Οι ταινίες που θα απολαύσεις στον καναπέ αυτό το Σαββατοκύριακο (10-11/4)

Οι συντάκτες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που είσαι μέσα.

Παρασκευή σήμερα και ευτυχώς τα βάσανα άλλης μιας εβδομάδας φτάνουν σταδιακά στο τέλος τους. Μιας εβδομάδας περίεργης με σκαμπανεβάσματα, ζέστη, βροχή και απότομο κρύο το οποίο ευτυχώς θα μας «χαιρετήσει» το Σαββατοκύριακο, δίνοντάς μας το δικαίωμα να ελπίζουμε πως δεν θα παραμείνουμε μέσα στο σπίτι, πηγαίνοντας κάποια βόλτα -έχοντας όμως πάντα στο μυαλό μας την προσωπική μας υγεία.

Για όσους πάλι δεν επιχειρούν ακόμα τη διαδημοτική μετακίνηση, μπορούν πάντα να βρουν θαλπωρή στη μαγεία της κάποτε μεγάλου κουτιού που στέκεται σαν κόσμημα στο σαλόνι του σπιτιού, αποτελώντας τον καλύτερο φίλο μας στην καραντίνα. Την τηλεόραση.

Όπως κάθε Παρασκευή, σου προτείνουμε μία νέα κυκλοφορία, μία ταινία για την παρέα, και μία κλασική για να μην ψάχνεσαι την τελευταία στιγμή. Αυτή τη φορά βέβαια, οι προτάσεις μας έχουν Οσκαρικό χαρακτήρα.

Αν πάλι θες κάτι το μπλοκμπαστερικό, ρίξε μια ματιά στις προτάσεις της περασμένης βδομάδας. 

 

Νέα κυκλοφορία: The Father

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Για έναν γονιό, ο γιος ή η κόρη θα είναι πάντα το παιδί του ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτή η σχέση δεν θα αλλάξει ποτέ, όχι όμως και οι ρόλοι τους. Ένας πατέρας δεν παύει ποτέ να είναι πατέρας, ωστόσο δεν θα είναι για πάντα κηδεμόνας. Το Father εστιάζει στην ιδιαίτερη αυτή εικόνα του γονέα ο οποίος αρνείται να πιστέψει ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ότι ο ίδιος χρειάζεται πλέον τη βοήθεια του ενήλικου πλέον παιδιού του και όχι εκείνο τη δική του.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Το ότι ο Anthony Hopkins είναι «ηθοποιάρα» το γνωρίζουν και οι πέτρες, ωστόσο με τόσες μπούρδες που γύριζε εδώ και χρόνια μας θόλωσε κάπως το τοπίο. Στα 83 του χρόνια παρόλα αυτά μας θυμίζει τι θα πει «τοτέμ» και γιατί αξίζει να παλέψει στήθος με στήθος με τον Chadwick Boseman για το Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου.

Ηθοποιοί: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Olivia Williams
Σκηνοθεσία: Florian Zeller

 

 

Για την παρέα:  Escape from New York

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Η Νέα Υόρκη δεν είναι το κέντρο του κόσμου αλλά μια ατελείωτη φυλακή λόγω της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας. Όλα βαίνουν καλώς ωστόσο όταν το αεροπλάνο του προέδρου των ΗΠΑ πέφτει στη συγκεκριμένη περιοχή, οι Αρχές πρέπει να βρουν έναν τρόπο να τον φέρουν πίσω και έγκαιρα, καθώς δεν πρέπει να χάσει μια πολύ σημαντική συνάντηση. Τη δύσκολη αποστολή αναλαμβάνει ο μονόφθαλμος κατάδικος, Snake Plissken.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Για πολλούς Kurt Russell σημαίνει Gabriel Cash στο «Tango & Cash», για άλλους πάλι R.J. MacReady στο «The Thing». Για τους περισσότερους όμως δεν είναι άλλος από την πιο cult μορφή στην ιστορία των cult φιγούρων του Hollywood με ένα όνομα «σιχαμένο» σαν ερπετό. Όταν ο Snake Plissken αναλαμβάνει δράση, όλοι βαράμε προσοχές. 

Ηθοποιοί: Kurt Russell, Lee Van Cleef
Σκηνοθεσία: John Carpenter 

 

 

Κλασική ταινία: All the President's Men

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Το ημερολόγιο γράφει 1972 και στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος Richard Nixon βλέπει με μεγάλη ευχαρίστηση το κοινό να επιθυμεί την παραμονή του στον προεδρικό θώκο. Την επόμενη μέρα ωστόσο δύο ρεπόρτερ της εφημερίδας Washington Post, Carl Bernstein και Bob Woodford ξεκινούν μια έρευνα πίσω από μία μυστηριώδη σύλληψη ομάδας ανθρώπων λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Οι δυο δημοσιογράφοι έχουν ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και τα πολιτικά σκάνδαλα που θα ανακαλύψουν θα βάλουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Το σκάνδαλο Watergate είναι προ των πυλών.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του Nixon, βγήκε σαν σήμερα στις αίθουσες (9/4/1976) και δικαιωματικά αξίζει να την ξαναθυμηθούμε. Το δίδυμο Redford και Hoffman είναι τρομερό, ενώ το σενάριο πέρασε από χίλια κύματα έτσι ώστε να μεταφερθεί όσο πειστικά γίνεται μια ιστορία-σταθμός που προκάλεσε τριγμούς, εμφανίζοντας το βρώμικα παιχνίδια στο πολιτικό σώμα.

Ηθοποιοί: Robert Redford, Dustin Hoffman, Jack Warden, Hal Holbrook
Σκηνοθεσία: Alan J. Pakula

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved