Οι ταινίες που θα απολαύσεις στον καναπέ αυτό το Σαββατοκύριακο (6-7/3)

Οι συντάκτες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που είσαι μέσα.

Άλλη μια βδομάδα τελείωσε και στο πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο, πέρα από τις απαραίτητες βόλτες -οι οποίες θα είναι μεν πιο περιορισμένες εξαιτίας της αλλαγής των μέτρων- είναι και το πώς θα απολαύσεις τον χρόνο σου μπροστά στην τηλεόραση. Με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει στις 19:00, σου δίνεται μια ώρα παραπάνω περπάτηματος ή καφέ στο χέρι και ταυτόχρονα καλύτερη και πιο ξεκούραστη εμπειρία αράγματος στο σπίτι.

Άλλο πράγμα να είσαι μέσα κλεισμένος και να βλέπεις τον ήλιο και άλλο όταν έχει αρχίσει να δύει.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και για αυτό το διήμερο έχουμε να σου προτείνουμε τρεις ταινίες για να απολαύσεις προκειμένου να μην ψάχνεσαι την τελευταία στιγμή. Μία νέα κυκλοφορία, μία ταινία για την παρέα και μία κλασική.

Πριν τις μελετήσεις, ρίξε μια ματιά μήπως σου κάνει κάποια από αυτές που σου προτείναμε την περασμένη βδομάδα.

 

Νέα κυκλοφορία: Pelé (Netflix)

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Τον Pelé τον ξέρουν όλοι ως το «Μαύρο Διαμάντι» του βραζιλιάνικου (και όχι μόνο) ποδοσφαίρου. Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα σύμφωνα με τη FIFA και μαζί με τον Diego Armando Maradona θα ανταγωνίζονται αιώνια για τον άτυπο τίτλο του GOAT.  Είναι ένας μύθος. Και οι ιστορίες των μύθων καλό είναι να διδάσκονται μέσω εξαιρετικά γυρισμένων ντοκιμαντέρ. Καλή ώρα όπως αυτό που φέρει το όνομά του.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Θέλει και ερώτημα; Και μόνο που αναφέρεται στον Pelé σου δίνει ένα και μοναδικό λόγο να το παρακολουθήσεις. Μία σπουδαία καριέρα γεμάτη διακρίσεις, εντάσεις και άγνωστες πτυχές τις οποίες επιτέλους μαθαίνουμε από την μοναδική ματιά του σκηνοθέτη, Kevin McDonald. Ένα ποδοσφαιρικό «Last Dance» με διαφορετικό όμως χαρακτήρα, ένα ντοκιμαντέρ που σε αναγκάζει να το δεις ακόμα και αν δεν είσαι φαν του ποδοσφαίρου.

 

 

Σκηνοθεσία: Kevin McDonald

 

 

Για την παρέα: Extraction (Netflix)

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Ένα τεράστιο κύκλωμα εμπορίου όπλων, ναρκωτικών και σωματεμπορείας αποτελεί το κύριο φόντο στη συγκεκριμένη ταινία, την ίδια ώρα που ένας μισθοφόρος ονόματι Tyler Rake έχει αναλάβει να σώσει τον γιο ενός βαρώνου. Άλλη μια κλασική ταινία δράσης θα πει κανείς. Ίσως και να έχει δίκιο, ωστόσο μόλις διαπιστώσει ότι τον μισθοφόρο υποδύεται ο Chris Hemsworth, τότε η ταινία αποκτάει παραπάνω ενδιαφέρον.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Αρκετές εκρήξεις, μπόλικο αίμα και πραγματικά μία από τις κορυφαίες σκηνές δράσης που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να στο χαλάσουμε, αλλά σε αυτό το ρόλο ο Hemsworth «σπάει» τα δεσμά του Thor της Marvel και εξελίσσεται σε έναν νέο «σκληρό» που τόσο έχουμε ανάγκη να βλέπουμε πλέον. Για όσους δεν το είδαν στην προηγούμενη καραντίνα, ευκαιρία είναι να το κάνουν τώρα. Μόνο και μόνο ότι ανακοινώθηκε sequel, λέει πολλά.

 

 

Ηθοποιοί: Chris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal, Randeep Hooda, Golshifteh Farahani, Pankaj Tripathi, David Harbour
Σκηνοθεσία: Sam Hargrave

 

 

Κλασική Ταινία: Magnificent Seven

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Αφού δεχτήκατε με χαρά την πρότασή μας για western την περασμένη βδομάδα, θα επιμείνουμε στο ίδιο μοτίβο και αυτό το ΣουΚού, μόνο που οι ήρωές μας δεν θα είναι ένας Καλός, ένας Κακός και ένας Άσχημος, αλλά Επτά Υπέροχοι Καουμπόηδες. Μια επτάδα μισθοφόρων που αποφασίζουν να δώσουν και τους τη ζωή προκειμένου να προστατέψουν ένα μικρό μεξικάνικο χωριό που κάθε χρόνο  δέχεται επιδρομή από μια συμμορία ληστών με ηγέτη τον διαβόητο Calvera.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Ακόμα και αν είναι remake του ιαπωνέζικου «Seven Samurai» του Akira Kurosawa, η superteam των Yul Brynner και Steve McQueen ξεπερνάει ακόμα και τους Avengers στη Marvel. Σίγουρα το remake με ίδιο τίτλο του 2017 με Denzel Washington και Chris Pratt ήταν μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια, αλλά δεν μπορούσε να αγγίξει το αριστούργημα του John Sturges.

 

 

Ηθοποιοί: Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, Eli Walach, Robert Vaughn, Brad Dexter, James Coburn, Horst Buchholz
Σκηνοθεσία: John Sturges

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved