Οι ταινίες που θα απολαύσεις στον καναπέ αυτό το Σαββατοκύριακο (20-21/3)

Οι συντάκτες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που είσαι μέσα.

Άλλη μια βδομάδα φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της, κάτι που σημαίνει ότι ετοιμαζόμαστε για ένα ωραίο και συνηθισμένο Σαββατοκύριακο. Μετά από αρκετή καλοκαιρία υπάρχει η φήμη ότι ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα βροχερός, οπότε η Μετακίνηση 6 φαντάζει δύσκολη για το ακόλουθο διήμερο, με αποτέλεσμα να κάνουμε πλάνα για το πώς θα περάσουμε την ώρα στο σπίτι.

Έτσι και εμείς, όπως κάθε Παρασκευή σου δίνουμε τις δικές μας προτάσεις για το πώς να αξιοποιήσεις την ώρα μπροστά στον καναπέ και την τηλεόραση, προτείνοντας τις κατά τη γνώμη μας καλύτερες ταινίες για να παραλουθήσεις.

Σταθεροί στις συνήθειές μας, μια νέα κυκλοφορία, μία για την παρέα και μία κλασική, έχοντας πάντως επηρεαστεί από το Οσκαρικό κλίμα στο οποίο θα μπούμε για τα καλά τον επόμενο μήνα.

Πριν τις μελετήσεις, ρίξε μια ματιά μήπως σου κάνει κάποια από αυτές που σου προτείναμε την περασμένη βδομάδα.

 

Νέα κυκλοφορία: Minari

Προτείνει ο Στέλιος Παπαγρηγορίου

Υπόθεση: Μία οικογένεια από την Κορέα βρίσκεται μακριά από τη χώρα και συγκεκριμένα στο Arkansas με σκοπό να κυνηγήσει το αμερικάνικο όνειρο. Η προσπάθεια εγκατάστασης στη νέα πραγματικότητα ανάμεσα στους ντόπιους Αμερικανούς είναι δύσκολη, ωστόσο μέσα στις δυσκολίες έρχεται να προστεθεί και άλλη μία η οποία ίσως είναι η πιο δύσκολη από όλες. Η άφιξη της ιδιόρρυθμης γιαγιάς.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Η προέλαση του Κορεάτικου κινηματογράφου δεν σταμάτησε μες το «Parasite», αλλά συνεχίζεται και φέτος, με το «Minari» να έχει πετύχει το εξαιρετικό 100% στο Rotten Tomatoes και να ετοιμάζεται να σκλαβώσει και άλλο κόσμο. Μπορεί να είναι από τους μεγάλους αδικημένους των Χρυσών Σφαιρών, ωστόσο στις 25 Απριλίου και τη βραδιά των Όσκαρ είναι βέβαιο ότι θα συλλέξει αρκετά αγαλματίδια. Όλοι οι ηθοποιοί καλοί, ο μικρός όμως είναι σκέτη αποκάλυψη.

 

 

Ηθοποιοί: Steven Yeun, Han Ye-ri, Alan Kim, Noel Kate Cho, Youn Yuh-jung, Will Patton     
Σκηνοθεσία:  Lee Isaac Chung

 

Για την παρέα: Mank

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Πολλά χρόνια πριν, όταν ο Orson Welles έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο κανείς δεν περίμενε ότι αυτή του η ταινία θα φτάσει να θεωρείται μέχρι σήμερα από τις κορυφαίες όλων των εποχών. Το «Mank» ωστόσο δεν μιλάει για την επιτυχία του «Citizen Kane» αλλά για τις «σκιές» και τις εντάσεις ανάμεσα στον μεγάλο πρωταγωνιστή της ταινίας και του συν-σεναριογράφου της, Herman J. Mankiewicz σχετικά με το ποιος είχε πρώτος την ιδέα να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο ο μεγιστάνας του Τύπου, William Randolph Hearst.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Γυρισμένo σε ασπρόμαυρη έκδοση, το «Mank» προσπαθεί να σε μεταφέρει σε μια εποχή μακρινή, πίσω στα 40’s όπου τα πάντα είναι διαφορετικά, από την νοοτροπία, τις τεχνοτροπίες ακόμα και το γύρισμα των ταινιών. Πολλοί σκηνοθέτες προσπάθησαν να δώσουν την αίσθηση παλιάς εποχής χρησιμοποιώντας ασπρόμαυρη εικόνα, μόνο όμως το «Mank» (David Fincher είναι αυτός) καταφέρνει τόσο πειστικά να σου δώσει την ψευδαίσθηση ότι έχει γυριστεί σε μια άλλη εποχή. Και προφανώς έχει και Gary Oldman σε άλλη μια σπουδαία ερμηνεία της καριέρας του.

 

 

Ηθοποιοί: Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins, Arliss Howard, Tom Pelphrey, Sam Troughton, Ferdinand Kingsley
Σκηνοθεσία: David Fincher

 

Κλασική Ταινία: Citizen Kane

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Μένουμε σε ατμόσφαιρα «Mank» αλλά εστιάζουμε στον λόγο ύπαρξης της παραπάνω ταινίας και αυτός δεν είναι άλλος από την ιστορία και την πορεία του μεγαλοεκδότη, Charles Foster Kane μέσα από την έρευνα του δημοσιογράφου Jerry Thompson. Μια ταινία με flashback που σε ζαλίζουν ωστόσο μέσω αυτών αναδεικνύεται ο πολυποίκιλτος χαρακτήρας και η αυθεντία ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε σε σημείο να θεωρείται ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Είναι πάνω από όλα μια ταινία με ιστορία. Μπορεί να κατακρίθηκε από το κοινό και να σημείωσε παταγώδη αποτυχία στα ταμεία, ωστόσο ο μύθος της αναζωογονήθηκε φτάνοντας σε σημείο να επαναπροβληθεί σχεδόν 15 χρόνια μετά την κυκλοφορία της (1941), καθώς θεωρήθηκε αριστούργημα από γνωστούς κριτικούς της εποχής. Θεωρείτο για πολλά χρόνια η κορυφαία ταινία όλων των εποχών από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου, ενώ είναι ο κύριος λόγος που το όνομα Orson Welles έχει τέτοιο αντίκτυπο στον κόσμο.

 

 

Ηθοποιοί: Orson Welles, Joseph Cotten, Dorothy Comingore, Everett Sloane, Ray Collins, George Coulouris
Σκηνοθεσία: Orson Welles

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved