Το ντοκιμαντέρ του Πελέ είναι πολιτιστική κληρονομιά

Ο μόνος παίκτης που σήκωσε τρία Παγκόσμια Κύπελλα και η άφιξη του «τρελού» βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Στην μεγάλα κόντρα που έλεγαν οι παλαιότεροι «Πελέ ή Μαραντονα;», οι πιο συνετοί απαντούσαν πάντα «και οι δύο». Γιατί γνώριζαν ακριβώς το διαφορετικό παιχνίδι που έκανε ο καθένας, την εμφάνιση του στο γήπεδο, αλλά και όλα τους πλαισίωναν σαν χαρακτήρες μέσα και έξω από τα παιχνίδια τους.

 

Αυτή όμως, είναι η στιγμή του Πελέ. Και θα τιμηθεί με ένα νέο ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάσει την ζωή μέσα και έξω από τα γήπεδα του βραζιλιάνου σταρ, με ντοκουμέντα και έρευνες που έχουν στόχο να πιστοποιήσουν πως υπήρξε πράγματι -αν όχι ο καλύτερος- ένας από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν ποτέ.

 

 

Ο Εdson Arantes do Nascimento, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Πελέ, το 1958 εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο σταρ της μπάλας που έφτασε στο σημείο να θεωρείται εθνικός ήρωας για την Βραζιλία. Μία από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του, με την οποία ασχολείται εκτενώς το ντοκιμαντέρ, είναι και η πορεία προς τη νίκη για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970.

 

Πέρα από τα ντοκουμέντα και τις μαγνητοσκοπημένες σκηνές, το ντοκιμαντέρ θα περιέχει και μία σειρά από συνεντεύξεις συμπαικτών του Πελέ στο Santos Futbol Clube, όπως οι Ζαγκάλο, Αμαρίλντο και Ζαϊρίνιο, που βίωσαν την ανάδειξη του από πρώτο χέρι, καθώς και μαρτυρίες από αθλητικούς ρεπόρτερ της εποχής

Την σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Ντέιβιντ Τράιχορν και Μπεν Νίκολας, ενώ η παγκόσμια προβολή του ντοκιμαντέρ του Πελέ, είναι προγραμματισμένη στο Netflix για τις 23 Φεβρουαρίου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved