Το Age of Samurai είναι ακριβώς όλα όσα φαντάζεσαι

Σπαθιά, μάχες μεχρι θανάτου και ένα ντοκιμαντέρ για την ενοποίηση της φεουαρχικής Ιαπωνίας.

Τίποτα δεν πάει ποτέ στραβά με τους σαμουράι. Όποια ταινία και αν έχεις δει, ό,τι και αν αυτό πραγματεύεται, οι σαμουράι είναι διαχρονική αξία στο χώρο του θεάματος. Μονομαχίες, πανοπλίες, σπαθασκία και αίμα. Πολύ αίμα. Έτσι όμως ήταν τα πράγματα και στην πραγματικότητα, καθότι η φεουδαρχική Ιαπωνία ήταν έπαθλο για τον σογκούν που την ήθελε δική του.

 

Αυτήν ακριβώς την εποχή μέσα από άριστες αναπαραστάσεις, θα εξερευνήσει ένα νέο ντοκιμαντέρ με όνομα Age of Samurai: The Battle for Japan, που κάνει την πρεμιέρα του σήμερα στο Netflix. Και είναι πολλά παραπάνω από όσα ελπίζεις.

 

 

Το κεντρικό στόρι αφηγείται την ιστορία του Date Masamume, του θρυλικού Μονόφθαλμου Δράκου, που στα 17 του χρόνια έβγαλε το ίδιο του το μάτι όταν μολύνθηκε με ευλογιά, σκότωσε τον αδερφό του για να μείνει ο απόλυτος κυρίαρχος της οικογένειας και κατέκτησε τις τριγύρω φατρίες διαδεχόμενος τον πατέρα του. Εν ολίγοις, τον έλεγες και ζόρικο.

 


O Masamume υπήρξε ιστορική φιγούρα δίπλα σε εκείνους που θέλησαν να ενώσουν την Ιαπωνία όπως ο Nobunaga και ο Hideyoshi, ενώ φημολογείται πως ήταν η φιγούρα που χρησιμοποίησε ο George Lucas για να εμπνευστεί τον Darth Vader.

Αυτά και άλλα πολλά θα συμβούν στο κορυφαίο ντοκιμαντέρ της Cream Production και της Blue Ant Media. Είσαι έτοιμος για μάχη;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved