Οι ταινίες που θα απολαύσεις στον καναπέ αυτό το Σαββατοκύριακο (27-28/3)

Οι συντάκτες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που είσαι μέσα.

Και τι δεν είχε αυτή η εβδομάδα. Και Πρίγκιπα Κάρολο στην Ελλάδα, και παρέλαση με φόντο τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, μέχρι και χιόνι (και στα καπάκια λιακάδα) έτσι για να πάμε σε ένα ακόμα Σαββατοκύριακο έχοντας ζήσει τα πάντα. Αυτό το ΣουΚού λοιπόν (όπως και το προηγούμενο) μας έχει πιο ελεύθερους καθώς η κυκλοφορία υφίσταται μέχρι τις 21:00 ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε από σήμερα τα πλάνα μας για τις ταινίες που θα δούμε το βράδυ.

Αφού χόρτασες με «Παπαφλέσσα» και «Δίκη των Δικαστών», το επόμενο διήμερο θα επιστρέψεις σε κανονικούς ρυθμούς και εμείς με τη σειρά μας σου δίνουμε τα φώτα για μία ακόμα νέα κυκλοφορία, μία ταινία για την παρέα, και μία κλασική.

Πριν τις μελετήσεις, ρίξε μια ματιά μήπως σου κάνει κάποια από αυτές που σου προτείναμε την περασμένη βδομάδα.

 

Νέα Κυκλοφορία: SAS: Red Notice

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Ένα ταξίδι με τρένο εξελίσσεται σε εφιάλτη. Μία τρομοκράτης και η ομάδα της ετοιμάζονται να σκοτώσουν όποιον υπάρχει εκεί μέσα εκτός και αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ως δια μαγείας μέσα στο τρένο βρίσκεται ο πράκτορας που έχει αναλάβει να την ξεσκεπάσει και η βεντέτα εκ των έστω ξεκινάει. Τι το ξεχωριστό μπορεί να έχει ένα τέτοιο story πέρα από σκηνές δράσης; Και όμως δεν είναι μόνο οι Αρχές αυτές που θέλουν να ξεσκεπάσουν την αδίστακτη κακοποιό.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Τη Ruby Rose την απολαύσαμε ως Batwoman, τη θαυμάσαμε στο «Orange is the New Black» αλλά και στο «John Wick: Chapter 2». Αυτή τη φορά είναι πιο σατανική και «κακιά» από κάθε άλλη φορά, με τους Sam Heughan και Andy Serkis να τα βρίσκουν κυριολεκτικά σκούρα απέναντί της.

 

 

Ηθοποιοί: Ruby Rose, Andy Serkis, Sam Heughan, Hannah John-Kamen, Tom Hopper, Tom Wilkinson
Σκηνοθεσία: Magnus Martens


Ταινία για την Παρέα: Τοc Toc (Netflix)

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Μία υποχόνδρια, ένας αριθμομνήμον, μία ανήσυχη, ένας μυστήριος, μία υπερκινητική και ένας τύπος που βρίζει ασταμάτητα έχουν δύο μεγάλα κοινά. Αρχικά έχουν τον ψυχαναγκασμό στο αίμα τους και κατά δεύτερον έχουν κλείσει ραντεβού με τον ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις, Dr. Palomero, την ίδια ακριβώς ώρα και ημέρα. Όσο βρίσκονται στον ίδιο χώρο θα γνωριστούν καλύτερα και η αρκετή «παρέα» θα τους αναγκάσει να αποκαλύψουν τις «παθήσεις» τους. Όπως γίνεται κατανοητό, μια ομάδα γεμάτη ψυχαναγκαστικούς είναι ικανή να (προσ)φέρει την απόλυτη καταστροφή γεμάτη τραγελαφικές καταστάσεις.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Χωρίς να γίνεται κουραστικό, ο κάθε χαρακτήρας σου προκαλεί το απόλυτο ενδιαφέρον μέσα από τις παθήσεις του και το γέλιο παραμονεύει δίπλα από σκηνικό και ατάκα που ετοιμάζεται να ειπωθεί. Ακόμα και για αυτούς που οι ισπανόγλωσσες παραγωγές αφορούν μονάχα το «La casa de papel», το «Toc Toc» έχει την ικανότητα να τους αλλάξει τη γνώμη.

 

 

Ηθοποιοί: Rossy de Palma, Paco León, Inma Cuevas, Óscar Martínez, Alexandra Jiménez, Adrián Lastra, Ana Rujas
Σκηνοθεσία: Vicente Villanueva

 

Κλασική Ταινία: The Bridge on the River Kwai

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ταϊλάνδης, ο Ιάπωνας συνταγματάρχης Saito διατάζει τους Βρετανούς αιχμαλώτους να χτίσουν μια τεράστια γέφυρα που θα ενώνει τη Βιρμανία με την Ταϊλάνδη με σκοπό τον ανεφοδιασμό των Ιαπώνων. Ο συνταγματάρχης Nicholson θα ηγηθεί της προσπάθειας των συμπατριωτών του, ωστόσο τα πράγματα θα ανακατευτούν ιδιαίτερα όταν ο Αμερικανός οπλαρχηγός Shears βρεθεί κοντά στην περιοχή με σκοπό να ανατινάξει τη γέφυρα.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Δεν μιλάμε για μια ταινία, αλλά για ολόκληρη ιστορία. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, έστω και με περιεχόμενο μυθοπλασίας, μιλάμε για ένα φιλμ που επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου και μια μέρα σαν σήμερα σάρωσε στα Βραβεία Όσκαρ του 1958 αποχωρώντας με 7 διαφορετικά αγαλματίδια. Μεταξύ αυτών της Καλύτερης ταινίας αλλά και του Α’ Αντρικού Ρόλου για τον Alec Guinness, πολλά χρόνια πριν μας παρουσιαστεί ως original Obi Wan Kenobi στο Star Wars.

 

 

Ηθοποιοί: Alec Guinness, William Holden, Jack Hawkins, Sessue Hayakawa
Σκηνοθεσία: David Lean

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved