Οι ταινίες που θα απολαύσεις στον καναπέ το Σαββατοκύριακο (20-21/2)

Οι συντάκτες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που είσαι μέσα.

Άλλη μια βδομάδα κοντεύει να τελειώσει και ήδη σκέφτεσαι τι θα κάνεις για άλλο ένα «πετσοκομμένο» Σαββατοκύριακο. Εμείς πάντως δεν θα σε αφήσουμε απογοητευμένο, καθώς εδώ είμαστε για να σου προτείνουμε τι ταινίες μπορείς να δεις, προκειμένου να περάσεις ποιοτικά το χρόνο σου. Τρεις ταινίες για να απολαύσεις προκειμένου να μην ψάχνεσαι την τελευταία στιγμή.

Μία νέα κυκλοφορία, μία ταινία για την παρέα και μία κλασική.

Όπως θα καταλάβεις οι επιλογές μας έχουν επηρεαστεί πλήρως από την επικαιρότητα, την κακοκαιρία «Μήδεια» αλλά και την αποστολή της ΝASA στον πλανήτη Άρη.

Πριν τις μελετήσεις, ρίξε μια ματιά μήπως σου κάνει κάποια από αυτές που σου προτείναμε την περασμένη βδομάδα.

Από εδώ οι προτάσεις μας για το ΣουΚού, προκειμένου να ξεκινήσεις από τώρα να κάνεις τα κουμάντα σου.

 

Νέα Κυκλοφορία: Malcolm & Marie (Netflix)

Προτείνει ο Κώστας Χρήστου

Υπόθεση:  Το ασπρόμαυρο ρομαντικό δράμα του Sam Levinson με την Zendaya και τον John Davidson Washington, είναι μία απόδειξη για τα προβλήματα του μέσου ζευγαριού που μπαίνουν κάτω από το χαλί. Μία σχεδόν θεατρική προσέγγιση από άποψη φωτογραφίας και πλάνων, το Malcolm & Marie δείχνει το πόσο σκληροί μπορούμε να γίνουμε ο ένας απέναντι στον άλλον. Το πόσο εύκολα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα όσα ξέρουμε για να τον πληγώσουμε και το πως ο ανθρώπινος εγωισμός, έχει εν τέλει το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης για τις σχέσεις που, όχι απλά τελείωσαν, αλλά δεν σήμαιναν ποτέ τους απολύτως τίποτα.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Για την εξαιρετική υποκριτική και των δύο ηθοποιών που πείθουν για ζευγάρι από την πρώτη στιγμή και την εκτέλεση των διαλόγων τους. Οι μονόλογοι τους και επιθέσεις τους δεν είναι τίποτε το πομπώδες ή το «χολιγουντιανό». Είναι τα πικρόχολα σχόλια σε συνδυασμό με τον αγνό καβγά στον οποίο πατάμε για να κερδίσουμε εντυπώσεις και να βρούμε δίκαιο. Ο Washington και η Zandaya, μεταμορφώνονται στο ζευγάρι της διπλανής πόρτας που τους ακούς να μαλώνει ενώ είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου και αναρωτιέσαι γιατί πληγώνουν κατά τέτοιον τρόπο ο ένας τον άλλο.

Ηθοποιοί:  Zandaya, John Davidson Washington
ΣκηνοθεσίαSam Levinson

 

Ταινία για την παρέα: The Grey

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Η επιβίωση σε ένα περιβάλλον πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν είναι δύσκολη για κάθε οργανισμό, όχι μόνο τον άνθρωπο. Τι συμβαίνει όμως όταν έξι άνθρωποι βρίσκονται αβοήθητοι στη μέση της Αλάσκας, περιτριγυρισμένοι από μία αγέλη λύκων η οποία δεν επιθυμεί να τους φάει για μεζέ, αλλά να τους σκοτώσει από άγριο ένστικτο; Ευτυχώς ανάμεσά τους υπάρχει ο Liam Neeson. Ίσως και να υπάρχει σωτηρία τελικά.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Ο κατάλληλος άνθρωπος, στο κατάλληλο φιλμ και τη συγκεκριμένη κατάσταση. Κανείς άλλος ηθοποιός δεν θα μας έπειθε ότι μπορεί να τα βάλει με μια αγέλη λύκων, μεγέθους αρκετά μεγαλύτερου του φυσιολογικού, να τους στήσει παγίδες και να βοηθήσει ταυτόχρονα το πλήρωμα να επιζήσει σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές που τα χέρια σου γίνονται κομμάτια από το φρικτό κρύο. Το τέλος είναι επικό και (δίχως spoiler) θα σου πούμε ότι τόσα χρόνια μετά υπάρχει παράπονο που δεν υπήρξε σίκουελ. Τόσο κρύο φάγαμε από τη «Μήδεια», είναι λογικό να ζητάμε έναν ήρωα σαν τον Ottway του Liam Neeson.

 

 

Ηθοποιοί: Liam Neeson, Dermot Mulroney, Frank Grillo
Σκηνοθεσία: Joe Carnahan

 

Κλασική ταινία: 2001: A Space Odyssey

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Το χειμώνα μας απασχόλησε ιδιαίτερα η εμφάνιση του μονόλιθων στον κόσμο, ήρθε και το ταξίδι στον Πλανήτη Άρη, επομένως ένα φιλμ με κεντρικό θέμα το διάστημα ήταν μονόδρομος. Η ανθρωπότητα θα ανακαλύψει την τεράστια αυτή επιφάνεια (τον μαύρο μονόλιθο) και θα αναζητήσει τις ιδιότητές της με ένα ταξίδι στο διάστημα, με τη βοήθεια του εξελιγμένου υπερυπολογιστή H.A.L. 9000. Σύντομα όμως η αναζήτηση αυτής της μυστήριας ύπαρξης θα εξελιχθεί στο απόλυτο θρίλερ μέσα στη μέση του πουθενά για το πλήρωμα.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Είναι τρομερό το πώς η πρώτη σπουδαία ταινία με κεντρικό θέμα του διάστημα μπόρεσε να χωρέσει μέσα στο «διεστραμμένο» μυαλό του Stanley Kubrick. Δεν πρόκειται για ένα φιλμ που σήμερα σε θαμπώνει με τα εφέ και τις ερμηνείες, ωστόσο είναι πραγματικά τρομερό το ότι κατάφερε να γυριστεί μια τόσο σπουδαία παραγωγή εν έτει 1968, όταν ακόμα τa Star Wars, Star Trek και Ημέρα Ανεξαρτησίας έμοιαζαν με παραμύθια. Ένα φιλμ που πραγματικά δεν είναι για όλους, είναι πραγματικά πάρα πολύ αργό, που όμως αν καταφέρεις να μπεις στο νόημά του, στο τέλος χειροκροτάς.

 

 

Ηθοποιοί: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester
Σκηνοθεσία: Stanley Kubrick

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved