Οι ταινίες που θα απολαύσεις στον καναπέ αυτό το Σαββατοκύριακο (3-4/4)

Οι συντάκτες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που είσαι μέσα.

Άλλη μια βδομάδα φτάνει στο τέλος της και αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε νέες καταστάσεις και κανόνες διαχειριστούμε. Το όριο κυκλοφορίας αυξάνεται κατά μία ώρα (22:00) ενώ η μετακίνηση από δήμο σε δήμο δεν είναι πλέον απαγορευμένη συνήθεια. Ο χρόνος σου είναι δεδομένο ότι θα κυμανθεί αρκετά μεταξύ Μετακίνησης 2 και 6, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το βράδυ δεν θα απολαύσεις κάποια ταινία μπροστά στον καναπέ.

Όπως κάθε Παρασκευή, σου προτείνουμε μία νέα κυκλοφορία, μία ταινία για την παρέα, και μία κλασική για να μην ψάχνεσαι την τελευταία στιγμή.

Πριν τις μελετήσεις, ρίξε μια ματιά μήπως σου κάνει κάποια από αυτές που σου προτείναμε την περασμένη βδομάδα.

 

Νέα κυκλοφορία: Godzilla vs Kong (HBO Max)

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Η ώρα για τον (King) Kong να επιστρέψει στην ελίτ έχει φτάσει μετά από πολλά χρόνια περιορισμού λόγω των γεγονότων του «Skull Island». Η επιστροφή του γίγαντα πίθηκου πραγματοποιείται για το καλό της ανθρωπότητας, ωστόσο ο έτερος τιτάνας, Godzilla δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι την παρουσία ενός ακόμα θηρίου στην επιφάνεια του κόσμου. Την ίδια ώρα ωστόσο η εταιρία Apex Cybernetics ετοιμάζει ένα νέο project προς όφελος της ασφάλειας της Γης.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Όσοι σκέφτηκαν πως η μάχη μεταξύ των δυο θηρίων του MonsterVerse ήταν κάτι το συνηθισμένο, μάλλον έκαναν λάθος. Kong και Godzilla θα έπαιρναν βραβείο εάν δεν ήταν ειδικά εφέ, με τη μάχη τους ήδη να μνημονεύεται από πολλούς. Πέραν αυτού το plot twist στο τέλος και η επική κατάληξη της ιστορίας αποδεικνύει ότι έγινε σπουδαία δουλειά από την Legendary. Τους ελλειπείς ανθρώπινους χαρακτήρες να μην είχε, θα ήταν όλα καλύτερα.

Ηθοποιοί: Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri
Σκηνοθεσία: Adam Wingard

 

 

Για την παρέα: The Rock

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Οι φυλακές του ιστορικού Alcatraz, ή αλλιώς «Βράχου» λειτουργούν πλέον ως μουσείο, ωστόσο ο στρατηγός Frank Hummel και μια ομάδα κομάντο καταλαμβάνουν την ιστορική φυλακή, κρατώντας ομήρους και ταυτόχρονα απειλούν με χημική καταστροφή το Σαν Φρανσίσκο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επιλέξει να λύσει την υπόθεση στέλνοντας τους δικούς της επίλεκτους με σκοπό την εξόντωση των στασιαστών. Ανάμεσά τους ο ειδικός στην αφόπλιση χημικών κεφαλών, Stanley Goodspeed και ένας πρώην κατάδικος του «Βράχου», John Mason.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Ο Michael Bay πριν τα «Transformers» ήξερε να γυρνάει εξαιρετικές ταινίες και αυτή εδώ ίσως είναι με διαφορά η κορυφαία του. Δράση, δράμα, αγωνία και σπουδαία πρόσωπα του κινηματογράφου σε μια ταινία που το δίδυμο Sean Connery και Nicolas Cage μοιάζει ιδανικό, απέναντι στον Ed Harris και τους φονιάδες του.

 

 

Ηθοποιοί: Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris, William Forsythe, Michael Biehn
Σκηνοθεσία: Michael Bay

 

Κλασική ταινία: A Clockwork Orange

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Σε έναν κόσμο μυστήριο και με τη βία να έχει χαρακτήρα διασκέδασης, ο Alex DeLarge και η παρέα του προβαίνουν διαρκώς σε βανδαλισμούς και βιαιότητες. Μία όμως απόπειρα βιασμού θα τον οδηγήσει τον Alex στη φυλακή στην οποία δεν δείχνει να το διασκεδάζει ιδιαίτερα. Μόνος τρόπος να φύγει είναι να πάρει μέρος σε σωφρονιστικό πρόγραμμα που επινόησε η κυβέρνηση, που υπόσχεται να αλλάξει την άγρια φύση του μέσω ενός πειράματος. Η θεραπεία πραγματοποιείται, ο Alex θεραπεύεται αλλά τα λάθη του παρελθόντος δεν έχουν ξεχαστεί από τα θύματά του.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Πολλοί θεωρούν το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» ως την κορυφαία ταινία του Stanley Kubrick και ίσως να μην έχουν άδικο. Το φιλμ εστιάζει στη βία και πραγματεύεται το αιώνιο ερώτημα: Αξίζει η εξάλειψή της ακόμα και με τα πιο ακραία μέσα ή η ελευθερία της έκφρασης ενός ατόμου αξίζει να αλλοιωθεί εφόσον διαθέτει βίαιη φύση; Το ερώτημα απαντάει ο Malcolm McDowell στον ρόλο με τον οποίο έγινε γνωστός στα πέρατα της Γης.

Ηθοποιοί: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Adrienne Corri, Miriam Karlin
Σκηνοθεσία: Stanley Kubrick

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved