Minari: Η ταινία που κέρδισε στις Χρυσές Σφαίρες αλλά αδικήθηκε την ίδια στιγμή

H Κορέα έχει την τιμητική της κι αυτή τη φορά στην Αμερική αλλά με περίεργο τρόπο.

Η ταινία Minari είναι για μία οικογένεια που προσπαθεί να ενταχθεί μέσα στην αμερικάνικη κοινωνία, μία κοινωνία που είναι πολύ μακρινή σε έθιμα από την Κορέα.

Η ταινία κέρδισε το βραβείο Foreign Language Award μιας και αποκλείστηκε από την μεγάλη κατηγορία καλύτερης ταινίας.

Golden Globes 2021: Η Rosamund Pike ευχαρίστησε το προβληματικό δικαστικό σύστημα

 

Το κοινό κριτίκαρε πολύ έντονα την επιλογή της επιτροπής στις Χρυσές Σφαίρες που απέκλεισε την ταινία από το τμήμα με τις καλύτερες ταινίες και την τοποθέτησε στις Ξενόγλωσσες μιας και στην ουσία το Minari είναι μία αμερικάνικη παραγωγή.

Το αστείο είναι πως και η προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη Lee Isaac Chung «Farewell» πάλι είχε τοποθετηθεί στην κατηγορία Ξένης ταινίας την ίδια στιγμή που η παραγωγή της ήταν και πάλι από γνωστά αμερικάνικα στούντιο.

Η υπόθεση έχει να κάνει με μία Κορεάτικη οικογένεια που έρχεται στο Αρκάνσας για να ξεκινήσει μία φάρμα και μία καινούρια ζωή.

 

minari post cover

 

Από τα πρώτα λεπτά η ταινία σε βάζει σε μία λογική αλά Terrence Malick, δηλαδή των ανθρώπων που παλεύουν να ζήσουν με αρμονία μέσα στον φυσικό κόσμο που απλώνεται απέραντος μπροστά τους. Καθώς η οικογένεια από την Κορέα ταξιδεύει μέσα στο Αμερικάνικο τοπίο, η γη μιλάει μέσα από τα στόματα τους κι εν συνεχεία προς τις καρδιές μας. 

Στην ουσία εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ταξικό δράμα με μία οικογένεια της εργατικής τάξης να προσπαθεί να εγκατασταθεί και να ενσωματωθεί από το χωνευτήρι της Αμερικής. Καταπληκτικές ερμηνείες και ιδιαίτερα από το μικρό γιο της οικογένειας. Πραγματικά αξίζει να το δεις. 

 Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις σκηνές από την ταινία Minari:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved