Οι ταινίες που θα απολαύσεις στον καναπέ το Σαββατοκύριακο (27-28/2)

Οι συντάκες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που είσαι μέσα.

Αισίως φτάνουμε στο φινάλε άλλης μια βδομάδας με καραντίνα, αλλά ευτυχώς χωρίς «Μήδειες», κακοκαιρία και διακοπές ρεύματος για να ανησυχούμε αν θα μπορούμε να ανοίξουμε την τηλεόραση.

Άλλο ένα ΣουΚού με τις ίδιες προϋποθέσεις και συνήθειες –βόλτα το πρωί, εγκλεισμός από τις 6 μ.μ.- και στο Ratpack σου δίνουμε τα φώτα και τις ιδέες για το πώς να αξιοποιήσεις το χρόνο σου μπροστά στην τηλεόραση. Όπως και τις προηγούμενες φορές, τρεις ταινίες για να απολαύσεις προκειμένου να μην ψάχνεσαι την τελευταία στιγμή. Μία νέα κυκλοφορία, μία ταινία για την παρέα και μία κλασική.

Πριν τις μελετήσεις, ρίξε μια ματιά μήπως σου κάνει κάποια από αυτές που σου προτείναμε την περασμένη βδομάδα.

 

Νέα Κυκλοφορία: I Care A Lot (Netflix)

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Έχουμε δει άπειρες ταινίες με διαδόχους και συγγενείς που προσπαθούν να κληρονομήσουν περιουσίες που δεν τους αναλογούν, αυτή τη φορά μαθαίνουμε πώς να το κάνουμε ακόμα και αν δεν έχουμε καμία σχέση με αυτόν που έχει τα χρήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μια γυναίκα βρίσκει τον τρόπο να βάλει χέρι στα οικονομικά ηλικιωμένων, η οποία ιδιοποιείται των οικονομικών τους δεδομένων. Το τελευταίο της θύμα μοιάζει εύκολος στόχος. O δρόμος της όμως προς την επόμενή της απάτη δεν είναι τόσο εύκολος τελικά.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Έχει ένταση, έχει ανατροπή (έστω και κλισέ) με εξαιρετικές ερμηνείες και κυρίως την Rosamund Pike (Gone Girl) σε ένα ρόλο που την έχουμε λατρέψει. Αυτόν της  psycho με το αγγελικό πρόσωπο. Ακόμα και αν Dianne Wiest αποδεικνύεται «χειρότερη».

 

 

Ηθοποιοί: Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González, Dianne Wiest
Σκηνοθεσία: J Blakeson

 

Για την παρέα: The Outsiders

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Η πόλη έχει χωριστεί ανάμεσα στους Socials, την συμμορία των πλούσιων, και τους Greasers, την αντίστοιχη των φτωχών. Ένας από τους Greasers, ο Johnny, μαχαιρώνει σε άμυνα έναν της αντίπαλης συμμορίας και τα πάντα πλέον είναι στον αέρα. Ο «δολοφόνος» είναι πλέον κινούμενος στόχος και η πόλη, πλέον, βρίσκεται σε πόλεμο.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Όποιος βλέπει την ταινία του Francis Ford Coppola, ουσιαστικά ρίχνει μια ματιά στο μέλλον. Η συμμορία των εφήβων Greasers απαρτίζεται από μελλοντικούς αστέρες του σινεμά. Εάν δεν έχεις δει ακόμα ταινία που ο Tom Cruise είναι άγνωστος μεταξύ αγνώστων, η μεγάλη στιγμή έφτασε. Και δεν θα είναι ο μόνος.

 

 

Ηθοποιοί: Rob Lowe, Emilio Estevez, Matt Dillon, Tom Cruise, Patrick Swayze, Ralph Macchio, Diane Lane
Σκηνοθεσία:  Francis Ford Coppola

 

Κλασική Ταινία: The Good, the Bad and the Ugly

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Τρεις τυχοδιώκτες μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός σεντουκιού με χρυσό και κάνουν τα πάντα προκειμένου να το αποκτήσουν. Στο δρόμο προς την ανακάλυψή του, θα συναντηθούν και η σύγκρουση αναμένεται σφορδρή. Το απόλυτο western, με την υπογραφή των Sergio Leone και Ennio Morricone.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Είναι η επιτομή του western, η ταινία που μας έμαθε την κλασική μουσική των καουμπόηδων, ενώ ο Clint Eastwood κλείνει τον κύκλο του ως «Man with No Name» μετά τις ταινίες ««A Fistful of Dollars» και «For a Few Dollars More» έχοντας επιτέλους δύο μεγάλους αντιπάλους απέναντί του.

 

 

Ηθοποιοί: Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef
Σκηνοθεσία: Sergio Leone

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved