλιππου.

 

Ο James Cromwell στο «The Queen»

Οι μέρες μετά τον θάνατο της Diana ήταν σοκαριστικές στο Κάστρο των Windsor, ωστόσο εκτός από την απώλεια της μητέρας των William και Harry, η Βασίλισσα Ελισάβετ βιώνει την δημόσια κατακραυγή εξαιτίας των διαφορών της με την εκλιπούσα νύφη της. Ο κόσμος κατηγορεί το Στέμμα για αδιαφορία και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αμιφισβήτησης για τη Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας Φίλιππος με το πρόσωπο του «κλώνου» του, James Cromwell αποδεικνύεται ο απόλυτος σύμμαχος προκειμένου να ξεπεραστεί το σοκ και κυρίως η αμφισβήτηση από έναν ολόκληρο λαό.

 

 

Christopher Lee στο «Charles & Diana: A Royal Love Story»

Το ότι δεν ήταν χολιγουντιανή παραγωγή, ούτε καν το γεγονός ότι δεν προβλήθηκε στον κινηματογράφο αλλά απευθείας στην τηλεόραση, δεν εμπόδισε τον εικονικό Christopher Lee να επωμιστεί τον βαρυσήμαντο ρόλο του Πρίγκιπα Φίλιππου, στο «Charles & Diana: A Royal Love Story» του 1982. Μεγαλύτερη τιμή, από το να τον υποδύεται ο αυθεντικός Κόμης Δράκουλας δεν μπορούσε να ζητήσει ο Δούκας του Εδιμβούργου.

 

christopher

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved