Οι ταινίες που θα απολαύσεις στον καναπέ αυτό το Σαββατοκύριακο (6-7/2)

Οι συντάκτες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που είσαι μέσα.

Άλλη μια βδομάδα κοντεύει να τελειώσει και ξεκινάς να κάνεις πλάνα για το Σαββατοκύριακο. Όταν μιλάμε για σχέδια βέβαια δεν εννοούμε ταξίδια στο εξωτερικό ή κάποιο βουνό για σκι (πανάθεμα την καραντίνα και τον κορονοϊό), καφέδες και μαζώξεις αλλά μια χαλαρή βόλτα στην ύπαιθρο ή το κοντινό πάρκο και κυρίως χαλάρωση μπροστά στον καναπέ με καλή παρέα και ταινία.

Όπως και την προηγούμενη βδομάδα, έτσι και για αυτό το διήμερο έχουμε να σου προτείνουμε τρεις ταινίες για να απολαύσεις προκειμένου να μην ψάχνεσαι την τελευταία στιγμή. Μία νέα κυκλοφορία, μία ταινία για την παρέα και μία κλασική.

Από εδώ οι προτάσεις μας για το ΣουΚού, προκειμένου να ξεκινήσεις από τώρα να κάνεις τα κουμάντα σου.

Πριν τις μελετήσεις, ρίξε μια ματιά μήπως σου κάνει κάποια από αυτές που σου προτείναμε την περασμένη βδομάδα.

 

Νέα κυκλοφoρία: She Dies Tomorrow

Προτείνει ο Στέλιος Παπαγρηγορίου

Υπόθεση: Μία γυναίκα έχει έμμονη ιδέα πως θα πεθάνει αύριο ενώ κανείς δεν τη πιστεύει. Ξαφνικά όλοι όσοι βρίσκονται μαζί της αρχίζουν να πιστεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα για τους εαυτούς τους. Όλοι τους συνειδητοποιούν πως είναι κάτι σαν κολλητική ασθένεια του μυαλού. Αυτό όμως που πρόκειται να γίνει κανείς δεν το περιμένει. 

 

 

Μας αρέσει γιατί: Είναι τρόμου χωρίς να χύνεται σχεδόν ούτε μία στάλα αίματος σε όλη την ταινία. Τρομερά καλή δουλειά στην κάμερα και στο σενάριο. 

Ηθοποιοί: Kate Lyn Sheil, Jane Adams, Kentucker Audley
Σκηνοθεσία: 
Amy Seimetz

 

 

Για την παρέα: The Devil All the Time (Netflix)

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Οι κακουχίες του πολέμου έχουν αφήσει σημάδι στον William Russell τις οποίες περνάει στον μικρό γιο του, Arvin. Μια σειρά από γεγονότα θα οδηγήσουν τον νεαρό μακριά από τους γονείς και συγκεκριμένα στο σπίτι της θρησκόληπτης γιαγιάς του παρέα με την μικρή του ξαδέρφη, Lenora. Τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και η σκοτεινή ψυχή του θα αρχίσουν να αναδύονται ειδικά από τη στιγμή που κάθε μέρα ισούται με επιβίωση στο αφιλόξενο Coal Creek του Ohio, αλλά και την περίεργη φιγούρα του νέου ιερέα της πόλης, Preston Teagarden ο οποίος δεν φαίνεται τόσο «Άγιος» όσο δείχνει.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Ξέχνα τον Tom Holland που έμαθες στις ταινίες της Marvel. Ο Spider-Man πλέον διακατέχεται από σκότος και η ερμηνεία του σε οδηγεί σε τρέμουλο παρακολουθώντας με αγωνία την κάθε του κίνηση μπροστά σε μια ζωή που αποφάσισε να τον αδικήσει χωρίς να φταίει ο ίδιος. Μέχρι την ανάδειξή του, εξαιρετική δουλειά γίνεται και από τους Bill Skarsgård, Sebastian Stan, Jason Clarke ενώ ο ιερέας, Robert Pattinson έρχεται να αποδείξει ότι η «ρετσινιά» των Twilight Films μπορεί πλέον να διαγραφεί από το βιογραφικό του.

Ηθοποιοί: Tom Holland, Bill Skarsgård, Sebastian Stan, Jason Clarke, Riley Keough. Eliza Scanlen, Mia Wasikowska, Harry Melling
Σκηνοθεσία: Antonio Campos

 

 

 

Κλασική ταινία: Dog Day Afternoon

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Ένα σενάριο που το έχουμε δει πολλάκις στον κινηματογράφο. Δύο ληστές μπαίνουν σε τράπεζα και προσπαθούν να αποσπάσουν όσα χρηματικά ποσά μπορούν από τα ταμεία κρατώντας ομήρους για να πετύχουν το σκοπό τους. Μόνο που ένα λάθος θα μαζέψει πλήθος αστυνομικών έξω από την τράπεζα, αλλά και πολλές κάμερες των ΜΜΕ. Όσο περνάνε οι ώρες, η σύγχυση, το άγχος και τα κίνητρα πίσω από τη ληστεία θα έρθουν στο φως και οι δύο αντι-ήρωες θα γίνουν οι αφανείς ήρωες της ημέρας. Δεν είναι ένα συνηθισμένο σενάριο, είναι μια αληθινή ιστορία και δυο δυνατές ερμηνείες που άφησαν εποχή.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Τα αδέρφια Corleone (Michael και Fredo) ανταμώνουν ξανά στο ίδιο σκηνικό, αλλά αυτή τη φορά το έργο της είναι ακόμα πιο δύσκολο από το Godfather. Πλέον πρέπει να αποβάλλουν την ταυτότητα των γκάνγκστερς και να μετατραπούν σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας που τους καθοδηγεί η ελπίδα, η επιβίωση και η απόγνωση. Ο «σιωπηλός» Cazale  σιγοντάρει εξαιρετικά τον φωνακλά και έντονο Pacino, ερμηνεία για την οποία τόσα χρόνια αργότερα είναι να απορείς πώς δεν βραβεύτηκε με Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου.

Ηθοποιοί: Al Pacino, John Cazale, Charles Durning, Chris Sarandon
Σκηνοθεσία: Sidney Lumet

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved